Од август нешто беше спомнато. Зависи во која покраина сте.Кај нас е задолжително ама не е казливо.Јави се и кажи на стомататологот дека ради коронава нема детето потреба да одложете за некој месец
Не. Не се знае. Има рок до кога треба да отидете? Треба од првиот заб на секои 6 месеци мислам, не е морално туку пожелно. За на 6 години нз ќе каже некој. Оди после "ситуацијава".
Кајн проблем шефе фаре у македонија и одма нова местам дај телефон ќе ти се јавам Што да прават и они не се криви газдата треба да си ги смени. Со пет грешки го испратија сигурно над 5.000 евра е казнет.
Да не има некој и бајк? Ми требаат предлози за добар и критики секако, марка или сте чуле некој нешто да фали? До сега имав маунт бајк али сега веројатно со години ќе возам по асвалт ако се разбира некој и од гуми да ме советува.
Jа имам ваков бајк моментално Ама у план сум да го препуштам на мми да земам нов ваков нешто но темно зелен со бели гуми неможам баш да ја погодам сликата
@FreeMind што ќе ти е и бајк , оваков за тебе Кога ќе го видиш ем ќе трчаш, ем ќе збираш кондиција, ем вагата надолу ќе одиШтета што викнаа полиција да го средат Го прашав мм тој се интересира за се што е на батерија.Па рече дека е повеќе за е- точок отколку за е- автомобил.На точокот била ограничена брзината .Ако си купиш да си ги вадеш батериите оти се скапи и ги крадат. Абе ние не сме буџовани кај најде за и бајк да прашуваш
Некоја мајка да каже ефикасно нешто против крлежи, на малиот сабЈле му вадев од сред глава еден спас како да ги спречам да му се лепатж
Сама му вадеше? Сигурна си дека добро си извадила? Ова е најдобро медицинско лице да го направи или барем однеси го да го проверат. Јас не би оставила така. Може @Alishan30 или @Annath да ти помогнат повеќе со совети.
Леле бе, сега и од нив да се вардиме , аман. Имам читано дека се мачка со масло од пеперминт и сам излегува колежот, ама фала богу ни масло имам ни крлеж сум видела. За превентива на глава незнам, ние чевли и пантолони прскаме со некое средство, појма немам што, нешто од аптека. На темата, вакцинирате против енцефалитис или како и да се вика болеста што може да ја предизвикаат крлежи?
Ова во Мк го вадеше или во Германија? не сум во тек со муабетот. Си има техника на вадење, и при најправилно вадење, со стерилна пинцета и обратно од стрелките на часовникот, има голема шанса дел од ноџе да остане во кожата. Те молам јави го на лекар, обично се дава антибиотик 7-10дена и плус витамини. Може и скроз е изваден, но сепак крлежите се вектори на болести и превентивно се примаат антибиотици, бидејќи периодот до појава на било каков симптом е дури после 2-3 недели.
Сваќе тука сам мораш да го извадиш.Ама морате под итно на матичен.Да му земат крв и да му дадат терапја ако треба.Или пак ќе ви кажат да дојдете пак по една недела да ви испитаат да не е заразен крлжот со Ламјска болест.Уште утре под итно. Прскајте со вакво средство пред да одите надвор на секој 4часа.
Да сама му го извадив и лани летото имаше на увото закачено и тогаш сама го извадив.а вчера со стелизирана пинцета и малку масло ставив почекав и го извадив после немаше ништо на местото каде што беше, инаку матичната не работи поради корона и кажа дека не е ништо страшно. И сега што да му правам? На клиника да го носам нема да го примат оти не е итно ниту е корона у прашање. Еве слика како изгледа изгледа Спојлер: Крлеж
Јас ќе ја вакцинирам бидејќи од три години имаме аплицирано за валд кита и таму е задолжителна. Плус боденскиов регион е подрачјето на црвена зона на крлежи. Плус Ози носи крлежи дома иако он прима таблети од Април до Септември, но оние крлежи кои нема да му се закачат и умрат сакаат да побегнат и може да паднат доле да не ги видиш. Затоа од надвор кога идеме пола саат лежи кај него во куќарка и ако има крлеж му искача на врв на влакна. Може на некој со куче ќе му помогне советов. Иначе @TutiFuti не смееш повеќе да вадиш сама дома крлежи зошто секој трет е преносител на болест и при неправилно вадење можеш многу многу да се покаеш. Не ризикувај. Ќе одиш на итна и на хирургија ги вадат (насекаде низ свет). И прскање со средство обавезно. Навидум лесна ствар во реалноста воспалење на мозок многу брзо и често. Матичниот вади крлежи исто? Не знам. Во врска со вакцината забележани се нус појави како мозочен удар кај млади...само да додадам.
Споделете некој рецепт шпаргелот како го правите. Со сос холандез не ми се свиѓа,свеки ги прави со некој прелив од путер и презла па... Кој има време и луст нека пише.
На едни пријатели им стигна 900€засамо 2 мин ќерката што вклучила.барем така кажаа а колку е точно не знам.