Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    10.706
    Малата ми е со дерматитис. Имам еден само за нас, ама се одвикнав и од тоа. Чувме оти многу хемија било после на кожата и предизвикува осипи, а сакаме се еко меко био и за нас и за природата.
    Се зело делот веќе се, туку ај.

Најмајка. Презаспав дете за да пијам кафе и да се освестам на раат и да се истуширам. Нешто пак на носе е затнТа. Ќе видиме сега што ќе каже киндерарцт, ќе ја вакцинира или не. Детево а и јас, двете сме веќе два месеци затнати. Де ќе пушти де ќе фати. Едвај чекаме одмор.
    Предодморски на купување фрлена сум, маж ми само известувања добива од пејпал.
    Ама сакам и стил да си сменам и да се подновам, сакам малку повесело. Ми здосади на мене со тоа се исто и монотоно.
    И фризер ми треба. Пак сум со фризер муабет. Врти сучи тоа.

Последна измена: 8 август 2025
    На Ava.84, SummerGirl, Chantal и 5 други им се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    44.265
    Деновите се така монотони , секој ден ист . Работа , дома . Во меѓувреме живот.
    После работа морам да дремнам пола саат , да добијам сила да го преживеам денот .

Мм вчера го прибра и најмалото да оди на фудбал , па попладнето бев сама (големата имаше гостин ) ама исто ко сама . Па така пријатно ми дојде да бидам сама , на раат кафе , на раат средив хаосот . Имав време и за серија да гледам , да уживам надвор на времето.

@јolene на тема фризер ? Во фамилија имам две фризерки , золва и свекрва .па ретко одам на фризер .
    Барав и некоја нова да отидам ама ме одбива цената која треба да ја платам па се враќам кај золвата . Она не сака да плаќам , мене ми е незгодно .. кај цела фамилија ја шиша без пари па и мене да ме средува. Со цените се ептен забегани фризерите . Сегде инфлација.

На работа уште денес , утре на друга работа ама тоа не е страшно .
    Гледајќи на сметка каде највеќе ми одат парите за дефинитивно Алди. Дека најблиску ми е па само тамо одам . Онлајн веќе не порачувам , се прашувам дали тоа нешто стварно ми треба и на крај испаѓа дека не .

Инаку вчера ми стана јасно дека треба да работам уште точно 30 години до пензија.
    Со 67 жените одат ]:) не се нормални

На IronLady, Ava.84, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.555
    Допаѓања:
    38.122
    Јолене ме потсети со биото.
    Кога требаше шефот да дојде, викам кој ќе донесе црвен тепих, и колешка вика зелен треба, викам зошто зелен, био дека. :D

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    2.238
    Јас пак само онлајн нарачувам. Се имам одвикнато да одам по продавници. Ритуал ми е да проверам онлајн што има наутро со кафето. И поефтино е и почесто има број од попустите, a и многу работи се онлајн ексклузив.

Фризерите се скапи ама и во Мк се скоро иста цена, а познатите дури и поскапи од тука. Е уште да беа толку добри германските фризери како нашите ич немаше да ми биде криво. Ама тоа е.

На Ava.84, SummerGirl, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  5. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    10.706
    Леле Џоки колку си наапнаа, личиш на мене во ПМС :D.

Ја боцнаа малата денес. Реков само ммр, друго шо останува мен б и крлеж трета, таму после некогаш. Не можам бе да им го разберам задоволство на лекарите овде ко речеш ќе се вакцинираш. Вчера се јавив, денес од сабајле одма и термин :drunk:.
    Детево сега на шпил плац трча игра скока, вечер сигурно ќе ја боли нога.
    Инаку после многу време неделава се осеќаме сите супер. Па и преска ко ми рече " ќеќе руча со мамиЧКа заедно" абе за се шо ме нервира одма се опростува. Кај чула Мамичка само не знам :D.

Имав викнато гости за во недела и многу сум среќна оти ми откажаа. Дома уште за гости ми е, нит мо се спрема ни ми се чисти. Онака сакам да си исчиламе за викенд без планови. Е сега само си научивме лекција, па не возиме со кола нигде или со точак или со јавен ќе се движиме кај ни текне.
    Убав викенд :sun:. Живи и здрави сите!

На IronLady, TutiFuti, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    45.538
    Јас 10 години сама се шишав кога имав коса до гз.

Месец дена пред короната се шишав боб, и после у короната и у ресторан ташак не ме болеше, цело време у пунџа на чоек не личев.

