Арно шом ме потсети да одам и јас да се напијам и за дете да купам после. И јас сум за преглед цела, особено со болките во пета и чудното чуство дека губам циркулација во нозе штом не се движам, ама ај ќе се правам дека не забележувам се додека можам. Треба нова хаусарцт да барам, а здосадено ми е веќе од се. Ај уствари да си бркам работа, денес сонце кај мене, ќе одиме после дирекно надвор со малото. Нешто се ме нервира. Пмс помина, ко треба да сум избалансирана, а тоа ко некоја вештерка сум.
А па извини, сега дете треба да пораснеш, не може да умреш безвезе пошто ти е здосадено . Оди таму на доктор и не туку проктастинирај. За петата-физио. За циркулацијата -кардио? За против досада-ќотек Поздрав од вирусен климактериум ...комшииве над мене- не знам дали се фрлаат од кревет на кревет, или намештај преместуваат, ама некоја чудна динамика е горе
Леле ај не ме сега натискај и ти. Еве ако до викендов не ми помине ќе одам од понеделник. Кој знае климе ли е, не ли е. На последен преглед рече гинеколог, ако сакам уште едно, мора сега одма. Со телово уште за едно сум. Ова нека е живо и здраво. ЗА Ена сега ми текна, за таков дефицит имаше едни таблети со 20000единоци, доктор ги препишува. Зе зема интензивно една недела секој ден, после преку ден. Па после еднаш на недела беше изгледа. Земав јас пред 4-5год. така вит Д.
За тироидната не плаќам , редовно проверувам . Само за вит д 20 евра . Што е во ред . Да знаев ќе проверев порано
Пред Божиќ ќе има најразлични акции да ги наречам па ако може пишете за тоа што знаете. Ми стигна меил од Талиа за николаус чизми ама тоа ми е секоја година комплицирано и немам време некако дека до сите места што има чизми треба со трамвај да отидам. Иако е само две минути со трамвајот, некако почнав стара да се чувствувам. Лани успеав на среќа само од Едека да земам и дома ги обоија и исекоа. И ништо. Ми го нема симпатијата па сега и домаќинка ќе станувам месецов.
@gjoker4e Николаус чизми даваат и во Кауфленд. Баш вчера маж ми беше да земе и за двајцата, до 25.11 треба да се вратат, а таму од 01.12. да се подигнат. Значи имам Николаус чизми за боење Исто случајно се имам на Николаус затекнато во Муллер и имаше некоја наградна игра и секое извлечено ливче беше добитно. Тогаш знам добив некое мало несесерче со куп тестерчиња внатре Дури мислам и за Николаус се даваат баш многу поклончиња насекаде. За Божиќ немам поим. Вчера беше кај моево Латерне фест. Некој чуден Латерне фест имаат во градинкава, ги оставаме децава сами, сами си го слават, па одиме по нив. Бевме со маж и бебе набрзинка да каснеме нешто, па се вративме по големиот. И го прашувам - каде шетавте, колку шетавте? Ми вика - леле мама, колку беше само долго и лангвајлиг, моравме 6 пати да ја испееме латерне песната Ете моево колку е воодушевено од фестови, штом нема роботи - не се важи ништо Маж на очно, јас сама дома со двајцата, чекаме другарка на дете да дојде да си играат, јас и мајкава по еден божиќен чај да испиеме Продадов за прв пат Лернтурм од големиот на Клајнанцајген и тоа за убави пари и да ви кажам на среќата и нема крај Прво нешто што го огласувам и го продадов без ценкање Сега кога ќе грабнам да продавам низ дома
Zdravo eve me mene so neznam problem li e neli problem glavata mi e izmesana ...ke ja opisam situcijata koja moze neka dade mislenje, kritika, resenie itn. Denes vo gradinka golemiot [ skoro 6 godini] zaedno so drugo dete mu ja rasturile kulata so lisija na treto momce so koe moevo inaku i privatno se druzat toj e 5 godini. Potoa dva pati mu rekle ti si bebe , po sto ova plakalo za sto moevo dobilo soodvetna kazna. Na zemanje mene nisto ne mi rekoa, po pat deteto mi objasni sto kako e a majkata na deteto sto placelo i raskazala kako denes sin ti bese mnogu sentimentalen i placese oti X i Y mu pravea vaka. Po sto majkava pocna da mi pisuva referati na what up kako moeto dete trebalo da znae deka na prijatel ne se pravat takvi raboti i neznam sto referati celi za na kraj da pise deka zivotnite poveke gi razbirale prijatelite otkolku moevo dete sto razbira. Jas zborev so nego mu objasnuvav ama neznam kolku ke ja svati sustinata ama me potresoa zborovite na majkata ko od nigde nikade indirektno me izvrega...Maz mi vika deca se sto mozat da rezoniraat, jas pak se prqsuvam kade gresam ....Kakvi se problemi ima jas sega so ova...
