Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    Дури сега те прочитав за пожарникарот @јolene . :inlove:
    Јас ваква покана од симпатијата не сум добила.
    Не знам зошто ама и тука се сите топ, полиција, пожарна и брза помош. Не само машките, туку и женските се многу убави и привлечни.

Дури сега сфаќам зошто ќе почнеш да вежбаш. :lol: И јас затоа почнав да вежбам. :rofl:

@Ava.84 Од една страна си викам фустанот треба над колена да е, ама од друга страна паметно, може намрштенкото и да се скрие под него. :P :rofl:

Пред некој ден децава им било мерак без патики во трговски и од таму до шпилплац и они радосни газат по чорапи и сите ги гледаа. Мајкава за на психијатар очигледно. :whew: Ама штом тоа ќе ги направи среќни си реков ајде нема врска. :?:
    Во шпилплац се цело време боси, без чорапи.

Ханд мунд фуз има во градинка ама одлучив сепак да оди малиов па чекајте ме за брзо со поплаки. :wasntme:

Денес прв ден школо, со тоа и градинка, а јас се погоди слободна, и денов ми траеше една година ама во убава смисла, сум се преодморила. :inlove:

На fairy88, IronLady, MamaCara и 4 други им се допаѓа ова.
  2. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    7.333
    Napraviv promeni na profilot probaj zasto i jas nemozam na tebe da ti pisam

3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    34.339
    :rofl::rofl::rofl::rofl: Џоки ако не ме насмее нема кој:inlove:.
    Џоки тебе мм да не те праќа и он се ми вика дека ми се предолги фустаните, сум требала минич(facepalm).
    А јас имам фобија од пократок фустан имав вакава шефица во Мк:devil: уште метро и фалеше за да измери|(, па високи ми биле штиклите , па зошто венчето ми било со перце на што ми лечело, па не можело кошула без ракави , нормално деколте е ноу го итн.Фала богу што тука немаме правила ама јас сепак пазам и ги применувам мк правила:lol:.

На fairy88, MamaCara, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  4. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    10.670
    Колку не те замислував со златни чевли и ташна :D. Сега тебе ќе те тераме да обратиш слика од ташната :D.
    Јас излегов најдосадна со ташните. Црна последната. Една крем, една кафеава и толку уствари. Ранец носам со мене.
    Критериум за ташна ми е кожена да е. И затоа и немам многу, а тие шо ги имам една веќе 10 години ја носам. Другата една од свекрва ми е, ама не ми одговара рачката некако не ми е згодна. Не ми текнало да земам да ја сменам рачката. Една црна купив пред некое време ам уште не сум ја пробала.
    Сега чизми треба и за мене. Шо арно си носевме патики.
    А чизми немам. Тоа што имам неколку убиени од носење, некои не сум ги ни носела оти нели од мода, а не можам да стапнам на нив. Е сега шо секое зимо од ладното нешто ме боли доле на ногата и не можам да одам, тешко ќе да е да најдам удобно. И треба да земам да прередам кондури еден ден и гаран пола ќе се фрлат. Ни знам шо има ни шо ми треба. Има негде едни патики не облечени, они сега ќе ми требаат.
    А и ногата ми е порасната. Кој знае нормално ли е? Кога ддојдов овде уште во 37 влегував и сменив почнав да носам патики и сега 39:drunk:.

На Gosh, fairy88, MamaCara и 5 други им се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.904
    Допаѓања:
    34.348
    Првично пред 3г и нас ни кажа амбулантно ама као ајде ќе почекаме да следиме и сега нема никаков резултат. Па мора оп. Некоја нова Радио метода кажа максимално смалување и мора да остане 5 дена таму. Е сега мене ми е чудно зошто сега неможе амбулантски и зошто не ги вадат скроз. :?:

6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    34.339
    Исто и моите стапала беа 37 па се чудев зш ми се тесни сите чевли, па 38 едновреме бев цела 38 сега чевлите морам да ги пробам дали ми се 38 или 39 дефинитивон 39 ми се поудобни и не ме стегаат.Изгледа дека фирмите штедат на квалитет:?:.

Сакав за вежбање да кажам .Се острам од август веќе ама не знам дали да земам од работа картички што имавме или од во една друга теретана од одам каде има и базен .Ептен ми е блиску,ама скапа е па сум скржава.Сакам и да трчам и неколку пати ќе се спрамав се додека не ми текна дека немам веќе смарт воч па сега не ми текнало да порачам|(.
    Ќе дојде зима па ќе ме фати депреаија и нема од кревет да станам и желбата од август за сомабади да имам догодина пак ќе ми остане не остварена|(.Ама пак пробувам благо да одбегнувам .

