Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    Ако може мене совет да ми дадете. :D
    Сите сме жени ама да ви кажам зошто не сакам жени и зошто воопшто не зборувам во присуство на жени.

На колешка на шала реков нешто за друга колешка, таа шала сите ја имаме буквално. И кај мене проблемот е што јас многу слушам кога некој тивко зборува еве ни сама не знам зошто. И колешкава и го пренесува тоа на лош начин!!! А буквално ништо лошо не реков!
    И одма отидов кај колешката за која што го реков тоа дека ама воопшто не беше лошо кажано и дека самата го знае начинот на кој цело време зборуваме и дека слушнав што и рече оваа и дека не звучеше ич убаво и дека од еден на друг го менуваат кажаното.
    Колешката ми рече ок нема врска ама сепак не знам што точно мисли.

Колешката на која што го реков тоа ме мрази дека и пререков нешто дека прави погрешно. И и викам зошто така правиш? И она ми вика јас работам тука 15 години тоа значи дека 15 години работам погрешно?! Во тој момент слуша шефот и и вика па можно е да работиш 15 години погрешно.
    Наредната недела истата работа ја работам со лошата шефица и ја прашувам како и она исто како мене и и викам една колешка прави погрешно ама не и кажувам која ама после се дознало за која мислам и шефицата и рече дека е погрешно тоа и да не прави веќе така.

И секогаш сум во конфликт со понеинтелигентни жени од мене дека они само до некоја граница мислат и толку не можат повеќе и поопширно и на крај јас сум кривата дека не можат да разберат и сфатат.

Јас и по цена на ова ќе одам до крај кога сум во право ама не знам кој е лекот за ваквите што само гледаат “лошо” да ми направат?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.281
    Допаѓања:
    44.655
    Совет , работи си и не се замарај со муабети, кога веќе знаеш дека едната колешка е таква , пренесува муабети , имај си на ум да не споделуваш никакви муабети , шали и слично , зашто може да се пренесе лошо и да ти се направи проблем , каде нема проблем .
    Ова ти е лекција , се надевам ќе научиш нешто од тоа .

На JasBee11, SummerGirl, јolene и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    4.633
    Сончева мрзлива недела и кај нас :sun:

Станав утрово пред 7, маж веќе буден и му пишувам да ми направи кафе, надевајќи се дека тоа што подранив со станување ќе ми даде 5 мин раат, само го помирисав кафето и во исто време се разбудија децата :rock: И така, до сега си го пиев утринското кафе :coffee::tmi:

Од планови за денес - да се однесе дете во кино на некој нов ПауПатрол филм, ама се натегаме со маж, кој да го носи, а кој да остане дома со бебе. “Проблемот” е што најверојатно ќе дојдат и комшиите Германци што живеат под нас, а децава заедно одат во иста група и си се дружат, ама маж ми не знаел што муабет да им прави и сакал сам да го носи детето, а со комшиите - кој си се договарал (јас:lol:), тој нека одел (lalala) И така, имаме уште три саати за натегање и карање (facepalm) А и малово е баш во елемент денес :x
    Друга обврска за денес - боење на Николаус чизмите. Детево толку не сака да бои, ама дека мора чизмиве да ги обои и земал во двете раце по една боичка и истовремено шкрта, за да заврши побрзо :D Негово си е, гајле ми е :wasntme:

Вчера купивме Адвентскалендари за двајцата, големиот ги бираше нормално, одбра за него со играчки, за бебе со чоколади :rofl: Паметен он, знае што прави :nod:

Анализирам некои пријателства деновиве, некако ми се оддалечуваат откако сум на породилно. Се прашувам на што се должи тоа, јас лично не се чувствувам променето во поглед на однос и комуникација. Ќе се дистанцирам и јас, не сакам па некому да му сметам.

Аирфраер на Нинџа веќе пикиран, се чека Блек Фрајдеј да го пуштат на попуст :rofl:

На TutiFuti, јolene, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.571
    Допаѓања:
    7.404
    Од искуство подалеку од коментирање и дружење со колешки од работа и со мути од градинка.Колку поголема граница околу тебе толку посреќна ќе си бидеш.

