Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.221
    Допаѓања:
    196.981
    То дека си уште дете, сигурно и санката ти е спремна:D

Падна и кај нас, одам како пингвин да не се лизнам, утре ќе биде бетер|(. Мислам дека толку рано никогаш нема паднато снег, календарски е уште есен бе:worried:

На gjoker4e, Katie90, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  2. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    514
    Најсреќен Роденден, да му се исполнат сите желби :party::l::^:

На MacenceEna и јolene им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.440
    Ена среќен роденден на големиот дечко,жив , здрав и насмеан да расте:party:.

Блек вик не разбрав што е , се уште , дали тоа што не им се продава е на попуст ама мене се што ми е во корпата е без попуст на сите апликации|(.
    Никогаш попуст не сум фатила,оваа година за прв пат си купив чизми од Дајшман на 50% ми се фатија чизмите за 27 евра:angel:.

На Касија, IronLady, јolene и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    46.538
    Да да, еве кај и 34 ќе напунам, таман у пубертет ќе влезам. :D

Санка неам, не се бавам со зимски спортови, освен нели лизгање на гз по скали на 5 метри коа брзам за на работа. :D

И како тоа не паднало порано? Кај нас е доцна и плус само се подмочуе, увек паѓало по метро.
    А па да не зборам дека последен снег ни беше у Мај тие години пред Короната... :x

На IronLady, SummerGirl, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.221
    Допаѓања:
    196.981
    Па што знам, у мое село некои години ич не ни имало снег, а кога имало најрано декември паѓало. Тоа дека за Велигден има снег ми е малку повообичаено отколку ова. Замисли бе, 6 месеци снег и мраз, ќе се мрднам(lalala)

На SummerGirl, Gosh, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    4.633
    Кај нас сабајлево беше -9 ]:) Јас се спотерав и отидов на трчање во шума:wasntme: Ми се смрзна седалниот дел :rofl: Се разминав уште со тројца будали ко мене :^) Сега паѓа снег, ама така некако шушка, повеќе ми личи мразулчиња дека паѓаат, како и да се викаат, не ми работи мозокот :D А на детево чизмите за снег не му се стигнати, се мислам утре дали да го пуштам си получизми или да си остане дома :|

Јас па сакам ладно, снег, Божиќни филмови, чајче и бебиситерка ако може :D Не ни е уште накитено, таму некаде средина на декември китиме, од мајка ми ми останало дека на Св. Никола се кити елка, ама кој знае дали знам што зборувам и што сум запамтила :rofl: А јас сум нестрплива и ако купиме елка порано, до празниците ни станува цела тажна и овената :lol: Така годинава тиквите за Халовин ги натерав порано да ги купиме, до Халовин станаа како штрби баби :devil:

Треба да учам трпение и да си легнувам порано :!:

Ена, среќен роденден на синко :inlove:

На Касија, IronLady, Лејди Гага и 8 други им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    Јас дури сфатив дека короната со тој снег во мај ја донеле. :D

На SummerGirl и Gosh им се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.440
    трчаш:o?
    Идол си ми:inlove::muscle:.

Снег имаме|(.Малата цела недела плака дека нема снег , сега сигурно ќе се радува. Мене најубаво ми е кога има снег дома да си седам и од прозор да го гледам:D.
    Колешката ми вика Ава да не заборави од лани се договоривме на Божиќенмаркт да одиме.Велам нема проблем кога ќе биде Божиќ во лето :rofl::rofl::rofl:.

На Katie90, IronLady, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    17.563
    6 години како сум во Германија, снег немаме видено. Ќерка ми душичка не знае снег што е. Имало моменти кога ќе падне колку да побеле и веднаш се топи. Ама овој регион е меѓу најтоплите во Германија. Мене некако една од најголемите топли мемории од детството ми е кога ќе паднеше снег. Па ќе направевме еден огромен снешко со морков за нос и тенџере на главата. Плус кај нас на ридот идеално беше и за лизгање/санкање :).
    Мене новогодишните декорации спремни ми се, чекам само декември да дојде. Адвентс календар ќе и земам нешто со чоколади или купки. Нешто што може да конзумира преку глава ми е од ситни играчки низ цел стан.
    Среќен роденден на малиот на @MacenceEna :f:

На Ava.84, Касија, Katie90 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    Значи јас и ти сме комшивки. :D
    Може и стан заедно да бараме ако сакаш. :P

На SummerGirl и јolene им се допаѓа ова.
  11. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    11.221
    Ти ли си? Јас ле сум? Кај да бегаме :tmi:.