Ич да не се секираш. Кај мене малава е таа што тепа и вреѓа и се по ред, а малиов е мирен па нему тоа му го прават. Што да правам? Ништо. Ситуацијата можеби ти изгледа многу поголема од тоа што е, од останатите проблеми што ги имаш. Јас буквално ништо не би и вратила. И кај нас рушат кули, дете гурна дете лани во градинка и детето преку викенд на брза помош, се тепаат, вреѓаат. Деца. Не земај при срце ама зборувај и учи. Во ситуацијава мајката е единствениот “виновник” што го пишала тоа со животните! Можеби и она има некој тежок период во животот па така пишала ама сепак можеби и можела да се контролира. Кауфланд ми е најдалеку. Санкт Мартин беше еден ден со родители, еден без. Го пријавив само за вечерта со родители, си отидовме по 20 минути дека рече е досадно ептен. Во право беше.
Оа мајката онака да се запраша дали е ок, исто не е лошо. Големо чудо, се здружиле две деца од по 5 години и му урнале кула од листови на друго. Да не е во ред, ама не е ни нешто што не може да се очекува од детет од 5 години. И сега ај, ако не па и судии да донесе оти специјалната снегулка бисери сронила. Па и на друга мајка и се пушта да и докажува оти детето не и е чуствително . Да ти ќе зборуваш и ќе работиш со него, ама и мајката треба со нејзиното. Од градинка сигурно им укажале дека не е добро. Ти ќе кажеш и евентуално ќе проработи и кај него чуството дека не е ок да се прави така. Еве се прашувам дали сега полесно ќе спие мајката, откако она навредила друго дете. Ни на крај памет не ми иде да се расправам со мајки, ако некое моето го турнале, му зело играчка или не знам шо се десило. Го учиш дека така не е убаво и да продолжиме напред. Има и друго за играње. И секој пат вп такава ситуација, па и јас ко моето ќе направи глупост, одиш се извинуваш, се трудиме да најдеме сите заеднички јазик. Не со препукување. Латерне и кај нас не мина убаво. Немаше желба никаква. Таму во сред двор ја искрши латерната, ја измава од земја и отиде да се лула. После не сакаше да оди во колононата и така. Може другата година повеќе ќе сака. Чизми или што и да е поима немам шо е. За свети Никола ќе и ставам јас овошје и играчка дома, за да не се осети ко да не знае кога ќе раскажуваат друготе деца. Денес на шпилплац бевме со други две мајки од групата, германки. Убаво си играат децава. Ама шо знам еве јас колку и да сум германка ко шо вели Џоки, пак се осеќа малку разлика и во воспитување и во однесување на децата. Моето е многу по отворено и полесно им пристапува на сите. Овие се позатворени некако. Мислам моето го дружат и колку што се очекува од нивна возраст се играат. Ама онака ко им реков дека градот е некако преценет и прескап со цена, а бога ми и со време што го губиш во пат, од една до друга страна, ко зачудени излегоа што им го искритизирав . И тоа. Малото многу тешко ми заспива навечер во последно време. Едвај сега пред 10мин. Сега и јас капут .
