Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    2.063
    Многу убав јубилеј таман со венчавка може да си го одбележите. Романтики.
    Таман си планираш најблиските од фамилијата кум, кума, старосват и старосватица и фотограф.
    Кај нас се оди после и на еден ручек и има задолжително една торта. Не бара многу организација ова и е убав спомен.

Не мораш да носиш венчаница. Ќе си најдеш некој убав фустан. Ако треба сите заедно ќе бараме тука. Мене лично многу ми е слатко кога мајката и ќерката имаат исти/слични фустани.
    За девојчиња да си знаеш на next се најубавите свечени фустани, а и за тебе има голем избор.

Другото од едното уше влегло од другото излегло.

На Marge, SanelaS, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.792
    Допаѓања:
    38.720
    Не мора да сте венчани. Ние не сме венчани, а децата се крстени.

Ние сме 14 години во брак.

На gjoker4e, Marge и SanelaS им се допаѓа ова.
  3. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    4.188
    @јolene знаеш дека во ниту еден момент не помислив дека би можело и тоа како нестинг да се рачуна? Дури и баш му зборев на маж пред некој ден, како многу бремени ги фаќа тоа, ама ете јас ко труп, ни за првото, ни за ова немам ништо такво :D Бесчувствителна, а уствари гледаш, мене ептен хардкор ме фатило, директ на Рецајклингсхоф да носам :lol: А успат ме фаќа лудило и од гужвата што ја прават бебешките работи и пресоблекувални и чуда :wasntme:

Фала ти за споделеното за клацкалката, маж ќе го пратам уште денес на враќање од работа да ја земе :f:

Денес денов цел накрцан со термини, од сабајле во трчање, сега уште да отидам дете да земам порано од градинка и да го носам на очно 8-| Нешто почна да трепка со окцињата од минатата недела, јас уште мислам дека се работи само за некоја игра, бидејќи бевме во јули на очно и се беше океј, ама вчера го испаничиле маж во градинка, демек се лепело малово многу блиску, не можело да гледа, а дома ништо такво немам видено и маж како маж - Миле Паника и морав термин да закажам. Е ова ми се допаѓа тука, кој колку сака нека го критикува германското здравство, ама знаат да проценат итно и неитно и си има ред и сите се стрпливи. Еднаш годишно го носам малово на очно, бидејќи имаме и јас и маж диоптрија. Значи за обичен преглед си чекам 4-5-6 месеци за термин, а за вакво итно одма даваат термин. Кај Киндерарцт ми се случувало ако е итно за 15 мин да добијам термин.

Јас па од сабајле бев и кај гинеколог и нормално ептен ситно бројам и така ми дојде некако и среќа и тага и куп емоции и се измешано, та си влегов во кола, Лени Кравитц на радио ми се погоди баш таму кај што нема ограничување за брзината, го пуштив на цел глас и стиснав на гас :D Како некој момент на слобода да осетив, како последни некои минути за мене, пред да влезам пак во луда центрифуга :tmi: Па и солзи почнаа да ми течат од очи, малку како отидена со паметот (lalala) Реков вчера нели, хормоните се криви за се :rofl:

Одам да земам дете од градинка и да го носам на термин, уживајте во еден од можеби последните сончеви денови годинава :sun:

На SummerGirl, SanelaS и Katie90 им се допаѓа ова.