Не знам дали е исто, немам менувано име на дете, ама прашував за мене пред некоја недела, бидејќи сакам да го додадам презимето на сопругот на моето. Ми рекоа дека нема никаков проблем, може и овде, треба да одиме во општината каде што сме стапиле во брак (тука сме венчани) и да поднесеме барање. Така да, претпоставувам дека е нешто слично, во општината каде е родено детето да се поднесе барање и после да се сменат документи. Така да, најдобро е да се праша во Штандесамт во градот каде што живеат. Ама сум активна на темава денес, може па полнетите пиперки сами ќе си се направат
Мора да можеш да ги добиеш на телефон. Ќе ѕвониш без престан во текот на работното време. Денес потешко ќе ги добиеш на пример дека е понедленик, утре побрзо. Преку апликацијата има директно контакт за да ѕвониш. Телефонски ќе се разбереш најдобро. Не се сеќавам воопшто ама ништо ми нема каснето.
Штом е родено овде треба овде. За презиме е лесно ама за име тешко. Треба да има добра причина за име да смени.
@gjoker4e @Marge Само што ги добив на телефон, односно тие ми ѕвонеа бидејќи испратив над 10 меилови. Дури претходната недела ги добиле документите и ми рекоа дека во најбрз можен рок ќе добијам се што ми е потребно.
Кога и да имаш некој проблем, пиши на фемина и одма се решава. Кај мене е секогаш така. Единствениот проблем што никако да ми се реши сеуште го немам пишано па изгледа до тоа е. Ама за жал не е за во јавност. Барем сеуште не.
Само што сакав да пишам , дека мене ми каснеа АОК многу со втората исплата. Се јавував 2 пати и ништо не добив , морав да одам таму. Инаку изводот се уредно доставен.
Морам да ти дообјаснам во ново мислење за да не ми ги снема сликите. Тоа за правење накит само ако нема помали деца дома што може да се задават. Тоа cappybare или како и да пишува е некој тренд за кој и јас не знам како што каде ама таков несесер за школо или ташна сакала малава. Првиот несесер го има на Амазон и е на дугме и е уау. Било каков несесер со Stich или cappy bare. Зависи нели ама гледам дека сите девојчиња во школо веќе не сакаат розева боја.
Нема помали деца, поголемо е машкото. За него веќе парфемче ќе е интересно, дечко е. Баш ќе видам после со прајм дали ќе ми стаса за кога ми треба. Мислев од муелер да видам утре, таму кај нас има 20% попуст на играчки. Ама овие се поевтини на Амазон, не ми ни текна тука да гледам. И до ц унд а сакав да идам да купам за халовин на малата црна блуза со мачка и хеланки црни, да биде најтипка .