Јас не гледам злоба овде, јас секоја година нешто различно сакам. Некогаш и старите да се тука ама некогаш и душа да расположам. Така да избери што сака душата
Гутен Таг виртуелни другарки, @joana18 не знам дали знаеш ама над 59 евра ти е бесплатна доставата од дм. Си ја полниш на мира кошничката без некој да те брза. Друго до 24 септември те следува со секое купување ако ја имаш дм апликацијата поклон. Јас со оваа нарачка земав омекнувач на алишта, а за следниот ме следува сок био лимо или кола. И ако користиш baby love пелени има три за два пакета купон. Три пакети добиваш, два плаќаш.
Јас сега почнав да правам нарачка и да си ја подигнам таму. Не кошта ништо без разлика колку си нарачала. Исто супер опција ми е може да си внесеш за колку време да биде готово и во кој маркет те чека после со код само си ја подигаш од тоа шкавчињата.
Се вративме синоќа, малку по штау заглавивме на враќање, па од сабајле не знаеш шо попрво, дали да переш дали да купиш. Дете уште у одмор модус . Едвај ја заспавме, па сега на домашни обврски, оти го нема веќе полн пансион. Не знам на кое море вие ќе одите, ама ние не се ни брцнавме иако бевме 9 дена таму. Ладно беше многу. Па маци на почеток со мрсолите, маж уште не дооздравен и сама некако да се бањав не можев и така. Бибоионе бевме во Италија, преубаво се беше, освен морето. Ај матно, ај ладно. Хрватска глетката е милион долари, ова не баш. Е ама чисто чисто. Плажи песочни километри, лежалки од хотелот секој ден на иста си, пресоблекубални, тушеви, тоалети, игралишта за деца на плажа колку сакаш. Во хотелот имаше базени со топла вода, пак шпилплац и шпилраум, градина, супер беше. Ни се погоди соба со два балкони, на 5 спрат, морето од балкон му маваме секој ден. Јадење исто за мерак беше, супер хотел и одличен цена-квалитет- однос. За разлика од тие од околу, каде што за истото требаше уште 1500 од горе да дадеш. Ние сме задоволни и сигурно пак за некој продолжен викенд би отишле, ама за летен одмор мислам дека не би отишле во овој дел од италија. Може сега на другата страната, накај Сицилија не сме биле. На нас ни е 550км од овде, така да и за три ноќи би тргнала. Само здравје да има. На маж сто одмори му испланирав, ми рече на крај да си најдам работа и доста само на тоа да мислам. Кај ќе одите вие?
Туку се ќе прашував и се заборавам. Дали знаете која крвна група се вашите деца? Дали стои негде запишано, или не? Јас не знам која крвна група е малата, дали да побарам кај педијатар следно да проверат?
За бебето знам запишано беше кога се роди на У- книшката, а за неа незнам не е никаде запишано. Незнам дали туку така ќе и проверат нели да не и прават стрес. Со оглед на тоа дека и кога се болни не им земаат крв. Јас мојата крвна група ја дознав на 20 год кога полагав за возачка. Ние нема да бидеме во хотел сопствена режија сме, јадење на плажа во ресторан нешто дома.Ќе видиме како ќе биде со малите. Ќерка ми е вечито гладна . Сега гледам многу високи темп. Знам дека може да нарачам во дм но сакам да разгледувам итн. За пелените ете незнаев дека има 2+1 гратис. Многу сум немарна за тие работи само ќе ги активирам не ги ни гледам. Ете претходната недела во лидл имаше купон над 40€ да ти намалат 3€, јас не го видов убаво и мислев дека е над 30€, и незнам како ме фати точно 30€ , а можев да земам нешто да биде сметката 40€.