На SummerGirl, TutiFuti, јolene и 3 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    И јас сум за ова ама некако вака испаѓаме како дивјаци.
    Јас инаку само со колеги зборувам дека знам тоа останува на таа смисла. Има колеги како жени и со нив не зборувам. И со колешки не зборувам. Ама од другата страна како да испаѓа дека ги навредувам жените и во нивните очи јас сум дивјак да речам.
    А од третата страна знам дека ми љубоморат за многу работи и затоа едвај чекаат да искористат нешто против мене.
    Таа колешка на пример кога работиме заедно цело време пробува грешка да ми најде, се обидува постојано, ама за жал кај мене не може ни шеф грешка да најде. :rofl:
    Јас точно знам што се контролираат и секогаш правам се без грешка. И тоа го сметам за една моја интелигентнта страна.
    И знам дека другите работат по 10-20 години таму ама прават повеќе грешки и не им функционира кликерот некако. Како да се останати да живеат во времето пред 20 години.

6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.281
    Допаѓања:
    44.655
    Хм , во таква средина , каде се споредувате кој е помлад , кој е поубав , кој е поблизок со шефот , кој незнам ти што , неможе да има убава работна средина . Жени ко жени со ги мерите ...
    Наместо секој да си ја гледа работата, никој да не му се меша на другиот , вие сами си ставате сопки на патот .

И после сите заедно ќе се соберете на Weihnachtsfeier , ќе се гледа која е подотерана , која ќе се напие , ќе тресне некоја зелена , да има материјал за оговарање наредни месеци .
    Да сум ви колешка , уште сега се одјавувам од секаква собиранка надвор од работа . :|

На JasBee11, SummerGirl, јolene и 4 други им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    Кога се повеќе жени заедно секогаш истото е. И во школо било така и на секое работно место. Скоро секое нека е ајде. :D
    Има и нормални колешки ама нели овие ненормалните се погласни.
    Кај мажите само мал процент се како жена трачарка.
    Јас сум прва за собиранка дека најубава сум. :rofl:
    Ние жените општо сме по природа такви. Дури од мали нозе. И во школо ги слушам како некое девојче е нервозно дека друго купило патики исти како нејзините. Додека пак машко не би ни приметило такво нешто, значи воопшто нема на ум да го стави тоа. Женското цела драма ќе направи.

8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    100.126
    Препрочитај си го постот поубаво и размисли дали е до тебе или до колешките:hai:

Извинете на упад, ве читам понекогаш, а овој пат не можев да се воздржам:bandit:

На JasBee11, ALISA0000, TutiFuti и 3 други им се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    11.221
    Леле а мене ако не се тие мути од градинката, ќе заборавам да зборувам :bandit:.
    Ние минатата и оваа недела што сега мине, на сончево време носиме деца одма на игралиште. Ама пробувам што е можно помалку да се зближувам. Не квачаме воспитувачки, така малку околју децата ќе кажеме и тоа.
    Не си пишуваме на вацеп.

Сега надвор запознавме уште една македонка, во близина е негде 10мин со точак рече. Ама повеќе немаше време, моравме ѕверот на спиење да го донесеме. Нејзиното е пола година помало од нашето.
    Ако е тука :hai:, убаво кафе варам. Т.е машината ми прави :coffee:.
    Јас неделава цела во печење мафини, кекси, штрудла и сл ми помина. Маж ми вика дома на јаболко, цимет и путер мириса.
    А јас велам така љубов мириса. Многу сум среќна што имам за кој да печам:inlove:.

Досадна недела. Нека бидат повеќе така. Ама њнчто многу ќива малата. Се надевам нема да се разболи (fingers). Рекорд до сега имаме 3 недели постојано во градинка. Што пие кафана :d::beer:. Држте среќа да бидат уште повеќе :sun: .