На работа колешката ми ја унапредија мислам тоа ми беше кажано уште на форштелунгсгешпрехот.Многу се радувам за неа оти заалужила во фирмата е 14 год, ама ми е жал дека ќе отиде во канеларијата на шефицата , а мене со другите колешки ќе ми биде досадно.А таа па не сака да оди оти ќе и е прегласно:rofl:. Ама јас сум тажна дека наместо 3 чекора од мене ќе биде на 10чекора;(.

На Gosh, fairy88, Katie90 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    Ајде јас да ви кажам дека симпатијата има одмор и мојата соперничка пиша кранк.
    А наредна недела и он има одмор и она. Маж и немал одмор. Зошто тогаш пишува одмор со мојот симпатија?! :devil:
    Сега морам да проверам и дома дали е или во Египет со него!!! И адреса и знам што да правам. :rofl:

На Gosh, fairy88, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    2.237
    Гутен Таг:hai:

Стапалата ја менуваат должината иако коските не растат откако ќе престанеме да растеме во висина. Лигаментите и тетивите ја губат еластичноста и затоа станува стапалото пошироко и подолго. Исто и после бременост се случува да ти порасне стапалото. Виновник за тоа е хормонот релаксин што ги омекнува лигаментите и го припрема телото за пораѓај. Друго што делува е здебелувањето. Поголема тежина прави повеќе притисок на стапалото. Исто и одредени состојби како дијабет и артритис влијаат на "зголемувањето" на стапалото.
    Ниту квалитетот на чевлите ниту преселбата во Германија ви се виновни за промената.:lol:

@Ava.84 јас би го комбинирала фустанот со кожени кафеави чизми или балетанки и иста ташна.

@gjoker4e има такви барфус чевли. Многу ги носат, сакаат да се повеќе во ''контакт со земјата". Мене ми е страв од парченца стакла што има. Ама за градинка, спортски сали би купила такви.

На Gosh, fairy88, IronLady и 6 други им се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    10.670
    Е значи колку си лоша. Сите болести ми ги погоди :D.
    Интересно кај мене е шо јас истата тежина си ја имам цело време. Не трудна, нетрудна, пред 10 години и сега. А сепак не изгледам исто. Мислам ако го скратам шеќерот пак за три месеци се ќе се стопи од сало, ама ај де. Од четврток значи, нема бело брашно и нема шеќери.
    Па ако стварно почнам, леле дур се навикнам на исхраната овде ќе мора да ме трпите нервозна :D. Фала.

А Билко твоите патики-чевли не мора скроз златни да се. Еден куп видов шо се со златни детали некои по нив.
    Ај да донесам детево на дома, па да се мислам шо да му дадам да јаде.
    Она ќе каже макарони со доматен сос и кашкавал. Знам :D.

На Katie90, gjoker4e, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    Тебе четврток ти е понеделник? :D

Јас имам две недели да ослабам. :worried:

На Ava.84, Katie90 и јolene им се допаѓа ова.
  11. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    7.333
    Jas se predoziram so blago, kako najlesno da se ostavi ?

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    Најпрв чекор е кога ќе влезеш во маркет да ги прескокаш редиците со благо.
    Прв изговор можеби ќе ти е, маж ми донесе, ама кај мене за жал или не, секое благо завршуваше во канта.

Реченица кога најмногу ми помогнала е дека твојот стомак не е канта за ѓубре.

Без око да ми трепне, посебно во мк кога сме, фрлам благо во канта. Кој како донесе чоколада директно во канта таму пред да заболи заб или стомак дете, бидејќи таму немаат осет и разбирање. На таван да ги качам и таму ќе отидат по нив да дадат на дете. Па ете најдов решение. ;)

Си личам самата на себеси сега на оној топки што им дупнуваше на децата. :rofl:

Значи ќе си викаш мојов стомак не е канта за ѓубре и ќе си фрлаш во канта! :D

И кафе без шеќер пијам откако го фрлив шеќерот во канта.

Немој да речете храна е, храна не се фрла. Да беше храна немаше да не прави дебели и болни и заби да се расипуваат и зависност да ствара. Значи не е храна! Среќа што поскапе.

И кога бара организмот нездрава храна, ќе грицкаш мусли оние како чипс што личат, краставица, морков, Radieschen јас ептен ги сакам, пуканки.

На Ava.84, Marge, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.894
    Допаѓања:
    194.421
    Ќе грицкаш солени кешу или лешници, и пак ќе си бидеш 100 кила, ама бар заби нема да те болат:D

Зависност е, да не се заебаваме, и многу е лошо што го пикаат во се и после организмот ти бара уште а немаш појма зошто. Бар така сум чула. Јас не разбирам што има толку благо за јадење уствари. Вчера видов една баба, јадеше некоја торта со кафето, па тоа ми е толку една чудна комбинација, уште три животи не би можела да ја разберам.

