Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    Цело време пробувам да ти објаснам дека не те следува.
    Не е како Мк.
    Рутер е посебно од договор за интернет.
    Исто како што веќе кога ќе купиш телефон, со него имаш кабел, ама не и адаптер.
    Утре купи си рутер.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.684
    Допаѓања:
    186.102
    Јас имам мобилен интернет на О2 и сакам да ги сменам пошто не сум задоволна. Ама слушај ова ми е “најзабавно” искуство со нив. :D
    Летово бевме 5 недели на Крф и знаев дека ќе потрошам поише интернет од она што е под фер трошење (демек неограничено, ама всушност ограничено) за меѓународен интернет. Си имам апликација и си следев редовно и последната недела веќе почнав да трошам екстра и имав напраено некои 40 евра плус. Значи имам договор со нив и знам точно колку чини секое екстра мегабајтче. Сите оператори така функционираат. Во месечната претплата стои и меѓународен интернет ама и тоа е лимитирано и потоа стои нова цена за секое екстра трошење. И два дена пред да си одиме дома, јас лежам на плажа, маж зеде деца да прошета, јас во една рака коктел, во друга телефон и еден Кинез ми масира стапала. :D И ми стига порака од О2 дека ако не го исклучам интернетот одма ќе почнат да ми наплаќаат по 1,500 и кусур евра за секој екстра гигабајт оти сум надминала. Ми го ебаа тоа мало митајм што го имав. :D
    Прво што дојдов дома им се јавив и ги напраив пуздер. Као они тоа ништо не знаат. Дека се плаќа најнормално секој екстра гигабајт бла бла бла, знам дека се плаќа екстра и знам колку екстра се плаќа си стои и во договор и во апликација. Ама замисли кој скам го праат, за да не користиш ништо екстра, да не им потрошиш ништо поише, иако ти плаќаш за тоа. :D Абеееееее… абеееее :D
    Сплет на околности, на интернет најдов и други кои коментираа како и нив исто им напраиле. (facepalm)

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    Абе ми рекоа дека ми следува и дека ќе ми испратат :D.
    4 пати иам отидено, со четворица иам разговарано, сите ми рекоа дека ЌЕ МИ БИДЕ ИСПРАТЕН ПО ПОШТА.

На gjoker4e и Poppins им се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    5.709
    Да треба да биде испратен по пошта добро си кажуваш , така функционират о2 преку дхл праќаат се, едино ако не сте се разбрале добро , па да сватиле дека не ви треба нивен рутер , ама кажа дека недоразбирање нема , значи сигурно е некоа нивна грешка , замарај по емајл или телефон сигурно оваа недела ќе го средат тоа , веќе долго чекате.

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    Абе и јас не верувам веќе во се шо ќе слушнам :rofl:.
    Да не беа емајловите дека рутерот е испратен а не е стигнат, @gjoker4e за малку ќе ме убедеше дека не ми следувало рутер :rofl:.
    Иначе пред месец дена ми истече договорот за бројот на тел со Телеком и отидов нов да напраам. Тој ми вика имаш 40 гига за 40 евра. И си викам добро. Арно ама, немав во мене некој документ или шо беше незнам, и одложив, кажав ќе одам за неколку дена. Отидов после неколку дена конечно да го напраам договорот и тој еден друг почна да ми рецитира гигабајти таму, а јас само го прашувам колку пари, колку пари? :rofl::rofl: и му викам ај за 40 евра. И ми вика, за 40 евра имаш 2 години неограничен интернет на бројот, нели секој месец неограничен. И јас го слушам и не му верувам, таква останав :o. Викам Дали си сигурен бе? Да не ме лажеш? :rofl: овој се смее и вика Ааа ти не си човек шо верува лесно иначе да, сигурен сум, вика има промоција сега :rofl: викам е супер тогаш, ај се ова шо ми изнакажа да ми го напишеш во договорот. :rofl:
    Го направи договорот и го терав да ми покажува кај пишува неограничен интернет 2 години :rofl:, па дури и ми подвлече со фломастер човекот. :rofl:
    И така, си ја фатив промоцијата, ама некогаш страв ме фаќа да не ме излажал и да не снемам наеднаш :rofl:

Едит: Водафон де. :D мислам они беа, нема, толку од мојата меморија, почнува да ме напушта кога ми се спие.

Последна измена: 28 септември 2025
    На SummerGirl, TutiFuti, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    Да бе, се е договорено и интернет и рутер и се. Ама ете, не стига. Дали е до поштата или шо е работата, незнам.

4 пати одам кај 02, им кажувам дека рутерот не е стигнат, па они вртат броеви, зборат со некој, па ајде пак ми бараат име презиме број од контото, па бројот на пратката дрн дрн..... и завршуваме се ок, ми викаат дека пак ќе го пратат и пак не стига.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.377
    Тоа све ради вработените е. Си "накапала" на некадарни. А секаде има такви. Еве и тука ќе видиш баш ќе се јави незадоволен од секоја интернет мрежа. Ние со сите сме имале и лошо и добро искуство. Ја мислам и да идете во салон ама и сепак да пратите меил, онака да има црно на бело.
    @gjoker4e она направила договор и за рутер затоа вели ја следува. Јас кога сум правела договори има опција да си одбереш дали сакаш и рутер и колку кошта за да го изнајмиш. А стално кога правиш договор ти бараат да кажеш кој седел претходно во тој стан иако си бил тоа ти, со години и исто како нивен клиент само со нов договор. Тоа не сваќам. Демек да не доаѓа техничар и да си заштедиш пари за конекција. Ај што е смешно ама ете ќе пишеш и ти дека си бил и пред тебе кој бил пред 8 години рецимо и на крај пак ќе дојде техничарот. Оди најди им крај.

