Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    34.175
    Alles Gute zum Geburtstag nachträglich :^:.Да со жива и здрава мила , само убавини да те следата:d::party:.

На Лејди Гага, јolene и Biljarkata им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.467
    Допаѓања:
    37.757
    @јolene Среќен роденден и здравје во изобилие! :*:

Болна сум вчера. Ибупрофен пијам. Температура, смрзнав, се ме боли, кивам, кашлам, немам сила.

Зедов денес кранкмелдунг за петок, сабота и недела.
    Кранк излажав ете, сега мртва болна. И секако дека ќе работам кранк.

На Лејди Гага, јolene и Biljarkata им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.648
    Допаѓања:
    192.310
    Отвори го сандачето:). Или пиши ми ти.

4. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    7.751
    Две страни подоцна, ама да си кажам што ми лежи на душа за Datenschutz.
    Значи баш во петокот секретарката кај мене на работа го заборави листот со адреси на живеење, родендени, почеток на работен однос и приватен телефон на маса. :fubar::fubar:
    Шефот и другите доктори (вклучувајќи ме и мене) не сакаа никогаш да даваат приватен број.
    И предходната недела го гледаме листот со информации така си стои на маса. Сите едноставно се смеевме, пошо нареден чекор е да се селиме и да менуваме броеви сите што не сакавме да дадеме податоци, а сега се е јавно.

:x(facepalm):headbang::headbang:

На Ava.84 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  5. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    10.048
    Фала женски, само убавини кај сите да има!

Џоки да каже како среди на работа? Се заврши ли како што требаше или не беше се уште на работа?

За дечкото и автобусот некна. Пфф јок. Ни па ја сакав број да му дадам.
    Не беше воопшто мој тип, а ни ја негов. Само ете човек, си вели оваа штом пред полиција претрча ан црвено, сигурно многу и е битно да го фати бусот. А ја уствари и денес си трчав и се си трчам по бус, бан, генерално. Денес шоферите па ме почека и пак отвори врата и навали за количка да флезам.
    Лоша навика имам знам :tmi:. Ама ме мрзи да чекам после уште 10мин, па тргнувам пеш, па се преморувам на крај со 15000+ чекори.

Мој тип на симпатии се пожарникари, полицајци ама од овие нивните. Така високи над 190см. Пониски мажи не ми стојат :emo:.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    917
    Viel Glück und viel Segen, auf all deinen Wegen:^::^:
    Среќен роденден, да си жива и здрава, се најубаво. Колку направи ако смеам да прашам?

7. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    917
    Gute Besserung wünsche ich dir:hug:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.467
    Допаѓања:
    37.757
    Јас мислев само типични Германци се вакви. :D
    Само две такви имам на работа и носат значка без име и го имаат тргнато името од шкафот.
    Јас дури сега сфаќам дека тебе полицаецот ти се свиѓал па затоа си поминала на црвено. :rofl:
    Можеби и во погрешен бус си се качила мислејќи дека ќе те сопре, ќе ти побара лична карта и ќе види дека роденден ти следува па ќе се појави со букет цвеќе пред врата. :inlove:

Кога дојде кај нас брза помош за мм за бубрези, тоа беа тројца совршени мажишта кој од кој. Требаше како на рилсовите да се смениме и јас да глумам болна, мене да ме носат. :D
    Ама не, не се такви мажи мој тип. Моите се само емоционално интелигентни, стабилни и скромни. :l:

Во среда сум на работа. И денес пишав кранк, иако сум слободна, за да соберам саати. Само сакав да кажам дека 3 Tage rückwirkend ми дадоа петок, сабота и недела. Да знаеме за друг пат. :D

Можеби и денес ќе се пишам кранк, иако слободна. Ама прво ќе се јавам на работа да прашам. :tmi:

Дека, не знам како е кај вас, ама кај нас, имам договор на 120 саати, и кранк ми се смета 4,60 од ден. 4,60 пати 6 дена= 27,60 неделно. По логика, смеам да се пишам болна на слободен ден. :wasntme:

Секоја недела сум испланирала 38 саати сепак.
    Немам ништо против, освен тоа што симпатијата од понедленик има две недели одмор па и еден саат без него вечност ми е. :lol:
    Ноември има три! ]:)
    Ама и во тоа ќе се погодиме значи, ни јас не сакам одмор на лето, не сакам лето и тт над 30 степени. :sweat:

Се изнакивав, да продолжам да спијам сега. :)

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.