Малата ми е со дерматитис. Имам еден само за нас, ама се одвикнав и од тоа. Чувме оти многу хемија било после на кожата и предизвикува осипи, а сакаме се еко меко био и за нас и за природата. Се зело делот веќе се, туку ај. Најмајка. Презаспав дете за да пијам кафе и да се освестам на раат и да се истуширам. Нешто пак на носе е затнТа. Ќе видиме сега што ќе каже киндерарцт, ќе ја вакцинира или не. Детево а и јас, двете сме веќе два месеци затнати. Де ќе пушти де ќе фати. Едвај чекаме одмор. Предодморски на купување фрлена сум, маж ми само известувања добива од пејпал. Ама сакам и стил да си сменам и да се подновам, сакам малку повесело. Ми здосади на мене со тоа се исто и монотоно. И фризер ми треба. Пак сум со фризер муабет. Врти сучи тоа.
Деновите се така монотони , секој ден ист . Работа , дома . Во меѓувреме живот. После работа морам да дремнам пола саат , да добијам сила да го преживеам денот . Мм вчера го прибра и најмалото да оди на фудбал , па попладнето бев сама (големата имаше гостин ) ама исто ко сама . Па така пријатно ми дојде да бидам сама , на раат кафе , на раат средив хаосот . Имав време и за серија да гледам , да уживам надвор на времето. @јolene на тема фризер ? Во фамилија имам две фризерки , золва и свекрва .па ретко одам на фризер . Барав и некоја нова да отидам ама ме одбива цената која треба да ја платам па се враќам кај золвата . Она не сака да плаќам , мене ми е незгодно .. кај цела фамилија ја шиша без пари па и мене да ме средува. Со цените се ептен забегани фризерите . Сегде инфлација. На работа уште денес , утре на друга работа ама тоа не е страшно . Гледајќи на сметка каде највеќе ми одат парите за дефинитивно Алди. Дека најблиску ми е па само тамо одам . Онлајн веќе не порачувам , се прашувам дали тоа нешто стварно ми треба и на крај испаѓа дека не . Инаку вчера ми стана јасно дека треба да работам уште точно 30 години до пензија. Со 67 жените одат не се нормални
Јолене ме потсети со биото. Кога требаше шефот да дојде, викам кој ќе донесе црвен тепих, и колешка вика зелен треба, викам зошто зелен, био дека.
Јас пак само онлајн нарачувам. Се имам одвикнато да одам по продавници. Ритуал ми е да проверам онлајн што има наутро со кафето. И поефтино е и почесто има број од попустите, a и многу работи се онлајн ексклузив. Фризерите се скапи ама и во Мк се скоро иста цена, а познатите дури и поскапи од тука. Е уште да беа толку добри германските фризери како нашите ич немаше да ми биде криво. Ама тоа е.