Дете цела ноќ хрчеше, од сабајле мрсолче :party:. Белки лесно ќе минува.
    Кај мене сега е 0, ама се лизга надвор оти има обид да врне дожд.
    Елка вчера се почна да се кити, нели цели две недели не пукна со да купиме елка. И стави три лампиони и толку. Сега нит ја кажува, ни ја гледа.

Јас ве разбирам сите колку романтично и убаво ви изгледа снегот и ладното, ама мене трауми ми е.
    Кога паѓаше снег отсечен од цивилизацијата оти мк пат не можеше до мое село планинско да се качи. Нема бус, коли не одат..чекај на ладно мрзни за на училиште, за на работа.
    Ладна куќа што не можеш да ја стоплиш. Надвор -10. Фала. Се убаво. Јас ќе преживеам и зима да не видам/осетам и само пролет/ лето да ми е. Ни есен не сакам, ден се крати, се асоцира на депресија.
    Арно овде западните култи почнуваат уште во ноември да китат со светилки па на овој мрачен период малку боја му дале. И кај нас бе, гледаш лугето нашле начин да не се депримиран, сите зимски слави секоја недела празник, да се оди негде, да се јаде и пие.

Нешто од сабајле ме фаќа нервоза. Веројатно се што така одолговлекував полека ме стига.

Среќен роденден на малото од Ена :^::party:. Живи и здрави сите.

На Dust, Ava.84, Касија и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    4.633
    Трчам :nod: :$ Минатата година бевме баш овој период во Парис на одмор и таму толку многу луѓе трчаа, што јас не можев да поверувам, никогаш немам видено такво нешто во животот, стари/млади/секакви, во секое време од денот. За мене лично тоа беше фасцинантно :inlove: И така почнав кога се вративме од одмор, после паузирав поради бременоста и сега продолжив после прегледот и зелено светло од докторот. Не трчам Бог знае колку, околу 30-40мин, околу 5км ми е рутата или кругчето јас што си го викам, временски со мало бебе и не можам да си дозволам повеќе, бара да цица, ама сега за сега сум задоволна и со ова.

И кај нас сабајле нешто чудно врнеше. Дожд, измешан со мразулци, а надвор дури и топло беше. И ептен лизгаво, јас нормално патики облеков, уште чизмите од шкаф не ми се извадени (facepalm) Јас па се сеќавам првата година кога дојдовме тука, првиот снег падна на 11ти Октомври. Се беше бело, таа зима беше многу многу ладна, тт паѓаа до -15 степени. Газдата на Фериенвонунгот кај што живеевме ги чистеше улиците од снег навечер, по тоа памтам дека нон стоп навечер одеше да чисти.

Малово крчка со носето, цела ноќ спиеше немирно и се чувствувам баш уморно. Сега ми спие во раце, а и немам некои обврски за денес, барем понеделник е сеуште чисто од викендот и што ми останува - Онлајн шопинг, нормално :D

На Ava.84, Касија, IronLady и 5 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.281
    Допаѓања:
    44.655
    Зима со снег е убава само за празниците. Уште сега не ми треба ни снег ни ладно.
    Малото однесено во градинка , среќа колата ми стоеше под стреа , па не беше завеана со снег .
    Патиштата се подзачистени , се вози ама треба внимавање .

После може да симнам некое деко од таванот . Елка ќе купиме деновиве . Па да закитиме.
    Уште во недела не чека славење , собирање со фамилија .. после раат.

Тоа средното вчера беше со главоболка, со болки во стомакот . Испи сируп па живна малце . Денес бев решена да остане дома , ама цела недела беше дома , па сопруг го разбуди и отиде и он во школо . Сигурно има пропуштено тестови , кои треба да ги надополни.. да ги напише ..