На JasBee11, IronLady, TutiFuti и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.222
    Допаѓања:
    196.986
    Те разбирам што ти забоде очи, ама многу прост народ постои каков што верувам немаш видено. На ниво на резонирање на 10 годишници а возрасни. Така што ја разбирам и Џоки.
    Глава ме фрка само што помислив колку прост народ постои. Ќе одам да си поќутам сега, да ми помине главата:tmi:

На SummerGirl, TutiFuti и gjoker4e им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    100.126
    Абе има Биљо, ама не можеш во се ти да си нај.
    Општо, не конкретно за случката.
    Небитно, не би да должам повеќе, може да ми се испушти нешто неубаво:D

На happygirl, JasBee11, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    Нема проблем пишувај кога сакаш.
    Дека сум најубава е на шала па затоа и смајлито, надоврзување на постот од Ена што пиша натпревар која е понај, па затоа се надоврзав и смајлито значи шала дека е.
    А не дека се смеам ко луда од што сум умислена дека сум најубава. :D

На _Vera_, SummerGirl и TutiFuti им се допаѓа ова.
  13. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    11.221
    Билко ти прогноза за времето виде ли :worried:. Страшно значи. Така лани почна од кај 20 ноември во минус и траеше бесконечно долго. Леле и со болестите од дете, лето не видов. Кога стигнав да отидам на море, се распипа и во вода не влеговме.
    Леле спремајте се да ме кревате психички, немам опција да хибернирам цела зима.

И толку пауза. Сега со тинејџ да се објаснувам оти не може да ми треска врата од бања и да лиже сапун:D.
    Па и ќе врне надвор. И тоа.

На SummerGirl, Katie90, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    Јас затоа и пишувам тука нели. Се рефлектирам себеси и можам да прифатам секакво мислење.
    Сеуште се водам според она од Ава, прочитај си го мислењето како да е од некој друг и одговори.
    Па така на моето мислење сфатив дека фокусот ми е на тоа па затоа и го приметувам тоа. Треба само да се фокусирам на нешто “корисно” и решен проблем.
    Цело време ми е на симпатијата нели ама он има три недели урлауб па во овие три што се нема да приметам. :?:

Мене од зимата ми е најубаво што сум одморена.
    На лето сме цело време надвор и без сон. Јас сум без сон дека многу рано станувам, за децата ок е, они спијат 3-4 саати повеќе од мене
    Не мож да допишам

На SummerGirl и јolene им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.222
    Допаѓања:
    196.986
    Ти таман у Грац пресели се, ни у лето нема лето таму:D. И свекрвата поблиску ќе ти биде:rofl:

16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.571
    Допаѓања:
    7.404
    И јас откако останав дома, по градинка со мути дискутирав дури ојдими дојдими праевме со некои. Се додека не налетав на психо мути.

На SummerGirl, gjoker4e и јolene им се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    11.221
    И сега шо ме предомислуваш? ТамН решив значи. Леле а и овој од горе тропа пак, малата што трча низ дома. Сега зимава поарно да бара кај да се иссели од нас :tmi:.

На Katie90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    17.563
    Јас супер си живеам со две мути од кита. Ептен сме погодени и приватно се дружиме со и без деца. Во маало имав една Македонка, многу бевме погодени и ние и децата, ама се преселија во друг град. Моментално календарот ми е полн, и натоварив на врат балет и детски хор, па на некои денови се чуствувам како да трчам маратон, толку време за нови познаства немам.Пред два три месеца на неколку пати спретнав една мајка Македонка, нејзиното дете помало беше. Ама јас бев договорена со други жени и сред муабет бевме па не можев многу да зборувам со неа, ако е тука нека не мисли дека се правам германка.
    Да ви се пофалам што правев денес наместо да учам за тестот :drunk:
    2EB5128B-49E8-4581-BE7E-080D5675F491.jpeg

На TutiFuti, JasBee11, SummerGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  19. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    34.725
    Поздрав од мене

IMG_1760.jpeg

Излегов да си испешачам 10к чекори.
    Со маж не збориме секако, па он си е дома а мене ми е потребен воздух.
    Работа дома и кревет ми е реалција, ниту друштво ниту ништо имам. Па вака кога имам слободно време, пешачам.

На eliesaab, TutiFuti, JasBee11 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.281
    Допаѓања:
    44.655
    Два дена слободна сум од работа , мм болен (facepalm) на работа се одјави , ќе одел на лекар да земе боловање . :?:
    Да му го дадам мојот термин ако не за утре на лекар :envy:
    Јоа, да не земе човек мал одмор :fubar:

На SummerGirl, Ava.84, јolene и 5 други им се допаѓа ова.