А да си кажете дека е скапо, а не… Не можам фризер да најдам Немам време Корона Паѓала коса СКАПО Е! Бидете реални малку. Јас таман идеална фризерка најдов, ми се засвиѓа маж и, и сега немам фризерка. За мене е најидеално да сум си лезбејка. Некој таков чуден тип сум да се палат сите на мене. Не сум убава ама ете има нешто. Де на Русинка им личам де на Украинка. Ама кога ќе кажам Македонија се палат 50% помалку. Фактички се палат дека мислат Русинка сум. Ок ќе спијам.
Па да израчунам сега, што пари сум заштедила што не се фарбам, ваљда колку ти што не пушиш. Затоа кај и да е, бела лаѓа ќе си купам
E ne, pari se za trupanje, ne ko vas raspustenici. De farbi, frizeri, cigari . Herr freiherr von ne znam koj, od gore blagoridnikot sto zivee, go poludevme skroz znachi. Ko mi telnuva ko lani ideshe da se zali od bebe so lazeshe deka mu e glasna. E sega bebevo porasna i stana edmo takvo palavo dete, sto samo se treska I skoka niz doma. A u hodnik pred vrata tochoci dva ima I tie gi vrti po dvapati na den barem. I ona skoka sabajle u 10am. Ovoj I tropa od gore, pa ko ja pustivme da se istrcha iskoka na raat, go snema vekje . Zlobno znam, ama bre chovek na sekoe dvizenje da reagjrash, odi bre shetaj negde. I taka. A sekogash ko go vidam nadvor go pozdravuvam I small talk mu pravam . Znesnuva ama nema sto da kaze. I paket duri mu primam . I uste se prashuvam na nasledsvoto so go ima oti tuka zivee, ne mi e jasno. Mislam da ubavo e kaj nas epten prirodata I mestopolozba ama na 30m ima novi zgradi I stalno se izdava stanovi i tamu. Duri I jas bi se preselila vo tie da ne ni e plan da zememe nashe. Tuku Lavender13 ako ne chita off-line neka se kaze samo deka e ok.
Земи распрашај се таму да не бара жена тој Вон Незнамкој, па ако се спанџаме одма на море ќе ти го преселам, да не ми се мачиш. Таква сум јас, добродушна.
Па и муж ако бара де, ќе му најдеме чаре. Џоли од пари трупање, ништо друго не и текнува. Али па среќа тебе те имаме умна. Ја аус отидов, нит пари нит памет, само . Вчера тенџере сум заборавила на уклучено. Ако вака иде Климе маф ми е работата. Стеј тјунд
Мислам дека ФрендОфДороти би се жртвуел, да не го тагнуем сеа тука. Иначе мене за мужи таква не ме боли, али од Климе ми прпа, мислам дека ќе ме има по весници, ако разбирате шо сакам да кажам... Ќе одам планина, сама. Или на психијатрија. Дај шта даш. Ашвагандава многу ми помага за агресија и стрес... И тоа што не сум у Мк и неам дечко. Али денес као бев наапана на работа, се фатив као пар пути превртуем со очи коа некој сељак на работа ќе ми дојде. И на пар локални колошари се испонашав оти секој ден исто срање, кај прават тоа шо не треба па уште и се силат. И се чудам, ем Ашва се напив, ем не трбеа да добијам. А тоа пуна месечина да ти било. Уште сеа знам вечер нема спиење и плус ќе сањам глупости. Иам многу да пишуем за тоа како ми влијае Месечината, и како уствари укапирав, и дека од дете ме влече, али не сакам да имате уште полошо мислење за мене него ли што имате.
Леле каков проблем имам Немам со што да измијам лице Немаме ни влажни марамици дома Имате ли идеја со што можам да го измијам? Тон шминка имам. Утре се е затворено. Сигурно нема нешто за шминка вадење по бензиски?! Како ќе отидам понеделник на работа? Со шампон за деца на пример? Да не си го уништам лицето.
Со сапун и топла вода, а после пројди пак со туфери и маслинови масло... Не користиш мицеларна, или чистач за лице? Гел, пена, лосион... Или немате вода дома? Не разбирам?
Ми се потроши вчера garnier 3 во 1 и мислев денес да купам и изумив. Сапун немаме дома. Течен имаме ама со него не може нели? Плус сабота денес имам дупла шминка. Маслиново имаме ама сигурно ќе ми се исфрли цело лице од тоа. Чат чпт вика и со kokosöl и тоа имам ама вика не за кожа склона кон акни. Вода имаме. Мозок немам. Пудра имам секогаш резерва ама средство за миење лице не ми текнало никогаш. Памет за друг пат. Ајде сабајле кога ќе се наспијам можеби ќе ми текне со што да измијам. Проблем е понеделник каква ќе сум во лицето миено со топла вода и од горе шминка. Шминкава треба од порите да излезе! А не само онака надворешно… Во тоа ми е поентата.
Во една година овде не сфатив што сака, дали мажи или жени. Се ми се чини дека е од тие што сами себе си се сакаат. Не видов партнер до сега. А изгледа супер за неговите години. 50+ е мислам секако, рани 50 да речам. Ама навежбан е сега колку мене мислам висок е, сака да спие по цел ден, да вози брзи, бесни и многу ама многу скапи коли. Вежба тоа сум сигурна, сака животни и општо сака да е поврзан со природата, веројатно медитира и носи волнени чорапи. Пие кафе. И верува во теории на заговор. Другар е на таа со мачките. А маж и од таа со мачките со маж ми си муабети . Во една година тука, поима немам за никој од комшиите..да бев во штутгарт до сега детево ќе им го оставав на комшиите да го припазуваат. Ко што реков снобови . @gjoker4e кокосово масло на тупфер, после со од деците за миење шо имаш. Мала концентрација и на крај плавиш вода и ставаш крема. Ништо нема да ти биде. Шо мислиш ти кој е составот на гарние 3 во 1.