Па кога порасна, пак сама си се шишав. И преклани ми пукна филмот пак боб, не можев веќе да се замарам секој ден те пунџа со прменчиња ко шпањолка, па без, па кики, па спејс банс.

Се шишав Мк, преубаво ме ишиша жената ама на крај сакаше да ми украде 300 денари повеќе од договореното со газдата. И на крај мртва ладна ми рече тоа било оти ме навиткала 7 прамени со тоа пеглата. И остаив колку беше таксано и си излегов.

После тоа бев по препорака со термин 3 месеци унапред кај еден што знае само рамно да шиша и плаво да фарба. Ако ви се верува, ме ишиша за 10 минути, оти го чекаше една со фарба на косата, ме исуши со фен и ме разбушави ко петарда да ме акнала. Станав, сама си ја средив косата со негова пена и прашок за волумен и чешел, додека ме глеаше со зината уста. Му остаив 10 евра и си излегов.
    Реков у Мк више не.

Сеа си најдов една Босанка, дома шиша на црно. 30 евра е, за мене не е скапо. По цел саат ме шиша, како глумица ме праи пу пу да не ја урочам
    Боб на таласасто - виткана коса е најтешок за шишање.

Мијам коса, ставам маска 5 минути, плакнам, шприцам малце Антифриз и после 10 минути гужвам со пена и сушам со дифузер. За 20 минути сум мирна 4 дена.

Фала многу и пријатно.

На SummerGirl, IronLady, Dancewere и 7 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    44.265
    Виткана коса не ви знаела да ја средувам , среќа Господ ме дал со права коса , која секој ден скоро ја горам со пеглата.

Јас искрено во Македонија во Скопје не би знаела каде да одам на фризер . Порано кај што одев, не постои веќе , кај нови не се нафаќам.

@Gosh според моја замисла те мислев дека си со долга права коса . Вака за секој лик , член од овде си имам некоја претстава во глава како изгледа личноста , ама дека си со виткана коса не ми беше во мисла.

На SummerGirl, Ava.84, TutiFuti и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.927
    Допаѓања:
    194.706
    Мијам коса со една рака и после сушам со една рака и тоа е мај бјути рутин деновиве:emo:.
    И сама се шишав и дете и маж шишав у корона, па и куче исто. Кучето е најкомплицирано да ви кажам:D.
    Нејсе, најдов конечно фризерка топ, исто топ ко во мк и за скоро исти пари ко во мк . Ваљда дека овде во село живеам. И сега тоа е една од двете причини зошто не би се селела одовде.:tmi:

Омекнувач не користам, престанав да користам од ко се роди бебе и сега искрено не разбирам шо функција има. Другарка ми вика-да биле меки алиштата, ама пак не разбирам, секако се меки:?:. Можда купувам меки алишта без да имам појма:wasntme:.
    Муж купи некои глупи алишта, се переле на 30 степени- и тоа не разбирам :?:. Ќе му ги пуштам во машина понекогаш,на фамозните 30, ако не се исперат-нот мај проблем(lalala).

Последна измена: 8 август 2025
    На SummerGirl, Ava.84, IronLady и 3 други им се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    10.706
    И јас. Цело време си ја мислев со боб црна права коса и црвен, виолетов или црн кармин.
    Долга коса ич не ми беше, па и репчиња уште толку не.

Во мк има еден кој многу убаво ми ја средува косата, ама последно пред три години сум била кај него. Скап е по германски стандард, ама го бива ептен. Е не е во ск.
    После или он нема термин или немав време. Да друшки, јас во мк ем ништо не правам ем немам време за ништо, оти морам да се стројам на распоред на други.
    И јас сакам да си најдам некој од балкан. Може ќе ме среди. Ем прашав еднаш тука да ми кажат женските од Минхен, ама не се ич друштвени :emo:.
    Па бев кај една така без термин. 65 евра миење, шишање и фенирање. После дома се доистенчував. Уште кога ќе ги видам тие ножичките со запци што се ми се стемнува. И ќе минат два три пати и ни структура ни ѓаволи. А имам густа коса. Врска немаат од следење форма на лице значи.
    Се шиишав едно време сама и маж шишав. Сега само на дете шишки.
    И мене што се поправам после фризер. Некако еве за 20 евра нека оди нек го шишаат, ем поубаво ем дома нема ситни влакна на секаде, па после и по тоа да собирам пола саат.

