Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    10.896
    Денес ја видов месечината, пола е. Значи не би требало да се погодиме. Ама ако сепак, леле леле леле. И овие од дома ќе ме избркаат. Или јас нив.

А за градинка 36 деца се. Сметај ај ме мрзи колку месечно за јадење е.
    Јасли инаку. Јасли.
    4 дена се вегетаријански еден ден месо или риба. Барем за месо да плаќавме.
    Риба инаку фиш штебшен. Денес било чили син карне. Значи грав и ориз со томатен сос.

На gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.009
    Допаѓања:
    195.274
    Им пресмета Џоки, за министер за социјала да те гласаме:D
    Јас би плаќала и 200 и 300, само да јаде таму, ама нејќе госпоѓицата|(. Дај кажете како и каде да си најдам приватна готвачка, ова не се издржува веќе(lalala)

На gjoker4e, јolene, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    10.896
    Ja na momenti si zamusluvam kako mi se oadnalo Loto i kako imam gotvach, i nekoj so mi pazaruva i chisti. I lichen joga trener i kako po pola sabajle samo Vezbam i se sauniram vo zimo. Vo leto.imam bazen i se izlezavam na lezalka so sok od spanakj i krasavica. :tmi:
    A od realistische Sachen Sega da se istushiram i utre da stanam u 6 za da sredam se za gostite. Denes ne deka ne Chistev ama vo momentan nishto ne se poznava. I tri Maschini obleka ima, a nemam suchsara.
    Sum im Kupila na ovie dvajcata Partner Look pidjami. Malata presrekjna kje bide.

На gjoker4e, Ava.84, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    1.274
    Што да ви кажам јас, ќе ме излуди мојава. Некoј нека ме утеши нека ми каже дека оваа фаза има крај. Постојано плчење викање. Кога е со други деца нема делење на играчки. На нејзе може ќе и помине фазата па на ред ќе дојде и тој. Ситуацијата ескалира кога е со друго дете. Неможам при себе да си дојдам. Јас незнам како да ја воспитувам постојано и збориме а таа само ја ја и пак по свое.
    Се мислам што да готвам за утре. Подобро да спијам секако ноќта е долга ќе се будам на секои час-два.

На Лејди Гага, gjoker4e, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.009
    Допаѓања:
    195.274
    Пих, за тоа не треба лото, треба само инфлуенсерка да бидеш. Децата се секогаш здрави и редовно во школо, освен кога ќе решите да тргнете ,,во нови авантури,, на море, или во Париз, и таму им е супер интересно. Нормално си секој ден на вежбање во такви услови, јадењето е најмал проблем, некако мистериозно се решава само од себе. Не знам, јас сепак сакам само готвачка, другото мање битно. Можда и приватна учителка, пошто ова веќе ги надминува моите физички и особено нервни капацитети(lalala)

На joana18, gjoker4e, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    4.531
    @јolene многу скапа храната кај вас за децата. Кај нас е 3,5 евра за малите, 4,5 евра за големите од оброк. И се наплаќа само кога се таму, ако го одјавиш сабајле дека нема да оди во градинка, одма јавуваат во фирмата што им носи храна да донесе оброк помалку за тој ден и не го наплаќаат. Дојди си ти навака :rofl:

Дајте препорака за Аирфрајер? Кујната ми е мала, немам многу простор за нешто големо, ако имате препорака за нешто мало, а практично, кажувајте :nod:

@SanelaS ни ја нема нешто :?:

На joana18, SanelaS, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    34.378
    Готвачка и за мене.Пред два дена готвев нудел од тиква и со тиква сос.Малата гледа и без да проба вика блаа јас не јадам , сакам тиква супа.Ок одма почнав да правам , ја правев без кокосово за да јаде и нормално не јаде.Големата касна супа ,другото малку.Два саати готвев еј. Доаѓа стариот да јаде му горчеле нуделите е кога пукнав реков не ви готвам веќе па ич не ме гајле што ќе јадете :@.
    Вчера пак готвев ,печев рива со батат никој не јадеше готово денес ќе глумам најадена:envy:.

