1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.279
    Бараме сеуште, имаше некои потенцијални но ништо не бидна . Два беа катастрофа.
    Да знам дека не е нешто без кое не би можела да живеам и евентуално ќе го користам 1-2 годишно.

Алишта дефинитивно не чувам веќе. Нешто има на винтед за смешна сума. Нешто ќе ставиме во контињерите за облека. Веќе се гушиме и двајцата. Под итно ни треба промена и поголем стан. Вчера една соба од 12 м2 едвај ја изчистивме. А алиштата повторно треба да и ги сортирам. А тој па сака да чува пр патики не ми дава и моите да ги фрлам да сум ги дала на некој. Сигурно во мк нема да ги носам. А тука нема на кој да ги дадам.

Друго благодарение на свеки и мајка ми имам многу непотребно работи. Едно по едно и тоа фрлам без тој да види. Дека смееш од мајка му нешто да фрлеш.

Ма барбики нема воопшто купување тоа што добие на поклон одма без нога без рака разни ситни делови на сите страни. Кујна има не ја игра воопшто. Многу сака пупен хаус но уште тоа ни фали во собата мала е а и на план сме за селење.
    тони бокс планирам да и купам до нова година.

На Ava.84, SummerGirl, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.279
    Докторки @Katie90 ќе те тагнам тебе дека сум сигурна дека си . Имам треска, температура, една болна града без црвенило. Бебе цица нормално на 2 часа ден ноќ. Се сомневам на маститис или запушен канал. Пред 2 часа се напив парецетамол очигледно не ми помогна што темп се крева. Што да правам ?

3. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    2.270
    И мене ми личи на тоа. Никакви масажи ставај бебе на града да цица. За температурата земи ибупрофен, дозволено е при доење. Ќе делува и против воспалението и против болката и температурата. На градите ставај или листови од зелка кои биле во фрижидер или било какви ладни облози. Никако масажи на града или топли облози/тушеви бидејќи ја влошувале ситуацијата.
    (Ова ми се совети од бабица и гинеколог).

Ако нема подобрување на ситуацијата оди на лекар ќе добиеш и антибиотик.

Нека минува со лесно.

На Shekjer, JasBee11, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.