Во петокот, ма и саботата бев решена да дадам отказ од мини џобов. Ама на крај со викам , терај си и не се замарај .
    Една млада колешка , најверојатно да не грешам ама со консултација со друг колега , најверојатно си стави 50 евра во џеб .
    Лоша ситуација , незнам како ќе се оправда ..
    Не ме засега мене за среќа ама сепак :x

Друго немам што да кажам освен дека уште сега ладново ми оди на нерви

На Ava.84, Касија, Katie90 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    1.152
    Среќен роденден на Синко:D:^::l:голем да расте и да е најсреќен, жив и здрав

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.946
    Допаѓања:
    39.493
    Тука почна да се топи снегот. И не е многу ладно. Ја почнав сезоната со чизми за снег :D

Во градов е украсено. И уште ќе се украсува. Има и тезги на плоштад. Цените се со 1 евро поскапи од лани :x
    А и благото по продавниците.

Поголемиот почна да шмрка со носот. Очекувам утре или задутре да ми рече Мамо, ме боли главата. Да не одам во школо :x Јакна за него е непознат поим. Во пубертет е и секој ден се расправа дома со сите (facepalm)

@MacenceEna Среќен нека му е роденденот на синот :^:

Јас во Мк работев во маркети. Имав една колешка која крадеше производи од рафт. А кажуваше дека муштерии и ги подарувале. А од авион се гледаше дека не е така :x

На Ava.84, Касија, JasBee11 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.349
    Браво @Marge . Секогаш кога ќе видам дека некој трча му се восхитувам , посебно на ладното време. Општо им се восхитувам на луѓето што имаат физичка активност, што наоѓаат време за себе.

@MacenceEna среќен роденден на малото :^:
    За работата ако ти прави многу стрес подобро дај си отказ, ќе најдеш друга. Стварно не вреди.

@Ava.84 и јас исто бев спремна срциња насекаде ставив, на сите онлајн продавници и исто се разочарав дека ништо немаше на попуст од моите фаворити. Ама јас не се откажувам лесно па најдов пак убави работи за поклони за блиските.

На Ava.84, Касија, JasBee11 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    17.008
    Ако е 30% попуст само на ausgewählte Styles може ли тоа да се смета за блек фрајдеј понуда:?: Од с&а пет партали за дете во корпа за само 128 евра :fubar:... на амазон цената од пред два месеци блек фрајдеј дил, демек била 30-40% повеќе, била да, ако ја покачиле пред две недели. Жити блек фрајдејот :tmi:

На Касија и JasBee11 им се допаѓа ова.
  18. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    34.713
    Среќен роденден на синко :party::hug::^:
    Жив и здрав да е цел живот :inlove:

Ја уште не можам да се опраам, кашлам ко куче :doh:
    Денеска новитет ми е и носов плус :@
    Си го продолжив кранкот до крај на неделава.

На Лејди Гага, Ava.84 и MacenceEna им се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.440
    Леле супер, респект(zilmer). 5км јас да стигнам на берлински маратон се пријавувам, добро де на некој маалски мислев:lol: .
    Ние берлинскиот го гледавме пред не знам колку кодини кога дојдовме пред милион, исто ептен убаво чуство, дрштво сите среќни насмеани:inlove:.
    Имам план вежбам од пон до петок лесни вежби за викенд планирам трчање.Ама немам зимска опрема се летна ми е оти се на пролет почнувам:lol:.Уште да го остварам:bandit:.

На Касија, SummerGirl, Katie90 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    38.331
    Мене се така нешто ми фалеше, де ранец, де хеланки, де пешкир…
    Се додека не ми излезе едно видео во кое се објаснува кои изговори ќе ги бараш кога за прв пат ќе сакаш да почнеш да вежбаш.
    И одеднаш видов дека имам и хеланки (најобични црни) и ранче (обично црно левис за кога сме оделе со авион мк) и пешкир (со кој што се бањам) и блуза (од мм) и патики (за подарување ми беа спремни). :rofl:

Најпрво мислев дека немам време за теретана, па кога видов дека имам време ми текна пари дека немам, па кога видов пари дека имам ми фалеше опрема. :lol:

Па нели срам ми беше и отидов сабајле во 9 демек никој ќе нема и стварно немаше, двајца без тројца, и план ми беше ако има повеќемина само да влезам и излезам демек сум заборавила нешго. :whew:

Леле кое измачување значи за една најобична работа. Некој на Марс се качи, а јас успеав во теретана да почнам да вежбам. :lol:

На јolene, Ava.84, Касија и 3 други им се допаѓа ова.