Џоли сака тренер си бара симпатија бе:rofl:.Леле каков тренер видов на одморот, па па:sweat: му велам на маж абе јас ќе останам да повежбам малку он не на плажа ќе одиме :rofl:.Ме разбра одма зошто добив желба:lol:.Леле леле како само убаво го возеше тоа точокот :$.За жал на плажа отидовме:u:.

На joana18, Лејди Гага, Katie90 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    44.379
    Морген женски.
    Screenshot_20251030-054320.png
    Менито кај синко . Не ми се допаѓа баш ама секаде е слично. Плус се плаќа за доручек 6 евра месечно . За млеко и мусли.
    Два дена не беше во градинка , денес ќе го пуштам . Утре сме и двајцата слободни.

Од наредна година се намалува времето на Betreuung. Од 14 45 намалија на 14 часот . Или да земеме друг модул до 16 часот што никогаш нема да го искористам .
    Зашто после работа одма го земам .
    Сега треба да трчам да завршам пред 14 за да го земам . Знам дека некогаш нема да биде во точно време ама ич не се замарам . Им најавив веќе за доцнење од неколку минути.

@Marge јас имам Ninja airfryer со две фиоки и можам да кажам дека редовно ако не секој ден се користи . Вчера пилешко правев во него .
    Сега не е мал ама има и други марки за помали апарати .
    Јас после толку време одбивање реков дека сакам Термомикс . Мм рече ќе добиеш ]:)
    Може стварно и ќе добијам . Дали најновиот модел или еден модел постар сеедно . Инаку го имам од Лидл апаратот , ама веќе е 5 години стар и ги има истите функции како термомиксот ама ете сакам нешто ново .

Мм неможе да ја стартува колата , вчера менуваше батерија на клучот и сега не го препознава . Нова сјебана технологија.
    Да не каже да се смениме со колите , па да треба да барам некој на работа да ме носи зашто незнам да возам кола аутоматик.

Вчера и јас бев домаќинка , сабајле вафли им спремав за школо , за ручек исто спремено , никој не јадеше само јас ]:)
    Е за вечера пржен леб , сланина и се изнајадоа сите . Па се заблагодарија за вкусната вечера ^_^

На joana18, SummerGirl, Katie90 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    44.379
    После дваесет минути конечно замина на работа , колата го препозна клучот кој инаку му треба само да биде во кола негде ставен , без да треба да го пали негде :!:

Вчера косата не ја миев , денес ќе одам ко исфрлена од поплава . Ми е страв да ја мијам и да ме фати ветер па да се доразболам

На joana18, SummerGirl, Katie90 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    10.896
    Кафе частам кој ќе успее да ме мотивира да станам и да посредам по дома. Прозорци измрчкани, кујна хаос, врати ишкртано треба да земам тоа парочистачот. До подрум ствари да однесам, шо завчера конечно малку го средув, ама и од таму за фрлање има.
    А јас седам и не можам. Не можам да станам. Малата цела ноќ цивкаше, сабајле на гласот и осеќам дека ќе се разболува. Надвор дува и смачено ми е и мене.
    Уште еднаш да ги видам кој и да е со играчки од милион делчиња од глава ќе им ги треснам. На кај само јас ги сортирам, оти ме нервира не зберени ко што треба и после три секунди цела дневна со сто илјади сложувалки, копчиња, не знам ти што веќе :@.
    Ај само да не се разболи и да сум грешка. Им реков не готвам денес, ама за вечера паќ ќе морам оти нели гости ќе идат.

На joana18, Ava.84, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.577
    Допаѓања:
    38.184
    Си реков еве јас ќе те мотивирам да продолжиш да лежиш :D ама на крај читам гости ќе доаѓале. :worried:
    Лежи максимум до кога можеш и не станувај. Мислам не мора да лежиш ама седи, подлегни, се додека не ти здосади.
    Самото тело ти кажува што да правиш слушај го.
    Среди саат два пред да дојдат гостите.
    Јас би ги откажала би рекла температура имам. И секако нели штом нешто излажам одма ми се случи ама ако. :D

Демек кафе на раат ќе сум пиела со три деца дома.

И во моментов ми текнува како додека малата беше бебе јас дремев на фемина, а сега нема до толку многу време.
    Ама се тоа е интересно и не можеш да знаеш како е, се додека не се случи.