Искрено, знам дека не ти е сеедно, скоро имав слична ситуација каде мојот син на неговиот најдобар другар го искубал за коса Неговата мајка ми пиша само кратка порака, ако може да поразговарам со син ми, и супер што ми пиша инаку немаше да знам. Секако наредниот ден веќе беа пак заедно како ништо да не се случило. Толку ми е несфатливо тоа што мајката пишала реферати, па и навредливи споредби... сепак станува збор за деца, најголемите закани им се ти не си ми другар и нема да те канам на роденден А тоа да си викат еден на друг бебе го има и во нашата градинка. Искрено, како што те посоветува и џокерче, изигнорирај ја пораката, тоа стварно повеќе кажува за неа каков човек е, а ти со тоа што си разговарала со своето дете и си му објаснила што згрешил и како треба да се однесува си ја решила оваа ситуација. И сама кажа какви ли не проблеми ги мачат луѓето па ти да губиш нерви околу ова, не вреди.
Морген . Закажав на лекар , термин понеделник. За витамин Д и за Хашимото . Имам неразјаснети прашања, се чуствувам необјаснета , никој ништо не кажува за оваа болест , нема некој лек , ништо . Јас секој ден знам како го гурам, некогаш на сила , без волја, без сила . Веќе и на домашните им досадив со тоа дека сум уморна . На работа добив фидбек дела сум прегорена , erschöpft Ајде денес со нова сила , со повеќе витамини внесено , белким ќе биде подобро . Термомиксот е во комбе за испорака , имаше да видам до кај е , сега веќе не . Ќе гледам ако можам од работа да излезам , ако не оставив полномошно на ќерче со лична карта , од нас двете па може ќе пројде ако не
Мојот син пред точно една недела беше паднал од некоја играчка на Spielplatz, неговиот најдобар другар го сопнал или не знам што направил, а моево тромавко паднало на вилица и завршивме на итна помош со 3 конци. Ни збор не и кажав на мајката, еве денес ги чекаме да ни дојдат на роденден. Деца се тоа, ќе се скараат па ќе се смират и по 5 минути повторно ќе играат заедно. Ни на крај памет не ми падна да ја нападнам другата мајка. Јас со друго прашање. Дали "U" систематските прегледи се задолжителни и до која година? Во Baden-Württemberg сме.
Јас чизма имам од талиа / озиандер, нивната содржина е најубава и најбогата. Лани имав од Денс био маркет и таму убаво ги полнат. Ќе поминам после во кауфланд преку пат ми е од работа може па и ќе начекам. Може и во едека ќе начекам преку пат ми е . @SanelaS Јас не можам да разберам и прифатам дека жена што има дете, не може да разбере како едно детско главче работи. Еве ги се тепаат и се мират секој ден да земев да се вмешувам требаше со никој до сега да не зборувам. Ќерка ми била и напаѓана ама и напаѓа, лелеле како знае да провоцира. И така ги галат децата и после се анксиозни и преосетливи. Какви адвент календари им спремате на децата? Некои идеи? Во вторник ќе предавам документите за пасош .
