Од градинка премногу случаи со ханд мунд фуз. Среќа малиов не оди, демек од понеделник заедно со школото, ама после ова ни од понеделник колку страшно поминуваме од тој вирус.
Земав Krankmeldung , пријавив на работа. Синко е поарен малку, омалкасан е уште. Ама најверојатно почнува да се качува тт пак ....
@Marge честитки, живо и здраво нека е Ние се вративме во реалноста. Бевме цел август мк. Уште една ОПИ направив, ама неуспешно беше. Така да, бадијала среќата што ја имам...ќе си чекам уште долго за тоа што го посакувам. Убаво рече лекарот, вие за на бајачка сте После тоа почнавме за свадба да се спремаме, ама ме фати грип со температура и се попратно.Две недели ме држеше, ама ги зарази мојте, неговите. Ептен долго ги држеше, арно пред свадба беше се тоа па им помина за три недели. После пред свадба на 4 дена бевме до Грчка. Е, таму милина Мозок на пасење, не ни мислев на ништо. Пред свадба неделата стресно, ама кога ја чув музиката се опуштив ептен. Сега и официјално пред Бог сме во брак. Убава и весела свадба беше. Имав трема за прв танц, остатокот од вечерта се изнаиграв ко да ми е последнп без седнување. Требаше покасно да тргнеме за назад, ама маж му дошло да одиме на Острог. Па тргнавме порано. Бевме на Острог, преспавме, па од таму до Босна на ќебапи, па до Сплит на плажа и малце пливање Три дена по пат Во кратки црти тоа, уште две недели па пак во Мк п.с телефонов ми е на апарати, едвај преживува Треба сеа да гледам понуди за нов да земам на претплата со бројче
Среќни и вечни да сте. Баш убава авантура. Друго е без деца и обврски може спонтано да се донесуваат одлуки. Ми фалат тие времиња . И јас имам желба да одам на Острог, можеби некогаш ќе си ја исполнам желбата.
Ја па мислев рано е за вируси, чекајте до август со мрсули се расправав, и оп денес пак потече носот. Рекорд до сега, и се радувам кога се растечува оти инаку маф ни е работата на нас. Туку да ни е со среќа тогаш и лесно да се минува. Сакам да ги гушнам @bubemconia, @fairy88 и @IronLady ептен силно и ви ја посакувам целата среќа на овој свет и да ги извојувате сите битки пред вас. @IronLady не сакам да се мешам и да диркам кај не треба, дали сте биле овде на консултација? Може да ми пишаш и порака ако имаш некои прашања, искинав и јас железни опинци пред да биде. Генерално од тука ем позадоволни, ем поефтино ни беше. Те молам прости ми што се мешам. Не сум со лоша намера. За читањето од надвор, нека читаат де. Мислите ќе биде поразлично ако сме скриени. Ако имаме некој сталкер ќе направи акаунт, ќе напише 100 мислења у некоја глупа тема и оп, пак ќе не чита. Сигурно ме препознале. Нема како. Ама се исто ми се фаќа. На сите ни е јасно, се што кажеме тука, останува засекогаш. Кај мене права есен. И не го сакам периодот што следи, ама тоа е. Се надевам само нема да биде ко ланското зимо оти мислам 5 месеци беше во минусни температури. Да се почнува сезона со обувки и облека за деца треба веќе. Чизми, топли патики, гумени, полнети мач, тренерки, дуксери. Па да не сум и облекувала боди, требало гаќи и мајца да може да се пресоблака сама. И така. Јас 30 пара боди накупив. Сега низ дома ќе си ги носи. Секако повеќе си е дома.
Благодарам @Jolene, гушки и до тебе. За сталкање, имам еден вечен сталкач од кој ни германска полиција не може да ме заштити. Направив ник со иницијалите мои на бугарски форум и покренав тема да и привлечам внимание и сега намерно споделувам работи тоа што ја јаде, нека пукне кучката! Инаку од селидбата се напишав нервози. Интернет водафон уште ги нема а глупите еон ни викаат за вашиот договор за струја од 2019 може да се прекине дури во јануари 2026 и тогаш се отчитува колку е бројаникот. Не им е гајле што ќе дошол Nachmieter.
Ти благодарам премногу Инаку баш од тука и се започнавме. Бевме на консултации и се тоа. Сепак решивме за во мк , бидејќи пред се ради јазикот. Се надевам дека ќе биде
Ми се лоши од благо веќе и забите ги осеќам како ги гризе шеќерот, џабе мијам. И не ми иде ум и не ми иде. Ама се нешто има и се нешто се јаде. Сега им ветив на едни лава кејк. Јас лава кејк никогаш не сум правела и еве ноз дома преска вежбав. Утре пак. За да ги погодам у среда . Малку ко да подиздишав ќе речам, ама салце машала на стомак. Кога бев трудна боцкав клексан, немав сало кај да боцнам. Сега бе и да дадам имам. Ама мислам и хормоните нешто не ми се под ред. Минатиот месец доцнеше 4-5 дена, сега подрани 4. Мислам ок да го пошекнам уште малку инсулинот и ептен сите хормони ќе се средат . Официјално од среда па натака не сакам благо веќе да видам веќе и почнувам да вежбам. @gjoker4e да ме прашуваш секој ден, да ми падне незгодно па да морам. Туку ти како си? Среди на работа без последици? Друго бев на џобмесе денес, па ко зедов од штанд на штанд да ги замарам да ми кажат шо за мене имаат боо. Сега уште да разгледам неделава шо донесов од понуди. Ама секако ќе чекам таму од јануари со почнување. Да видам сезонава со болестите како ќе ја отвориме. Ама па за после ми треб договор оти нова градинка ќе треба да бараме 3-6. Тешко мене ако мора да седам од следна година дома за да ја чувам. Друго, некна кај сента клаус доле имаше пожарна- уствари од нашата пожарна има итна медицинска служба. И така и дозволија ја малата да го види возилото и и пуштија сино светло. Дечкото нема шо да го опишувам нели. Јасно ви е какви се убави и згодни овие пожарникарите. Гледаш Џоки, да не ми кажете некна дека сакам да сретнам полицаец за роденден немаше да се погоди ни овој пожарникарот. Он демек за малата светло. Како не . Па дури и рече да сме отишле кога ќе биле портите отворени кога минеме од таму, да сме отишле ќе ни покажеле и други возила. Имало и шпил плац внатре . Ова ако не беше покана за да ме види пак, не знам шо беше . Ај сега шала настрана, оти им се така фини и културни пожарникари, полицајци и сл со мали деца? И полицаец и пушти еднаш ротирачка иако беше паркиран за пауза или оти ова моево оди и мава на сите . И за крај да и кажам на Маченце Ена дека и јас сол си зедов за сувенир од Австрија од еден рудник за сол во едно градче, шо еден куп кореанци го посетуваат, па и ја да не сум кусо. Да пеглам ли, да си легнам ли. Ќе си легнам изгледа. Благото ме прави неспособна значи. Толку цела сила ми ја црпе и во кома паѓам.
