Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    9.828
    Не е за орањето како орање. Дете од 4+ години не можеш да споредиш со речиси бебе. Колку сака нека е активно, не може да биде исто.
    Тодлер кога оди подскокнува шо се вели. Се клетери ама колку.
    Овие големките веќе се активни исто колку и возрасен, ако не и повеќе реално. Клетерање по што се најде, и кај треба и кај не треба. Трчање, играње фудбал и сл.
    Јас би одела со некоја спортска варијанта. Има стално на заландо лоунге многу често од марката што ја постираше @Poppins а и многу други за деца.
    Се хлорирам наместо да се солам. Ладно кокал море, да смрзнеш беше.
    Денес подобро, ако и утре погрее малку, може во среда ќе се осолиме за атр. Ако не заврне пак. Ама не готвам и не мијам, така да одмор ми е.
    Јас или многу кнап купувам или не знам стварно. И за облека ми се чини брзо израснува, ама кондури ептен.
    Купув суперфит сандали, обележано до каде одговара бла бла.
    И за месец време мали.
    Имам едни хантер гумени чизми изгледа нема ни да ги облече. Ко ги зедовме многу големи, ај ќе ги почувам да им дојде редот, изгледа им прошол некна ко ги извадив, така стоеше. Ќе видиме. Ко број да прескокна стои.

На Poppins, fairy88, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    8.424
    И јас купувам секогаш поголеми и ѓи носи по цела сезона,некогаш му се фаќаат и догодина на почетокот,ама сега е 9 и пол и не расте толку брзо.
    Како помал на секои неколку месеци купував нови обувки.

Туку сакав да прашам како е за Елтенцеит,кога треба да поднесам кај работодавецот пред или после пораѓај? И ако маж исто земе за догодина летото има ли рок и он кога ќе треба да поднесе?
    И како беа роковите за Елтернгелд пред или после пораѓај?
    Овој пат планирам да земам две години породилно,ако не ми одговара ќе го преќинам.
    И како беше со формулари,знам Елтернгелд имаше формулар,а има ли формулар за Елтернцеит кога ќе треба да пишам на работодавецот или е обично писмо од мене напишано?

Се сум забравила.

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.429
    Допаѓања:
    37.649
    Мажите ги праќате на работа со полн стомак и празни јајца? :D

@Adidas888 Одамна немаш пишано за некој лудак чудак. :rofl: :hai:

Конечно средив облека во станов. Исправ зимско и исушив на балкон. Топло е ама баш таман, не како претходните два брана.
    Сортирав. Останав без јакна.

Секоја година вкусот ми се менува и веќе нема шанси да ја облечам јакната од лани.

Па и некако треба да се прочисти енергијата. Со новата може нова симпатија ќе си најдам. :inlove:

Влегов во една фб група синглс во твојата близина и во неа симпатијава! :o :o :o Едвај чекам да примети дека и јас сум во групата. Се надевам дека му нема известување стигнато дека пријатели сме.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    1.111
    За работодавецот обично писмо од тебе напишано со датум и потпис има примери на гоогле. И треба да му го доставиш 7 недели пред користење . Ќе пишеш кога ќе се роди бебето до кога ќе наполни две години.
    За маж незнам како е точно @SanelaS има докторирано на таа тема, таа објаснуваше на сите. Инаку и мојот нешто се предомислува сака да земе и тој.

И јас на мојата ретко и купувам или можеби и купувам големи обувки или не толку брзо и расте ногата. Стварно максимално ги износува.
    Најмногу ме нервира во градинка кога ќе ги изнесат на кал со патики без да им облечат чизми.
    Ќај мене за облека е проблем . Многу брзо се извиши

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    27.995
    Се навикнав на нив, сега не ни ги приметувам веќе :D.

Само мене ми е ептен ладно овие 2 дена или и на вас? Да знам дали е до времето или ќе се разболувам.

На gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.525
    Допаѓања:
    191.448
    Ладно е, не е до тебе.

На gjoker4e и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    27.995
    Ме утеши :D
    Прееска бев до едно место и двете вработени таму беа на кратки маички и панталони, а јас наоблечена од глава до пети на долги, па и тренерка одозгоре. Јбг, балканка сум, страв ми е од реума.

На gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.525
    Допаѓања:
    191.448
    Јас уште од четвртокот сум со кожна јакна и не сум единствена во градов. Денес као подзатопли на сонце, ама студени се ноќите. Толку од летото:( Се изналетувавме годинава, матер си расплакавме значи :D

На felisitas, gjoker4e и Adidas888 им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    27.995
    Ма и зимните јакни сум ги извадила :D. Најдов и една на која патентот и е расипан, ич не ми текна да ја носам во Мк да ми ја напраат.
    Тука поправа ли некој патенти?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.525
    Допаѓања:
    191.448
    Не ти се исплати, за тие пари нова јакна ќе купиш:|

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    27.995
    Абе за нова не е проблем, туку оваа сакав да си ја напраам пошо ми е поклон. :D

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.525
    Допаѓања:
    191.448
    На поклонета јакна у заби не се гледа:D... овај, у патент:wasntme:
    Има кај мене во продавница за штофови еден ,,дечко,, поправа се, дури и машини за шиење. Види негде ако има такво нешто кај тебе.

На gjoker4e и Adidas888 им се допаѓа ова.
  13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.483
    Допаѓања:
    7.076
    Maz ti moze da zeme samo isto 7 nedeli prethodno treba da go izvesti rabotodavecot i treba da vidite 2 meseci mora da zeme 1 nemoze i plus samo eden mesec zaedno mozete, vtoriot mesec treba ili ti da zemas Elterngeld plus ili da ne zemas voopsto da ti ima zavseno Elterngeldot.Dokumenti za Elterngeld ke podneses koga ke ti stigne Izvodot na rodeni.Ako imas nesto konkretno pisi mi.
    Inaku jas se opravam a moite dokumenti uste ne se obraboteni im se javiv rekoa vo obrabotka se.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    1.111
    На Л Банк ли се јави да прашаш до дека е работата? Мора и јас да се јавувам не е можно толку време …

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.429
    Допаѓања:
    37.649
    Јас не знам кај живеете вие ама кај нас уште утре е топло, потопло од денес, па утре патики ќе перам.
    Уште ќебиња останаа па таман и тоа утре и замислете недомаќинкава се испрано ќе има.

И машината од дм ја имавме на 14ти август ама овој пат не беше ок течеше вода од доле и кога ја вративме рекоа ох зарем пак, значи и претходно и очигледно не ја поправиле ко што треба. Ама сепак исчистивме кревет во дневна и тепих во детска и за еден ден се исуши дека многу топло беше дента.

Уште душата да ја исчистам де.

На Biljarkata, Miss666, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    4.857
    Кај мене е веќе ладничко, мада јас и зимурлива сум си реално. Секоја чеат за пуштањето машини со зимска, немам чепнато ништо. Маашината како и кај повеќето ми е во подрум, на секоја симни се, пушти ја да испере, па пак, ми здосади. А омилена домаќинска актовност ми беше во Македонија. Се чудев како луѓе велеа имам две три машини за перење... Сега прц, видов како.
    Кога сме на темава, јас единствена си чуваам прашок, омекнувач, перли, течен до машината. Комшиите кој само омекнувач, кој ништо. Почнав да мислам дека земаат од кај мене. Имам едни така сомнителни.
    Нејсе.