Спојлер: Ova deneska posledna poraka Hallo meine Liebe, hoffe es geht dir gut und du hattest trotz meines nervens gestern Abend ein paar schöne gemütliche Stunden mit deiner Familie Natürlich machen Kinder Fehler, sollen und dürfen sie auch .Hallo ich bin auch heute noch ne Königin im Fehler machen trotzdem bin ich fest davon überzeugt und habe mir das heute auch bestätigen lassen, das man kurz vor der Einschulung absolut weiss mit was man einem Freund weh tut oder nicht! Da stehe ich auch absolut dazu! Das sowas natürlich ab und zu trotzdem vorkommt ist klar..so ist das Leben, gehört zum Großwerden dazu sich zu beweisen, auszutesten wo man hingehört, wie weit man gehen kann...ich bin auch absolut Niemandem böse, Alexander sowieso nicht und genau da komme ich als seine Mama ins Spiel und MUSS ihm natürlich klar machen das Freunde sowas nicht tun, das es natürlich ab und an vorkommen kann aber nicht dauerhaft..auch das gehört zum Großwerden und zu ner gesunden Erziehung dazu, schließlich wissen wir mittlerweile alle das nicht unbedingt der Stärkste im Leben immer weiter kommt sondern ne ganze Portion Intelligenz dazu gehört! Das mitm Kindergarten habe ich schon abgeklärt, die Erzieherinnen haben natürlich keine Fehltage zu kritisieren sondern dankbar zu sein das manche Mütter die Kinder lieber öfter Zuhause lassen um Krankheiten einzudämmen..aber so Geschwätz buche ich einfach in dummes Dorfgerede ein..dummes Gelaber wird's oft geben. Auch habe ich abgeklärt das in Zukunft oder generell es bitte nicht so weit kommen muss das ein Kind dauerhaft gepisakt wird bis es weint und DANN DESWEGEN auch noch beschimpft wird'.. schließlich ist es ihre Aufgabe zwischen Unerzogen und Emotional zu unterscheiden..und das auch nicht zu kritisieren da es doch ziemlich menschlich und normal ist zu weinen wenn man was andauernd entwendet bekommt ..klar muss man auch dort unterscheiden und die Kinder auch mal tun lassen und sich AUCH mal Durchboxen lassen.. Alles sehr schwierig und wir sind alles Menschen und Gott sei Dank ganz unterschiedlich das macht uns alle aus ♥️ jede Mama ist super und versucht einfach ihr Bestes zu geben Diese Geschichten sind harmlos und es kommen noch ganz ganz schlimme Dinge auf uns zu in der Welt.. trotzdem darf man nicht immer wegsehen, das ist klar! Alexander war heute Zuhause, er ist ein bisschen schlapp, war er gestern ja schon und ich möchte natürlich niemand im Kindergarten überfordern /SPOILER] Јас денеска разговарав со воспитачката и таа не гледа проблем, оти мојот се извинил и ппвеќе не повторил .Женава изгледа е психо , знаеше дека вчера имам роденден и ми го упропасти до крај.
На каса да. Јас кани не начекав ама полани имамше пикси книгички, купка за бањање, чоколада, мали играчки и плус оваа книга: во кауфланд и едека обично има чоколаден николаус, сокче, чокололи, јаболче, мандарина, оревчиња.
Да ти потврдам психо е. Толкав реферат па и потенцирање со големи букви . Колку вака се нервирам кога родители вака субтилно и фино спакувано напаѓаат деца. Оваа мисли дека нејзиното е подобро од другите. Имав една слична во околина. Што постигна? сите се оддалечија од неа. Таа мисли и делува како нејзиниот син да е жртва на другите деца, ама не ја гледа или несака да ја види другата страна. Среќен роденден ти посакувам големи насмевки и радости
@SanelaS стварно е психо женава изгледа. А и очигледно има вишок слободно време за волкави реферати. Игнорирај ја, со такви не можеш да излезеш на крај. Голема работа што направило твоето дете - му растурило куќичка и му рекле дека е бебе, мислам смак света. После тоа и нејзиното ќе направи такво нешто и што? Деца се, се извинило твоето и крај. Уште со вакви да се замараш ти треба. Среќен роденден, секоја желба да ти се исполни @ALISA0000 јас го имам Роборок S8 мислам дека е, веќе неколку години и сум искрено презадоволна од него. Денес баш прочитав некаде дека во Кауфленд Q7 моделот со се станица за сам да се чисти е намален на 199€, па ако ти фати око и ако имаш кој да ти го донесе. Ама немам искуство со овој модел каков е. Спојлер