На јolene, Ava.84, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    7.333
    Jas sum zavisna od blago do tolku sto mozam so lazica da nurnam vo nutela.Najcesto koga sum nervozna,umorna i nemam vreme za drugo upikuvam blago.Vo momentov sum co toj mood pa gnetam kako kraj na svetot da ide.Se otkazav od cigari ama od ova zlo se nadevam barem deka ke go namalam.

На Лејди Гага, јolene, Marge и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.894
    Допаѓања:
    194.421
    Сите јадеме глупости кога немаме време да јадеме нормално. А немаме, пошто немаме готвачи по дома.
    Пробај преориентирај се на солено, за резултати од препоракава моја ќе се јавам по некој ден, после некои испитувања:tmi:.
    Пак ми најдоа белковини во урина, пак треба да се драпам|(. А вака, немам некој проблем:smirk:

На Лејди Гага, SanelaS, јolene и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    34.339
    Скоро си породена па ако доиш плус ептен нормално е благо да ти се јаде.Мене многу ми се јаде кога не спијам убаво и сум преморена.

Леле и јас така мислев до петокот кога пробав колач со кафе тоа ти било неповторлива комбинација:inlove:.

Кај мене шефицата носи секоја недела колачи|(.
    Или ние носеме ако имаме одмор за убаво да си поминеме .Или случајно ако поминеме од штајнеке и купиме колачи или мора некој роденден да има и има колачи|(.Ама шефицата носи по монгу и во последно јас мојот колач го делам со некој колега што дошол да не види случајно.Се правдам со самар боди:lol:.Па сега шефицата ми вика знаеш Ава да купам ли во петок колач или пак ќе го дадеш на некој:rofl:.

Што е со ветров:wasntme:?

На SanelaS, јolene, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    2.237
    Од уморот ти е тоа си знаеш и сама. Телото си бара веднаш енергија. Има во реве и во дм благи топчиња со урми. Може калорични се ама барем здраво благо внесуваш. Друго брзо благо ми се шејковите. Урми, банана, малку кикиритки( или путер од кикиритки или лешници )какао и овес. Помалку од 5 мин работа се шејковите.
    Од солени грицки ол тајм фејворит ми е хумус со краставици или морков.

На SanelaS, јolene, Marge и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    И од шеќерот телото е уште поуморно и бара уште повеќе шеќер.
    Од сам почеток, на телото му треба енергија (вода, овошје, зеленчук, месо), ама со посегнување по благо се влегувам во затворен круг од кој се излегува со освестување на тоа, решителност и дисциплина.
    Или со страшна забна болка како што беше кај мене случај. :lol:

На Biljarkata, Ava.84, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    10.670
    Море шо сака нека е. Дури утре си мислам да направам лава кејк за групава и да не јадам.

Јас имам една таква инсулинска резистентност што дури едно бреце да изедам ми се качува шеќер. Уствари од се ми се качува мене. Од овес, од бело брашно, од компири, од ориз ама од се. Ако не пазам како ја комбинирам храната не можам од кревет да станам оти запаѓам во кома.
    На пример денов беше ужас во најмала рака со храната. Цел ден сум како заматена, ништо не направив и имам едвај 9000 чекори. Јадев бреце за доручек, две кафиња, едно лава кејк мафин, после бевме на бургер. Единствено здраво ми беше една краставица. Ми се повраќа и сум жедна. Немам лентички да премерам колку е, ама вака по осеќај кај 200 сум. А немам сила да се движам,. Да се истуширам и да легнам, оти телово ме мрази веќе. Не ми е убаво.

Нема најлесно Санелке. Оставаш и не купуваш веќе ништо. Полека полека се навикнуваш.

Ние 5 години до пред да се породам, дома ништо немаше. Правев за повремени пригоди благо, ама и тоа со усул беше. Балансирано. Со јатки, протеини, без шеќер. Бело не јадевме, леб дома месев, имавме ред, па маж трчаше, јас дома вежбав. Секој оброк беше избалансиран, со салата, абе прав хитлер со исхраната бев.
    Откако се породив леле леле леле. Тогаш се опушти оти тестот за шеќер ми излезе добар, и од тогаш ко дупната. Само изговори. И еве кај сум. Напред од под гради до стомак сало. Не можам веќе да се гледам. Жими се ќе одам у во екстрем и ќе влезам во кетоза оти веќе не можам да се гледам.

На Gosh, Biljarkata, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    10.670
    Синоќа еден татко од групата на ќерка ми, пишал на маж ми, дали сме биле заинтересирани да ги носиме децата на балет.
    На балет! На две години и два месеци :drunk:. Јас толку несоремно се осетив, немате поима. Каков балет она уште мочка во пелени.
    Инаку сакам на турнен, пливање и фудбал. Ама полека едно по едно. Фудбал женски. Два пати и се покажа, и сега само тоа бара. Се низ дома шутира. Многу е мала, не знам дали ќе најдам такво нешто.
    Балет пфф.

На Gosh, Лејди Гага, Katie90 и 5 други им се допаѓа ова.