Еве не можам да допишам…

На Ava.84, јolene, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    7.351
    Ve citam, ama nemam sto da napisam...Los period, golemi zivotni borbi ne sakam da spodeluvam negativnosti. Ke se vratam nekoj den.

На Лејди Гага, joana18, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    4.531
    Имав една инструкторка по јога што викаше - најтешките борби им се даваат на најиздржливите души. Држи се, верувам дека ќе излезете како победници од ова. Тука сме за било што, знаеш :f:

На Лејди Гага, joana18, SanelaS и 4 други им се допаѓа ова.
  14. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    444
    Девојки ми треба помош :D
    Посен мајонез во Германија каде да најдам
    Имаме именден за малиот а се паѓа посно.
    Тука дали имаат Посни работи како кај нас :?:(facepalm)

15. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.036
    Има вегански мајонез скоро во сите маркети, Лидл, Едека, Реве итн. Барај Vegane Salatmayo.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    1.274
    Да ја поздравам @јolene денес успеавме да ја средиме само нејзината соба. Многу работи исфрливме. Еден дел играчки ги сокривме и пак останаа доста. Колку време ќе биде чиста останува да видиме. Искрено сакам само да и оставам 2-3 играчки. Ако ме извади од такт уште еднаш се ќе и соберам.

сега се на ред другите соби. Во секој ќош има по нешто.

@MacenceEna јас па незнам мануел да возам може ќе ми треба 1 недела но немам желба да научам.

@Ava.84 дај рецепт за супата од тиква. Имам желба да направам .

Јас посакувам чистачка.
    има ли некој искуство со парен чистач? Дали навистина толку чистат колку што се рекламирани? Знам дека ќе исчистам еднаш и ќе ми стои во некој ќош. Но нешто влезено ми д во главата. Јас и немам многу време да чистам но има некои работи кои ми бодат во очи.

На јolene и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.900
    Допаѓања:
    39.287
    Јас имам парочистач. Добар е. Го порачав од Амазон. Многу подобро чисти подови отколку обичен џогер.

На JasBee11 и joana18 им се допаѓа ова.
  18. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    10.896
    Јас имам. Го зедов оти во станот у штутгарт имаше многу прозори и многу радијатори. И со него го чистев.
    Сега кујната ја мина на брзина пред гостите да дојдат, тоа отпечатоците од раце на сите страни да избришам без да рибам.
    Во овој стан го користам за балкони најмногу, за ништо друго. И еве сега денс за кујната и толку, писле колку време пак ќе видам.

Убаво е ако имаш потреба, на пример многу плочки. Или ептен еве се уселуваш у нов стан да зачистиш генерално се убаво.
    За подови дрвени не е за користење оти од пареата се оштетува дрвото иако е лакирано. За ламинат па поима немам дали смее или не.
    За купатило не го користам. Ме мрзи со каблите да се оправам и така набрзина ќе зачистам на рака. Може оти не ми се огромни купатила.
    Јас од оби изгледа го зедов. SC 3. Па од горе и докупував за стакло и за теписи. Ај тоа за стакло го користев. Тоа за тепих дали еднаш за едно на детето тие подолгите за играње.
    Ок е. На вака ко ќе ми се насобере ко сега за да не морам многу да рибам со рака, ама не е нешто без кое не можеш да преживееш.

Јас станот не го средив ко што сакав нормално, пошто зашто. Ама толку му треба генералка таква асална генералка, не е нормално. Баш преска ко чистев гледав. Од тоа скокање на сите страни, трчање низ стан, боење по врати, под, па со мрсни раце насекаде фаќање, па ѕид декориран со храна и остатоци од јадење, па прашина се збрало. Па се стакло со прсти, песок веќе не знам пд кај не вадам. Играчки на сите страни во секој ќош. Облеки куп облека. Нешто за фрлање, нешто за давање.
    Бебешки корита, транспортер, играчки две кутии, бебешки алишта, абе да не знаеш од кај да почнеш.
    Некако ви реков ко да се откажав од идеата за второ веќе и сега нит ми се даваат нит ми се чуваат.

Туку вие како. Што одлучивте? Барате ли стан?