1. Ne, ako nema koj da I'm prenese. Ama rizik e poradi osiguruvanjeto na kasata. Ne daj boze od tamu da te doznaat. Od rabota nishto 2. Ne. Osven ako ne pravish prodolzuvanje na posleden den od stariot kvartal. Ama taka pishuvav ednash tuka ko demek khe mi prodolzi bolovanje, Ne treba da otidam, a me zaboravile. Pa posle telefionski so TK opravav. Malata e veshterka razligavena da vi kazam samo. Takvo edno ligavo detishte e stanata sho mi ide vo mk so moite da ja ostavam na edna nedela . Pa da vidam dali kje se izbira I jadenje I setanje i kaj da se banja ili se kje e luksuz. Rasprdeno dete Ommmm da dojde maz mi da se smenime za jadence, pak ne spie ko sto treba odma.mi se osekja na raspolozenie. Tolku pa na sekooe novo neshto, na sekoja vozbuda da se stnuva srede nokj I da se povtrouva I razmisluva. Bum bum cha cha nokjeska nekoja pesna se vezbashe od 2 do 4 ipol. Posle skinsato nedospieno dete, kosava mi ezi cel den. Konechno kapitulira
И сега пошто ме заинтересира ова твоето @gjoker4e можно е да се пишаш болна и да одиш во странство, ама ако се извести работодавач и доктор дозволи. Ако си болен повеќе од 6 недели треба со касата да се оправиш. Ама ти како што сакаш, ако недајбоже нешто се случи, касата нема да ти прифати лекување во странство, а можеш да добиеш отказ. Можеш ако немаш одмор да се оставиш да се договориш да те пишаат на неплатено, фрајштелен фактички на колку време сакаш, па евентуално ти сама да си платиш осигурување за тој месец. Или фамилијарно осигурување. Сам да си платиш на мин е околу 230 или 260 ли беше. Така најмалку боли глава
Мислам дека ти си била германка во претходниот живот. Не само по ова мислење, туку по сите до сега. Ќе пишам кранк од Мк, на работа телефонски ќе се јавам, а кранкмелдунг онлајн ќе порачам. Па ќе видиме здравје. Ако нешто ќе најдам нова работа.
Ја Џоки за овој живот доста на работ одев и шизик на ризик бев, сега само во сигурност и комоција уживам. Инаку се сложувам со твојата изјава, дури и сама го имам речено истото, а како што минува време се поизразено и поизразено ми е.
Свеки се врати од одмор и дојде после 2 месеци да се види со децата . Од врата кога ја видов нозете ми се враќаа назад , неможам да ја гледам. Едвај здраво и кажав . Значи до толку незнаам лице да правам тоа чудо. Ни донесе морска сол , исто како и лани . Друго ништо не и текнало , мада не ми е до тоа да ни донесе нешто . Се облекла во портокалов фустан , несоодветно на временските услови овде , со паметот е уште во Португалија. Се рашета низ собите, спалната како што беше расфрлена, ќе има за што да збори . Сега нагоре се качија со малото , таму да направи проценка на состојбата. Некој ќе рече аман каква свекрва имам. Не е лоша , лоши се нашите односи со текот на годините , се разлошија од година во година . Јас да сакам знам со неа и најфин муабет да направам. И да ја пречекам и се тоа .... Ама мене желудник ми се превртува од неа . Неможам на сила да се правам фина
Морска сол донела Што е со солта, да не се советуваат стариве по форумиве нас туцана сол ни донесоа во кесиче (мало за замрзнување подврзано, не беше тазе купено од пазар, извадиле дома од нивната и ставиле во ново кесиче троа солца, да се најде некој грам). Не знаеш дал да плачеш или да се смееш.