Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.170
    Сите болести да минуваат полесно и побрзо :hug:

@SanelaS добро ме потсети може да аплицирам. Јас и очекував толкава сума со оглед на тоа дека немав 12 платни листи, но сега реалноста ме удри по глава.

@MacenceEna убави многу. Што е убаво кога знаеш да шиеш, мозокот на пасење и ќе си шиеш.
    Чекај нели твојата имаше дечко некој или раскина со тој ? Свекрвата или грешка сум. Што па има да се нервира за 10 000€ нека ужива нека се релаксира на бања. Да не е како нас да мисли постојано да се нервира.

Мене ме нервираат од кај маж ми поблиската фам и тоа. Тој е многу близок со нив се слушаат секој ден. Но што има тој од тука да им ги решава проблемите . Се нервира и тој за нивните глупости. Ок не сее глупости но секој нека си ги решава сам своите проблеми . Му прават притисок и се нервира. Знате во мк како е се мешаат баби и жаби . Секој го интересира се и сешто. Ете затоа многу сакам што сум овде во Германија. btw имам една комшика Германка многу сака да оговара но по брза постапка јас си заминувам.

Сум заборавила за скоковите кај бебиња колку лоши може да бидат. Па мора ли секој да се осеќа. Цела ноќ спиеше на мене . Кога го спуштав се будеше и во својот кревет и до мене. Потоа пак следеше презаспивање плачки ете цела ноќ дали 2 часа имам спиено . Сега спијат и двајцата јас неможам да заспијам.

На Gavgamela, Chantal, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.171
    Допаѓања:
    43.905
    Свекрвата беше , дечкото си го има уште. Сега живеат заедно , си се пресели кај него . Во град подалеку од овде , еден саат од кај нас .
    И пред некој ден случајно видов дека е дојдена кај мајка и , и не дојде ни да ги поздрави децава . Најверојатно дека колата ми ја виде, а синот не и беше дома . :rofl:

Она изгледа не ни знае дека треба да се врати нешто , уште не е известена . Најверојатно свекорот ќе плати се сам. Она најверојатно ќе се прави дека нема пари , а има . Живее живот на висока нога . И има две сметки со по 10к . Мм и отварал онлајн бенкинг и сакал не сакал видел статус .

Она нема ни да се замара , како што ја познавам . Алал да и е за таа карактерна особина. Нејзе ни деца ни никој не ја интересира. Буквално никој . Само самата себе си се гледа . Саможивник

На Ava.84, MamaCara и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. Gavgamela

Gavgamela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    22
    Галење, гушкање цел ден, температурата тука, се надевам нема да прејде на поголемото.
    Баш кога мм има слободен викенд :shake:
    И ова само ми потврдува дека не треба да се разочарувам што уште не сум нашла работа, јас не знам кој работодавач би ме задржал мене кога буквално секоја недела има или болно дете или скратено работно време на градинката...
    Се надевам на стабилизација, ама ќе си почекам изгледа додека не направи 3 малото и не прејде во група кај бато..

На SanelaS и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.608
    Допаѓања:
    185.145
    Колку плаќате домашен интернет?
    Плаќам 45 евра за интернетов што паѓа 100 пати во месецот.
    Има бар некоја подобра опција да вреди за парите?

5. Gavgamela

Gavgamela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    22
    Ние плаќаме 38е веќе 5 години кај О2, баш ретко има проблем, ете можеби 5-6 пати ама се решава одма преку апликацијата.

6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    8.803
    На кој провајдер сте, ние денес гледавме да смениме на о2 сме договор од пред 5-6 години 35 евра и изледа ќе мораме Телеком 50 да си плаќаме. Првите три месеци нешто поефтино знам беше па после по 50.

,@јolene не пратив слики телефонот ми цркна на одмор од пола екран ве читав. Природата убава, морето брановито све убаво ама рековме догодина Хрватска, ни недостасуваше чувство дека сме на одмор. Една слика најдов без нас, па за сега толку кога ќе префрлиме во компјутер ако најдам од мм ќе пратам, нешто и слабо сликавме.
    @joana18 незнам дали сте тргнале, ама ние имавме денови кога врнеше ноќе и сабајле и тоа убаво па после 12 се бањавме не се излади морето.
    IMG_4476.JPG

@fairy88 све да биде во ред со мт

На Masnickaaa и SanelaS им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.588
    Допаѓања:
    44.358
    Провери може има интернет од Јавното препријатие на градот, таму каде што нудат и струја сто посто и интернет има.
    Они имаат најчесто најдобар и поволен интернет.

Иначе вака најевтино е Водафон. За квалитет зависи и од тоа каков интернет зимаш, кабел или без... Па и рутерот игра улога.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.820
    Допаѓања:
    38.850
    Плаќаме 55 евра. На Телеком сме. Ок е.