Не сум правела осигурување за случај ако не сум невработена.Знам дека има и се доплаќа плус,сепак не правевме такво осигурање и станот кога го земавме.Ако еден од нас остане на АЛГ 1 секако си ѓи покриваме сметките.Плус јас сум во здравството,ако ми дадат отказ до вечер ќе имам нова работа. Животното е во случај на смрт,значи без разлика на околност-болест или несреќа. Сумата и времетрање на осигурување ти си ја одредуваш-можеш и на милион да се осигураш,ако сакаш. Ако сакаш поголема исплата мораш да плаќаш месечно повеќе. Јас на пример сум на 25 години поголема сума(скоро дупло),а плаќам месечно околу 12-13 еу не знам точно. Маж е на 15 години нешто подолго од исплаќањето на станот,помала сума,а плаќа околу 20 еу.Иста година,ист месец сме родени.Проблем неговиот БМИ покажува дека има лесна прекумерна тежина и плус е пушач.Јас сум со нормална тежина и непушач. Ако тргнем по германските стандарди треба и беруфсунфаихкеит версихерунг да склучам. Во случај да не можам да работам повеќе во мојата професија.Само многу скапо.Гледав месечно прегу 70-80 еу ми се фаќа за да се исплаќаат 1300-1400еу месечно.