На SummerGirl, Ava.84, IronLady и 5 други им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    44.265
    Кај свекрва ми секоја недела доаѓаа истите клиентки , жени во години ... Ама стандард клиентки и се со години .
    Секоја недела миење , фенирање . На три месеци "ладна " , шатирање или фарбање.
    Ама ќе ги средеше , лак на коса и недела дена им држеше фризурата

Сакам и јас да бидам како нив , секој месец барем да одам на фарбање .. ама што е со цените ?

На SummerGirl, Ava.84, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  11. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    10.706
    Нема да се фарбаш :D.
    Леле шала на страна, ама откако не се фарбам препородена сум.
    Може на некој не му се свиѓа и гајле ми е. Мене ми е ок. Кога ми е испеглана баш ми се свиѓа и бојата. Ме прашале која фарба ја користам.
    Битно ми е да е измиена, да има убава форма и да е здрава коса. Кога ја фарбање никогаш немав здрава коса.

На SummerGirl, Ava.84, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    45.538
    Вечната борба меѓу мајка ми и татко ми, мојата коса. Мајка ми секогаш сакаше боб да имам, а татко ми долга коса.

Таа едвај чекаше вошки да фатам да ме ишиша, тој секое сабајле стануваше ми ја правеше косата у високо, мазно репче за на школо. Главата ми пулсираше цел ден, па го олабавував. Али битно ја вошлата на пет години на фризерката и кажував дека сакам ко Злобничка да ме шиша. :devil: Габриела Спаниќ де, ако се сеќавате од шпанската серија.

Кога се разведоа, одма ме ишиша. И после сама си терав циклуси од долга, па шишки, па емо бобови со перчиња во боја, па два реда шишки ( долниот дел густ и краток, а одозгора подолг и поредок ), абе што да ви кажувам. Фризерката ме обожаваше, си експериментираше на мене. :hai:

Кога бев мала па се до пубертет негде имав права, сјајна коса. После не знам што се деси. :^)

Ваква ми е косата и фризурата, со малкууу поголеми локни, скоро па црна. :D
    Ја носам со патец на страна и позади уши да ми се гледаат моментално 10те пирсови. :D
    Аманет ми е од мајка ми и татко ми, и двајцата се вакви.

10092a2a753ef337882dba4173fa74c5.jpg

И чудно као цел живот приметувам дека сум некој микс од двете баби. Едната моб вајф со фустани, бунди, лисици, златен зуб и коса до гз у пунџа а ла Јованка Броз, а другата госпожа со лелеави хаљињи што сама си ги шиеше, шешири, големи торби, мантили и сребрено бел рамен боб што сама си го шишаше. Али крвта не е вода, покрај се.

Кармини порано носев секој ден, буквално не постоеше шанса да излезам од дома со гола уста се до короната. Темно црвени, темно лила и бордо, а имаше времиња и црн носев со сјај одозгора.

Сега носам углавно сјаеви и лабела у темни бои преку ден, а планирам од зимото да продолжам со кармини, да се уозбилам.

@Jolene зачлени се во српските групи, таму многу помагаат, па и жени сами се рекламираат. Се ќе најдеш.

Што ми е денес со романиве и замарањево со небитни информации? Ваљда треба да добијам...

На SummerGirl, Ava.84, IronLady и 7 други им се допаѓа ова.
  13. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    10.706
    Пиши ми како да ги барам и каде.
    Неам фб и инстаграм. Ама ќе се снајдам да видам ако треба :D.
    Или прати ми линкови во порака. Данке данке.

14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    44.265
    @јolene не се фарбав се до пред две години кога почна да ми белее косава , да ми се здивува. Тоа белите влакна јаки. Кога ја фарбам ми дава убав сјај , како по негована.

Кармини порано ставав , бордо најубаво ми стои , сега ништо не ставам ..

И јас сум пред добивање може недела дена ќе ме држи ова нервозно стање ,и имам потреба да чистам . Ама и нерва ме мава , јас ќе средам другите лом оставаат . .
    Битно кујната е средена

Комшиите до нас изгледа добиле бебе, гледам накитено. А женава не ја ни приметив дека е бремена :wasntme:
    Дали дека и двајцата делуваат постаро , мислев некоја роднина им дошла на гости па ја пречекуваат (lalala)
    Ама се распрашав низ комшии и навистина бебе имаат . Треба да однесам некој поклон , на комшика база .