Денес 15 евра со купини од дм ''заштедив''. Одиме со маж ми, еден гледа зема, после другиот. За на раат де, да си видиш. На крај секако и двајцата трчиме, ама се навикнавме веќе. Ко беше бебе полесно беше, ама од шо ја многу стегната бев, не знаев да уживам. После нема реприза, тоа е. Јас се надевам барем овде на уште 3-4 дена сврзано потопло и без дожд, оти не исправ ќебиња. Имам две мора во када, не ги собира во машина, поголеми се, не знам од кога не се перени. Последно лани на едно сонце со машината со пареа ги перев, ама не е тоа тоа. За одмор, сметав и кога би биле во сопствена режија и кога би биле во хотел. За нас беше поисплатливо да одиме во хотел. Не ни се готвеше и на двајцата, миење и средување по нас уште толку не. Детево е такво едно во моментов, леле нека е живо и здраво, ама ми се приплачува по барем еднаш на ден..ќе помине знам. И така, за да одмориме ние двајцата и да можеме да се посветиме на детево повеќе, решивме во хотел и не згрешвиме. Освен што лигавењето на малата стигна на Макс. И од денес ставам граници многу по остри, а и татко и додуша, оти она нон стоп со мене мислеше дека ја сум вампирот. Епа виде оти и татко и вампир можел да биде и после нон стоп скокање на глава, фала богу почна и он од корен да сече. Електролит за бебе, за грчеви, капки за нос сега не се сеќавам од 3+ ли беа, парацетамол чепче, до кај 6-7 м јас давав бигаја по препорака од педијатар. Имаше едно раствор за против чешање во аптека. Топломер. Друго не ми текнува шо носев. Ама мојата и поголема беше тогаш, 8мес беше. Па леле и тенџериња за каши макнев, блендери. Фала богу што јаде сега се. Ко ќе ми текне само лани, колички, коритца свашта со нас. Оти она не стоеше и не седеше уште сама. Сега колку пораат беше спремањето.
Ние сега Шпанија сме-Коста Брава. Еден ден тмурен со бањање и внимавање на Медузи еден ден поминат во шопинг мол. Еве 4 ти ден на плажа имаме уште три од кој едниот изгледа исто ќе врне. Ќе се разведував што маж не сакаше накај Барселона ама таман се премисли јас незнам дали сакам да одам во гужви и да внимавам да не бидам ограбена. Прв пат навака природата преубава морето топло ама многу бранови на овие бранови по грција има црвено знаменце е тука зелено. Солено морето како во Хрватска боите преубави. и цените ги видовме на станчиња 40 кв за 120 000 без паркинг и туристичка дозвола значи ако не го издаваме и доаѓаме со авион. Разочарана од тоа колку малку се збори англиски, ај тука некако ама Франција по пат у топ ресторан ни турнаа мени рачно напишано на француски но рекоа нема на англиски на крај си ги плативме пијачките и отидовме на италијанско бар тоа разбирам што нарачувам иако газдата кој беше и шеф се понуди да преведе кога рековме дека ќе одиме. До сега едно сумарно излагање за таа една вечер во Франција имавме преголеми очекувања кој ни се срушија мм вика без пауза ќе вози назад. Местото преубаво времето не баш идеално еден до два дена сигурно пропуштени зошто еве најава за понеделник не е сјајна. Тука сме во смештај секоја зграда има базен ( не се бањаме таму) доручек дома друго јадење надвор. И тука не би дошла во хотел све се плаќаше додатно паркинг многу и плус пијачки и вода дури на халб или фол пансион алл ин не одам никаде. Плажите не се до гз па не мислам за ручек да се враќам. Лани островска Хрватска полн пансион пак би одела така. Све си зависи од местото. И добив на 16 ти ден па затоа од плажа ви пишувам се бањам ама редуцирано.
Прати некоја слика ако не те мрзи деновиве од плажата. Може и во порака. Данке Имам една познаничка во Шпанија, стално ми вели да одам. Кога те читам дека и со кола патувате до таму, супер роад трип сте си направиле, ви завидувам. Ние годинава не се ни сликавме..после од дома ми текна. Идиоти. Три четири така само направивме од дете и тоа е.