@јolene Јас мислев како за теретана ќе ме прашуваш, среќа за работа си прашала. (Теретана не сум била точно два месеци до вчера, изговор: летово беше многу топло и школо затворено шест недели и малиов дома го чував исто шест) (изговори нема, и покрај тоа можеше да одам ама не одев) Благо престанав да јадам кога еднаш ме заболе заб и болката беше страшна. Зборам за благо јадење без контрола. Една зелена чоколада со лешници јадев пред спиење. Тоа беше последниот ден во мојата кариера на благо јадење. Па додека најдов забар па два саати чекав на забар со таа болка. На работа сега имам 1,98 повеќе од дозволено саати и мислам дека и тоа е прекршок. Не требаше кранк да пишувам вторникот значи ама бидна сега. Ќе пробам со некој заменик шеф да ми избрише 1,98 саати. Шефот има одмор, а шефицата е одвратна и намерно нема да сака да ми ги избрише за да ни закачи шефот над нив белешка на шкаф. Јас ниту еднаш немам добиено белешка, а она многу пати, па да и се исполни душата таман.
Ako imate plan za organizacija ili nekoe volsebno stapce prakajte .Se cuvstvuvam kako stotuku da pominal voz nad mene .Obvrski doma, razvozuvanje , termini, dokumenti ,site po nekoja dijagnoza a jas duplo ekspreso za da trgne denot i jadenje od noga.Mi fali periodot koga zavrsiv faks evntualno od 20 do 25 godina ako moze uste ednas.Bebe spie tocno po 10 den preku den, vreme kolku da otidam do toalet. Postot mesavina isto kako mislite vo glava. Imajte ubava nedela.
Леле и Џоли доби покана од симпатија само јас уште се мачам со намрштенкото. За неговиот роденден нели кромидарник јадев и тоа не е 1-2кромида туку 1кг кромид и не смрдеш 1 ден туку 1 месец, ама мене ми е омилено јадње што го правам 2-3пати годишно и нема ништо побитно од мојот ручек.Откако го спремав ми текна дека утре треба да му честитам роденден. Така одам да му честитам , а тој иде да ме гушне , а јас му викам оо не јас кромид јадев, а тој па ми вика нема веза дој и ме гушна.Место тој јас се онесвестив во мислите де. Другата недела имам роденден па си викам пак да јадам може ќе дојде да ме гушне пак. Се смеам за да не полудеам, малата ми е пак по 2749272 со бронхит.Мм има уште 2 дена киндкранк, а јас ако ги истрошам овие 5 ќе ми остане еден само.Како ќе преживееме до крај на година не знам, ќе мора ние кранк да се пишуваме или да одам прекувреме на работа т.е во сабота. Важно си купив најубав фустан за роденденот каки боја ,долг скоро до глуждовите па викам што чевли да носам?Биљи штиките црни не ми стојат.
Јас не знам што е каки боја. Ама чевли златни да си купиш, златна ципела на све оди Излегов да шетам куче-истури дожд. Налево круг, цурук, сега седам на тераса со сунцобран. И така, интересно ми е. За кранк не зборам.
Зелена накај војничко зелена така јас ја знам Бил ли некој тука (или некој што го знаете) на 16f (мислам 16f беше ) јазична виза? И дали ќе најдам некоја членка во/околу Франкфурт за дружење
Тука сум јас околина на 5/7 Км од ффм . Инаку имам проблем со оп на синко дало навистина тука законски не се вадат целосно крајниците ? Сакаат само да му ги смалаѕ максимално има ли некој иакуство на таа тема да си пишеме лп да не полниме тука.
И кај мојава ги сктратија крајниците. Истовремено направија резови во ушите и отстранија полипи. Беше амбулантно, после 1-2 часа можевме дома да си дојдеме. Немаше компликации. Неколку години подоцна и кај сестра и ја повторивме процедурата. Од тогаш има драстично подобрување. Дали се помалку болни оти едноставно пораснаа или од тоа не би знаела точно да кажам. Но веќе не спие со отворена уста и не хрчи. И говорот и се избристри.
Спојлер: Фустан Биљи мислев ќе ти текне на моите штикли па јас од далеко да си се оправдам.Ама златни сигурно ќе ми стојат.
Стално има добар повод за купување нови чевли А златни се маст-хев Гледам едно чудо златни патики, чевли по мој вкус-слабо А таман имам златна ташна