Да не веруваш Марге. Ама и може ќе имаш среќа, ако нема родилки многу па да може почесто да е некој со тебе. А има нели и копче да стиснеш да дојде некој да те провери ако има потреба. Ајде второ, дај боже полесно и побргу да оди процесот сега . Па да не израдува овде поскоро .
@Marge Моето искуство двапати е скоро па исто , пукна водењак во 19 часот, отидовме во болница отворена 2 см. Една бабица на смена , еден доктор. Првиот пат имаше уште 6 жени јас последна се породив. Вториот пат имаше уште една жена . Да не барав епидурална ќе се породев многу брзо. Во моментот кога ми ја ставија епидуралната јас се отворив 10. Тоа беше моментот кога чекав да почне да делува. Бабицата беше изненадена дека толку брзо се отворив, а докторот ми кажа дека може и провокации ќе треба и предлагаа маж ми да си оди дома, да му се јават кога ќе почне процесот. Среќа остана. Имам пријатрлка беше сосем сама на пораѓај. ти посакувам лесен пораѓај и како што велат телото памети и затоа вториот пат е полесно.
Јас бев со второто.Беше корона и бев цела недела во болница и немавме кој големата да ја чува и морав сама.Кај мене се беше така брзу откако ми го пукна водењакот иако бев 2 прста отворена, добив провокација венска и додека бабаицата спрамеаше јас се поредев за 15 мин.Беше таа цело време таму. Со лесно мила.
Нема никаков проблем ако си пријавена во Agentur für Arbeit како arbeitssuchend и ти го плаќаат целосно курсот. Јас бев така пријавена, ми платија Б2 Беруф, потоа имав продолжување на виза и добив на неограничено. Ако твојот Ansprechpartner смета дека ти треба Б2 за да најдеш поубава работа ќе ти дадат одма, мене ми платија и Weiterbildungskurs кој чинеше 3 500е. Среќно И ај добро утро на сите. Времево блага депресија, во Мк уште по кратки ракави шетат, овде јакните на големо ги шетаме. Ама ајде да сме живи и здрави.