Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    9.720
    Море @Yowannty ако ти е за поколончињатане сакав вчера да смрчам ама...
    Според мене правилно е да се нема таква обврска. Премногу е.
    Има родители кои не можат да си дозволат финансиски или еве работат повеќе и немаат време се да организираат. И не е само еднаш секоја година се нешто е. И секој пат се надминуваме сами до каде одиме, кај е крајот.
    А деца ко деца, гледаат, се споредуваат. Де на ова било вака, па поубаво дале, де не вака. Веќе поголеми и разбираат повеќе.
    Добро е што барем во градинка рекле стоп, и реално нема потреба.
    Да се живи и здрави дечките и да си славите уште многу години среќно. Убаво е што си смислила еве кај ќе ги дадеш.
    На девојчето му е роденден така? Голема да расте!

Веќе кај поклони и оти не сакам.
    Некогаш како обврска ги осеќам. Дојде пријателката вчера, за малата 40 евра се истрела за облека плус нели чоколади, кафе, пралина... оти? Стварно оти?
    Дој бе да се видиме, со години не сме се виделе. Не ми дошло до кафе и чоко имам и јас. Малата има купишта алишта. Муабет ми треба. Сме растеле на една улица.
    И сега јас за следно одење осеќам притисок за нејзините шо да земам. Ме разбирате? А не е ефтино мислам 60 евра ја фатило за поклони. Тоа се многу многу пари.
    Исто снаа ми сега за малата за роденден и реков едно нешто, го купила и плус уште купила. Оти?
    За мене некоја пристојна граница е 10-15 евра за поклон за роденден и толку.
    И сега да станам и да ги спакувам поклоните за децата на снаа ми и да одиме на торта. Нормално јас скржава си држам до моја граница и пралините од вчера ќе одат да смири душа снаа ми вечер :D.

Купачи нарачав и пробав и ќе вратам. Поздрав Јоана. Кажи кај ќе најдеш оти и јас немам а ќе заминеме следна недела. Од напред убаво стојат, ама а се свртам на страна леле леле леле. 6 месец. Ама па сега за тоа ли да се нервирам. Ја претерав со јадење летово ко никогаш до сега. Епа. :swear:

На Yowannty, Katie90, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.983
    Кај нас во градинка исти беа правилата да не е дома правено, може сува торта или мафини и без поклончиња, да не се прави ѓубре.
    Од тортите Zitronenkuchen е хит кај децата, а и мафините од алди со бонитоп ги обожаваат.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.788
    Ова со да не е дома правено и не е така лошо, синко нема алергии еднаш како помал доби уртикарија од рибино масло на молерс ( рибчињата без проблем ги зема) ама маслото со арома беше и најверојатно од аромата. Лани чим почна школската година имаше некој роденден јадел мафин во школо и до вечерта пак се исипа. Јас поима немам што би можело да има бо мафините.

На јolene, Yowannty и Katie90 им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.527
    Допаѓања:
    184.237
    @Jolene мрчи си, во право си, се сложувам. Мака ми е оти ги имав дома веќе спремни за децата, а не дека генерално ќе ми фали да се практикува. Секако таму им прославуваат роденден. Ќе најдам некое торте да им однесам. Тоа што имам дома, ќе го разделиме по други деца и тоа е тоа. :)
    Утре ќе правам домашна торта за домашната прослава, толку.

На Dancewere и јolene им се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    43.815
    Дали и на вас Ралф Шумахер уште од фрижидер ви нема излезено?!

Значи, нит иам ауто, нит иам возачка и патка ме зболе кој си!

Кој измисли капитализам и реклами, мме!

ralf-schumacher-v0-fzwzq938o4ke1.png

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.