1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    4.754
    Море убаво викате, да се потсетам лани како поминавме во Македонија и како се испоразболевме сите, како мислев дека ќе скинам конци на секое вдишување од “пречистиот” воздух и како едвај се домкнавме назад со температура. Тогаш реков дека никогаш повеќе во зима нема да одам, ама ете, пак ми се јавува некоја носталгија и желба за одење.

Денес имав пријатно изненадување од две колешки од работа, ми се јавија утрово дека сакале да се видиме, па дојдоа на кафе, се изнамуабетивме, малку трач, малку сериозни муабети, малку смеење, малку беа бебиситерки, од се по малку :lol: Мислам дека на сите три ни годеше ептен, па договоривме и наредни видување за брзо време :inlove:

И сега, наместо да спијам, јас се туфкам со барање поклони, а и времето ми е веќе кнап. Најдов за другите деца, оддамна имав срцнато некои играчки, ама за моево немам поим што да му земам. Според мене, ама баш ништо не му треба, ама знам дека дека ќе се радува и треба нешто да му оставиме под елка. Некако ми е на возраст кај што веќе му треба нешто поедукативно и покорисно, а и има премногу играчки. 5 ќе полни уште малку. Книги и игри изнајмуваме еднаш неделно од библиотека, така да, тоа отпаѓа за купување. Он е опседнат со роботи трансформери, ама ги има сите можни роботи, така да и тоа отпаѓа. Размислувам за рачен саат :| Тој веќе има еден и си го носи, се што знае е да види дека кога е 15 часот е време да го земеме од градинка :D Е сега, нешто има некоја линија на средина и изгледа толку ќе му биде. Гледав некој нов, ама скоро сите се смарт и тоа не ми се допаѓа, ама па не знам дали може да се избега од технологијава. Мал ми е некако за таков саат, ама поим немам што би му земала друго, давајте идеи :?:

@Katie90 и јас ич не сакам да троши маж ми ден од одмор за неколку саати, ама ќе има и хоспитација во групата од саат ипол пред разговорот, таму ептен нема како да одам со бебе. Се пишав дури во март, на претпоследниот даден термин, сакам да му дадам време и на големиот да му легнат до тогаш уште малку работите, а до тогаш може ќе улета некоја баба/дедо/тетка на гости, па да причува и бебе, ако не, ќе мора маж да земе ден.

На Ava.84 и Gosh им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    34.475
    Поклони раздадов уште вчера на кол и на воспитувачките.На раб изненадени како толку рано инаку се сум последна:lol:.Ми остана уште за бебечето на фери , никако да ми стигне едно нешто.Порачав од етси ама пратено и блокирано е, сите работи ми стигнаа ептен слатки.
    Поклони за деца немам требаше во понеделник да им купам ама тргнав нокти да си правам еј и која будала си го заборавив телефонот.Стигам до пола пат и гледа немам тел, ај ме мрзи да се враќам не ми треба тел.
    Стигам до трговскиот и си мислам кој нокти да ги покажам, кога ми текна дека тел го немам , а имав уште 10 мин ама пак ме мрзеше да се вратам.Објаснував 5мин и на крај типот ми вика фото:envy:.Пс кога завршив летнав накај дома да не им е нешто на децата и поклони ќе одам др ден да купам.А си мислев сега ќе се појави Аполон(мм) со децата и ќе ми го донесе.Нормално ќе каже прво како можам да го заборавам, кога они не ни приметиле дури големата не ми ѕвонела 20пати.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.