На SummerGirl, Ava.84, IronLady и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    45.538
    Абе земи напрај си профилче на Фејс голема работа. Стави рандом слика и само у групи зачлени се. И плус ќе ти искачаат реклами да зимаш бесплатни тестерчиња козметика и парфеми од сите светски брендови.:D

Зачлени се у :l:Nase zene u Minhenu:l:, има 10,000 членки. Прашај на српски и одма ќе ти најдат.

На SummerGirl и јolene им се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    10.706
    Мене почна уште во рани дваесети, ако не и пред, да ми белее. Генетика некоја. И малата се роди со едно бело влакно.
    Од кога се фарбам и сама не знам, не знаев ни каква ми е вистинската боја на коса.
    Имав една колешка на работа не се фарбаше и многу убава и беше и од неа се охрабрив да пробам. И се поклопи некако со бременост, раѓање и дома и еве три години. Реков нели ќе пробам па ако не ми се свиѓа секогаш може да се префрлам. Башка толку брзо ми расне коса, што секоја недела морам да се фарбам. И вака ќе терам некое време, па ќе видам.
    Дива е и мојата, затоа и јас со пеглата сум нон стоп.
    Сега и јас да станам да средам кујна и може ќе пуштам серија нешто да запеглам имам три корпи алишта. Се можно е испрано. Сигурно 3 саати има за пеглање, а кога е малата будна не можам ми е страв. Нон стоп бев уморна од болестите навака и се стои.
    Инаку добро е, ме пушта конечно синусите и можам подобро да слушам. Денес прв ден без притисок и зуење во уши. Од што топло и спарно се омекна секретот и тече нанадзат. Искрено мислев дека ќе морам дренажа, толку многу долго ми се виде.
    Сега и маци да ја пушти и она да исчисти малку синуси и се ќе е ок.
    Заспаа и двајцата.

На SummerGirl, IronLady, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    2.238
    @Gosh јас пак те замислував со долга права црна коса и шишки готик девојка.

И јас на исти маки сум. Не сум ич комплицирана за сечење на коса ама сакам балајаж или некоја друга техника да изгледа природно и да не се замарам 6 месеци. Тука ем нема да ме погодат ем солено ептен.
    Балканките фризерки што работат дома исто си наплаќаат солено нема многу разлика со салонските цени.
    Него ви ја корегираат ли цената во мк фризерите кога ќе слушнат дека живеете во странство ?

На SummerGirl, IronLady, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.927
    Допаѓања:
    194.706
    Да си напраиме партија јас и ти-Нефарбаните:D :muscle:
    Корони, чуда, паѓање коси, никако фарба со ладен тон да се погоди и баталив. Ме фаќаат будалите понекогаш ама фризерката ми вика- немој да си се заебала да се фарбаш. А беше скептична на почетокот, дури не израсна сето фарбано. Супер интересно е, секој ден различна ми е бојата :rofl:
    А белеев од кај 30 и нешто и се фарбав претходно од бес. Немам симпатии сега, ми се може:emo:.

@Katie90 фризерот во мк знае дека сум во странство, затоа исто ме кошта колку овде:nod:. А реално и не сум била кај него од ко ја најдов оваа овде, сега може и поскапо да е Скопје.

На SummerGirl, Chantal и Katie90 им се допаѓа ова.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    44.265
    Си направив соба за шиење и друго хоби ама повеќе се користи како остава за прљав веш.
    Купив и корпи за алишта , и пак ги трескаат на земја .

Немам време за хоби, синко нема веќе пантолони , се му омале. Ама гледам и дека немам доволно материјали , плус сега е и поголем ќе треба повеќе штоф. А исто се фаќа да шијам или да купам готови . Па ќе купам и нема да се замарам .
    Навечер не гледам доволно за да шијам асално , плус сакам и време за сама себе и така . Кога ќе залади ќе имам белким повеќе време

Почнува да ме нервира и одговарање на пораки , покани за родендени . Сега и најмалото почна да носи од градинка , па таа обврска ја оставам на татко му , нека се договара со мајките за поклони , носење и земање .
    За преспивање исто со големите , гледам сами да се договараат , само за носење земање нека ме бараат .

На SummerGirl, Gosh, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.557
    Допаѓања:
    7.340
    Ne da ja koregiraat ohoo ja.pravat posledniot pat edna vo Vlae me slakna 5500 denari isto kako ovde da se sisam. Ama moja greska sto ne prasav prethodno pa me suredi dijasporski.
    Trudnicata kaj ni iscezna, ako.stigna vremeto za mekici davaj aber da zamesime dodeka e vreme.

На SummerGirl, Chantal и јolene им се допаѓа ова.