Ние надолу накај Валенсија ќе одиме. Гледам темп над 30 ќе биде ние кога ќе одиме. Мене ветрот ме плаши. Инаку и ние така во стан со базен. Доручек дома, ручек вечера надвор . Е сега дали ќе биде според план ќе видиме. Пријатели беа исто како вас со кола во Коста Брава почетокот на летото и тогаш времето еден ден добро друг ден врнежливо па комбинираа со шетање. Кај мене маж ми е по сликите мора се да биде документирано за свеќи.
Кога ќе тргне значи тргнато е. Ни капе во тоалет од таван. Овие горе се нови, некои 3 месеци како се доселија. Ги информирав одма дојдоа сликаа и рекоа ќе го информираат газдата за да санира. Утре е недела.. ама претпоставувам за вакви работи не се чека. Можно е да дојде некој да санира уште утре или да не се надевам?? Се плашам од пожар оти капе од сијаличка. Во тоалетот има еден дел како спуштен плафон и на него има 3 сијалички, капе од таа во средина.
Би требало одма некој да дојде. Јавете се вие одма кај газдата и објасни дека од струја капе и да прати одма некој. Вакви работи се сериозни. Они горе не знаат зошто капе? Кај осигурувачите изгаси ја струјата во купатило. Кај нас пишува кој за која соба е. Ако не пишува проверете се со пали гаси. Баш така кога ќе тргне чудо е. Немој затоа и шпоретот да не работеше? Или само рерната откажа?
Арно вели џоки исклучете осигурач во тоалет. Би требало одма да дојде , но со моето искуство и не било така. Дека сега многу и по одмори се фирмите додека да најде некој . Ајде може ќе се реши за брзо. @gjoker4e не остави сите во дилема отиде мк ?
Ова е вистинското прашање. Не може да капе туку така од ништо и што и да е, кај комшиите треба да се решава. Дали поплава напраиле, дали од када, одвод... што и да е @Yowannty ништо нема кај вас да се прави освен да исклучиш осигурач и да чекате да се исуши. И да, јавете му се вие на вашиот газда итно да праи притисок, тие горе којзнае дали ќе кажат некому нешто, зависи од луѓето.
Исклучивме одма осигурач, јас не ни знаев дека има посебни. Го натерав маж да смени и нови батерии на детекторите за чад, ама мислам нема да спијам вечерва. Разговарав со девојката, таа мисли дека таа може направила проблем. Пошто времето се поклопува со кога таа се туширала и ми кажа дека пред тоа го чистела тушот, одводот внатре од коса и такви ствари. Самата кажа дека може нешто таа направила. Газдата верувам е информиран. Ме плаши само што капе од сијаличка, иначе налет, вакви работи се дешаваат за жал.. Затоа сакам и што побрзо да се санира.
Лаички, штом имате гипс картон, јас мислам дека е нова електрична инсталација и претпоставувам каблите се изолирани па нема голем проблем да биде. До утре ништо нема да има, ако е само едно туширање.
Ние ден пред да тргнеме почна да излегува вода од кадата ама една гадна вода мајко мила. На пола саат ставив три пати средство за одзатнување. Инаку пишува 100 мл на пример јас 500 па после уште две шишиња од по 500, претходно оцет, регенератор за коса ова дека лизгаво па самата експериментирав па и јас исто помислив дека може и цевките ќе се уништат ама после тоа дојдовме тука и појма неам ама никој ништо не пиша до сега никој не се јави. Само да не е станот со вода кога ќе се вратиме, дури сега ми текне дека можеше кадата да ја затворам со тоа железното за секој случај.
Само што пишав овде, ми стаса говорна порака дека тие двајца средиле проблем и би требало да престане да капе. И стварно не капе веќе, одма проверив. И демек газдата е информиран, што веќе не верувам во ова. Да беше било каде од ѕид ајде, ама од сијаличка капеше стварно ми е страв. Не можам на тоа уво да спијам дека е средено, сакам некој што ги знае тие работи да дојде, да види и да ми каже дека е безбедно. Утре и јас ќе го барам газдата па на крај ако треба и ние да викнеме водоводџија ли треба?! Не знам.. ама не можам вака да остаам.. ај кажете ми дека не сум параноична.