Бебешко масло на памук/тупфер/салфетка па миеш со топла вода. И така дури не биде чист тупферот. Овој ли ми го спремаше за симпатија или како? И јас сакам да спијам цел ден, ама нема. Не разбирам, у зграда од трите прасиња ли живеете, како може одоздола да му пречи на тој горе. Снобови од трите прасиња Појма немам искрено, во зградава од 22 или колку стана, во 3,4 има деца, другото пензионери. А пензионерите умни се, не праат журки дома. Карши другарка ми е дом за активни пензионери, таму се збираат и праат журки
Јас сум природна русокоса Во основно почна да ми потемнува бојата па станав темна русокоса Сега се фарбам за да бидам баш како што бев како мала. Понекогаш и пепелаво руса се фарбам. Имам светол пигмент и ми стои само светла фарба Косата ми е до под раменици. Брановидна форма имам. А после миење е виткана. И најважното..... Немам ниту едно бело влакно
Кој сакаше топло еве не знам. Не се спие. Утре глава ќе ме боли. И кај вас се забранети широки шорцеви и облека на базентите? Кај нас од летово смее само со купачи или шорцеви ама тесни да се како сфатив. Жените со шамија доаѓаат нели со едно огромно на базен и тоа е строго забрането. Прво мислев зафрканција дека е ама вчера една жена ми кажа дека немале во лагуна да одат дека било забрането со облека. А она се уби викајќи ме и мене и децата во лагуна и баш си викав како оваа жена ќе се соблече таму и што би правеле заедно таму јас по купачи, а она со таа облеката широка и што покрива се не знам како се вика. А јас вчера во шпилпац со Тексас сукња шорц ама ептен кратка и маж и беше и си викам леле овој може да ме убие што сум се облекла вака, а жена му целата покриена. И замисли се дружиме. Дека нели човек по душата се цени. Ама на изглед ептен лошо изгледа. Ич не требаше оваа топла недела во август. Ама ич.
Не мори Билко, тој Роби од новите згради е. И повисок е, и излегува гол на балкон . Па не сме далеку од вистината дека живееме во колиба што изгледа убаво само. Таква акустика ни.во оперски сали нема. Не знам како е градено, ама малата ако тропне во дневна на паркет, во спална се слуша три пати повеќе. Врати празни и тропаат ептен, во ходник такво ехо се прави што ако нешто ти падне додека носиш, ко бомба да пушташ се слуша. Нема звучна изолација никаква. Ама во 70десетите наголемо се граделе вакви модерни згради, гледам сега на повеќе места низ Минхен вакви..ниски згради со големи балкони. Кај нас не е толку жешко, се јаде, мене баш ми е убаво. Времево влажно и топло, ми помага за синусите. Плус не врне, на тераса боси играме со вода. Па балончиња од сапуница правиме. На шетање покрај река и на шпилплац во сенките е супер. Вчера беше еден многу убав ден. Детево седи во бус, воз, трамвај, во приколка, во количка, се вози во кола, само и само да се шета. Не знам од кај и е, дали што не слуша, цела недела му вели на татко му на море да ја носи .
Тупфери па чудо сум имала од историјата. Со тупфер (ја памуче го викам) и кокос масло излезе се! Многу јако вадело шминка ова Kokosöl. Јас го купив за уста плакнење. И Sesamöl треба да купам за тоа. Само да не се исфрлам од маслово. Дека чат чпт вика за вадење шминка ама не за мрсна кожа и склона кон акни ко мојава.
Мене ми треба жешко време, ни јакни ни јоргани сум испрала. Уште утре на работа па слободна и после одмор. Таман ќе се удрам на перење, чистење и шетање. Кога ќе завршам ќе стигне и на мм одморто па ќе одиме на море. Сабајле читајќи ја Џокерче сватив колку ми е лесен животот што не се шминкам. бб крем, римел и евентуално кармин спремна сум. Уште да научам да не се фарбам, тоа ем сакам за да си скратам обврски ама немам храброст побелена да шетам. Плус скоро ми рекоа дека мм изгледа постар ради средата коса, а баш младолик беше ( гледам добил и некоја брчка). Школските ранци ги перете? Планирам све тоа во када да историја иако ми рекоа не се пере никако ама не ми се остава така прљав, се надевам нема да уништам. Ако има некоја финта кажете. Во машина за садови не го ставам сигурно. А да не кажав перам патики редовно во машина без омекнувач тоа не користам и не ми се умирисале, само гледам да перам кога е баш топло да се се исушат брзо зошто од влажни стоење се умирисуваат.
Стварно е многу тешко со шминкањево. На лето по три пати на ден се прешминкувам. За работа, за теретана, за шпилпац на пример. Долг е денот плус топло. На зима еднаш или два пати со теретана. Се шминкам од 7-8 одделение. Ранец немам перено, само внатре со влажни марамици го имам избришано неколку пати. Ги перев од ново без ленор и не мирисаат. Се исушија за еден ден дека топло и плус со фен ги сушев пред да ги облечам за секој случај. И сега перам на рака два пара дека ете од @Biljarkata научив дека не мора во машина.
Koja bb? Jas parano edna na Nivea imav, ok beshe. Sega sakam pak da si zemam, da se osvezsm da zalicham na chovek. So mnogu suva i oswtliva koza sum. Urte kje ti pratam ako ne zaboravam slika od kosata, posto sega mi e veke zamrsena i vo rep. Ili ke te motiviram ili kje te razubedam .