Здраво . Сакам да прашам дали деца на 11 години и 17 години можат сами да патуваат од Македонија до Германија без присуство на возрасен . Би била благодарна на било каква информација .
Штотуку ја зедовме Ели од градинка. 7 деца се и 3 воспитачи, она пресреќна бидејќи комшичето е таму и си играа.Во нов објект кој требаше покасно да го отворат се привремено сместени. Не се знае уште Вики кога ќе смее. Како е кај вас?
Која покраина? Мене ми стигна мејл дека се затворени до 15ти јуни сега за сега. Баден Вуртемберг. Имате MITGLIEDSAUSWEIS Deutsches Rotes Kreuz? Ако знае некој да ми објасни дали е убаво да имаме. Годишно 60 евра се плаќа.
Женски, од кога био ѓубрето во био ќеси не го собираат? Ѓубрето во тие зелените био ќеси го ставам 2 години и прв пат ми се случува кантата да ми ја остават полна. Ми залепиле црвена лепенка со штиклирано дека виделе пластична ќеса, како образложение зошто не е ѓубрето фрлено. Каква пластична ќеса? Не е тоа обична ќеса и не е прв пат да фрлам ѓубре во таква ќеса. Ова е нешто ново или?
Кај нас тоа ѓубре се фрла во црни канти со кафеав капак па нз какви се тие кеси. Најдобро сликај и испрати мејл. Ќе ти одговорат многу брзо. За поплавата битно сте живи и здрави. Другото ќе се среди и заборави. Постои во Македонија Unfall, hafplifht, Hausrat осигурување?
Во канти да, кај нас се кафени. Јас дома во кантичка ставам ваква ќеса, па ѓубрето со се ќесата во големата канта. Ќе се јавам, ќе прашам. Две години така правам, прв пат ова ми се случува. За поплавата не му се секирам. Ќе средат се за недела дена. Малку сум во хаос, ама битно живи и здрави сме. Како можеше да биде, добро поминавме. Фала ти за грижата. ❤
Боденски регион само во хартиени кеси е речиси три години. На почеток ни лепеа црвени налепници додека сфатиме што сакаат од нас. Исто користевме био кеси. Значи органско само во хартиени кеси доле на дното ќе ставиш табла од јајца да не ти се растече. Горе со весник го завиткуваш и фрлаш. Малку е чудно на почеток али ќе се навикнеш.
Мајки каква крема користите за windelbereich на малечките? Јас ги потрошив залихите на Павловичева, земав на Bübchen, ама не е нешто,слична на пенатенот е.
Heidelbeeren е исто што и Blaubeeren? И во превод нашки се боровинки? Синко ги обожав и ги сликв на една пријателка,ме запн дека не се боровници туку нешто друго. Ај просветлете ме.
Боровници се според мене и исто е. Само некако многу ми се надувани некако боровинките тука за разлика од нашите од мк.
Исто е. Was ist eigentlich der Unterschied zwischen Blaubeeren und Heidelbeeren? Diese Frage stellen sich Hobbygärtner hin und wieder. Die richtige Antwort lautet: im Prinzip keine. Es handelt es sich tatsächlich um zwei Bezeichnungen für ein und dieselbe Frucht – je nach Region werden die Beeren entweder Blau- oder Heidelbeeren genannt. https://www.google.de/amp/s/www.mei...re-gibt-es-einen-unterschied-34521?amp?espv=1