@Adidas888 А број за следење нели доби во меиловите?

На gjoker4e и Adidas888 им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    Аууу, шо збориш бе?
    Мене не ми бараа да им кажувам кој живеел претходно тука. А за техничар, нема техничар, сами треба да си го напраиме преку онлајн.

Лекови не ни даваат, не челичат,
    Интернет не ни местат, не терат самоуки да бидеме.... :rofl:
    Овие како да не спремаат за нешто :^)

9. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    17.446
    @Adidas888 и јас имам интернет од О2 и рутер од нив. Овие операторите сите се исти, само некој помалку, некој повеќе среќа си има со нив. Во мои очи Водафон се најцигани.
    Да ви се пофалам задна гума на точак сама сум си сменила. Пред некој ден една жица од кај кочницата изместена ми беше и едната кочница не ми работеше. И после долго зјапање ја наместив жицата и сега ми работи и тоа. Така оптимистично си порачав и ново апаратче за брзини оти брзините само до 4та ми одат, ако успеам, размислувам за промена на кариера 8).

На Marge, gjoker4e, Katie90 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    Не ти е лоша идејава, треба и јас да се научам патент како да си сменам на јакната, ако успеам, ќе отворам бизнис. :rofl:

На Katie90 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  11. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.377
    Да да, и тоа се случуваше и во стариот стан и во новиот, секогаш при нов договор. Правев скоро за другарка договор со 1&1 и исто и нејзе и барале, дала податоци и пак дошол. Сега не се разбирам многу, кај нас е DSL и доаѓа типот и приклучува некој уред кај тој штекот за телефонски приклучок па во келер доле идеше и таму нешто чачкаше. Па после тоа си го конфигурираш рутерот. Ставаа скоро оптички па ќе видиме како ќе биде. Мн мразам коа треба да дојде некој техничар за било што. Главоболка ми било секое склучување договор, еднаш не поминало едноставно.

На gjoker4e и Adidas888 им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    194.406
    Мора да е некој физички парадокс- или живеете во црна дупка или во паралелен свет праите договор, не знам, многу чудно ова:drunk:
    Имам интернет од мала локална семејна фирма и не ги мењам за ништо:inlove:

На JasBee11 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    Дај пушти ја наваму локалната фирма, да ја напраиме глобална :rofl:

На JasBee11 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    194.406
    Не е лоша идеја, да видам да го најдам газдата:D. Он ми беше колега, па отиде во Австралија, па се врати пак, па отвори ресторан за нз што. .. многу претприемачки дух, којзнае кај има акнато сега.
    Али може да те научам патент да смениш, па и ти да бидеш претприемач;)

На JasBee11 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    @felisitas , сега глеам дека си ме означила.
    Да, има број за следење, со тој број ја следев пратката, накрај ми викаше дека пратката неможела да биде испорачана, а најјако е последниот пат шо ми пишуваше, дека неможела да биде испорачана заради смрт, болест, сообраќајна несреќа или премногу работа :rofl:.
    Викав не ме интерисира кој умрел, дигнете го од гроб да ми ја донесе.
    Па со тој број, се јавуваа таму кај шо се јавуваа да ја барат. :rofl:

16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.611
    Допаѓања:
    28.950
    Некни им пишав порака дека сакам да го раскинам договорот, и ете сега стигна рутерот :rofl::rofl:
    Е последниот воз го фатија, жими се, се спремав да им одам таму :rofl:

На јolene, SanelaS, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    :party: :party: :party:

18. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.118
    Допаѓања:
    34.633
    Денеска две плати стигнаа :party:

Од кои на едната скоро 2000 евра плус, грешка си напраиле во пресметката :rofl: :rofl: :rofl:
    Сабајле ко видов, очите ми беа 8-| 8-|.
    Добредојдени и те како се, ама за жал сиг ќе мора да ги враќам.
    Чекам утре платната листа да ја видам.
    Шефот се изнасмеа, вика земај и ќути :lol:
    Вика ова ти е гешенк за свадбата од болница ]:)

п.с Телефончето стига среда или четворток, со душа го чекам:sun:

На SummerGirl, Лејди Гага, јolene и 4 други им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    Ако некој има време да ми помогне за едно проблемче.
    Утре сум договорена за кафе со една од теретана.
    Е сега да беше некоја нормална просечна личност како мене ок, ама оваа е ептен јака, тело бомба и само што заврши не знам што точно како е тука дали е факултет или не ама за адвокат.
    И јас се чувствувам како ептен просечен човек, со големи планови за иднина, ама додека не се остварат сум обичен смртник.

Ок после ова што напишав ги сфаќам мажите што бегаат од јаки жени. :rofl:

Совет?
    Мечка страв мене не страв или како? :o

На SanelaS и felisitas им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.547
    Допаѓања:
    38.098
    Да не беше и ти на предизвикот за неочекувани пари кај Бучевиќ? :D
    И друг пат не кажувај, чувај ги една година, ако не речат до тогаш да ги вратиш, твои се.

На IronLady и Biljarkata им се допаѓа ова.