Dali nekoj(a) e posetuvala OnlineKurs za nekoja profesija i da mi kaze kako ode rabotata so toa, mi zavrsi ElternZeit i ,,padnav,,pod Agentur4Arbeitprijavena Arbeitsuchend Vollzeit Dali ako zemam kurs na Teilzeit ke vlijae na parite sto odredija od jan.da mi gi davat deka Vollzeit prijjavena ili nema vrska to??
Среќна и од мене нека е пред се здравје другото ќе си дојде во свое време.Годинава со многу предизвици, ќе биде нагоре надолу ама се е живот. Одморив од термини уште некој ден па пак по старо.
dali slučajno znaeš, ako sum prijavena deka baram vollzeit rabota,i sega najdov kurs ama e teilzeit dali toa kje vlijae na parite ŝto ke gi zimam dodeka da najdam rab.a posetuvam kurs?
Искрено појма немам. Јави се и прашај најдобро. Ако не заработуваш од курсот не би требало да влијае.
Хали хало, Се најдобро! Јас само едно блиц прашање до овие гриписаните што бевте. Немам секрет од нос, не кашлам, само болки во карлицата, колена, зглобови.. Качувам до 38 тт и со ибу симнувам и така на 8 саати. Можно ли е да сум фатила грип или нешто друго ќе да е. И ако сум фатила еве на до пошта што отидов само, ни со луѓе сме се мешале ни ѓаволи. Од автобус евентуално. И сега вака од вчера кај мене, од некна болки ама мислев дека сум само преморена и од тоа ме боли..ама сега после тт не ќе да е тоа. И нормално сега ми е страв за малата. Епа аман веќе. @Chantal . Многу ми е жал. Вие да сте живи и здрави .
И уште едно прашање, ќе ми покаже ли тест за грип од домашните, без секрет од носот да имам? Да правам ли?
Грип е, витамини, течности, супи следи тт комбинирај за симнување на тт и трпение да помине. Побрзо нека поминува и нека не се шири кај другите. Вие што имате деца во училиште ранците од 200 плус евра или како ? Ќе го носам ќе го зимам ,значи од влезна врата до училница. Многу избор абер немам
@јolene грип е . Почнува со омалаксаност, болки низ телото , после тек почнува да тече носот и кашлица . Мене веќе не пушти ама не сум баш фит . Треба од утре на работа ама ќе земам боледување . Мали да го однесам на лекар да видиме за жлездата . Се повлече малку ама не скроз . Замената кажа дека ќе треба антибиотик. Аман веќе . Телефонот што го дадов на сервис , заврши во некои туѓи раце . Прифатен од УПС , скениран во шопот и после се губи трага . Загубен негде на пат. Или кај шоферот најверојатно. Знаат они што пакети зимаат. Криво ми е за сите работи во него. Среќа пак активирав онлајн бенкинг инаку маф работата . Ќе нема како да платам сметки. Инаку Гугл ја презема одговорноста, ќе добијам нов телефон ама сепак . @Chantal и од мене прими сочуство, гушка за тебе . Многу жално
Ена и тебе со малерот значи аман. Поскоро да минува на малото. Мојата нема како да бе се разболи. Ние нон стоп се бацуваме, јадење и дувам ко е топло, во уста ни брка, со нос ме допира. Мислам си знаете . Ноќеска не спиев цела ноќ да ја слушам како дише, па и со ова нејзиното не се знае веќе кога ќе не стрефи. Леле само маж ми да почека барем три дена, да може да се менуваме .
Најнепрактично нешто.Мојата 2 год го носеше и после и купивме нормален спортски ранец адидас. За малата немам намера да и купам таков за џабе фрлени пари.
Сеуште се прашувам кој го измисли тоа да купуваме ранец од 200 евра?! Во трето одделение купивме нормален ранец околу 30 евра и конечно си го носи на грб и супер е. Се изнамачивме со скапиот ранец. До школо и назад одиме пешки пет минути.
@Chantal прими сочувство и биди силна. @јolene многу лош грип , ние почнавме така омалаксаност, темп. на почеток до 38 потоа повисока што никако не се спушта. Мене ме држеше 3 дена , болки многу, 5 тиот ден гнојна ангина и се напив антибиотик. Кашлица и ете бојата на лицето уште не ми е вратена. Маж исто и тој не симнуваше темп. Тој качуваше и до 40.5. Но ете уште трае 10 дена можеби. Многу течности и одмор.
Сочувство @Chantal ! Јас имам глупава ситуација со татко ми ама во порака ќе се пожалам на некој. Ми иде да исчезнам некаде.
Јас се зачленив во некоја група германска и таму сите сњ превозбудени ранци над 200 евра. подароци, туте вакво такво. Забави им прават. аи кога ќе прашам маж ми за мислење тој само ќе одговори да не го делиме од другите , а јас сум многу против такви церемонии.
Јас почнав да ти пишувам дека имам читано по групите како и по 2000 евра давале за забавата за прваче па отпосле гледам дека и ти во група си видела. Страшно значи. Македонија мислам нема таква глупост. Не ми е јасно што се слави. Живи сме и здрави сме. Пораснало детето има 6-7 години и ќе оди во школо. Купуваш облека, ранец и материјали. Мислам дека за неколку години ќе почне и тргнување во градинка вака да се слави. Јас да ги имав тие 2000 евра за забава би и ги заштедила за возачка. Секако е глупост. Единствено плус што и имам купено е приврзок за ранчето ангелче чувар со нејзиниот датум на раѓање од Müller. И да напоменеме колку само деца повторуваат прво одделение во Германија. Да не слават и после за од ново прво? @јolene За одвикнувањето не пишав реферат. Кога требало да одам во маркет на пример, сум чекала да оди во веце па после па некогаш одењето в маркет ми има 3-4 саати траено. Излегуваш секаде со ранче со два пара резервна облека и ја пресоблакаш без збор да кажеш ако нешто. И во градинка ги пресоблекуваат цело време па замисли они секој месец отприлика пресоблекуваат некое дете по неколку пати. Дури тогаш сфаќаш колку било лесно со памперс ама се навикнуваш и на тоа. Среќен Бадник иако ич не сум по традиции еве не знам зошто. За мене да мора да има денес баница и лепче е чудно. Секако ќе има ама не ми доаѓа природно, туку вештачки. Плус се пости ама јас свесно јадев американски палачинки со нутела. Им имав речено на децава дека денес ќе им правам дека денес сум слободна. За прв пат купивме нутела. Не ми се верува дури. До сега имав само црно бел крем пробано и можам да кажам дека еуро крем или како и да се вика е повкусно од нутела.
После толку години во туѓина за овој празник носталгија ме фаќа. Сите со фамилиите, а ние сами овде тие таму. Бадник денес спремам, Божиќ утре не затоа што немам искрено ни со кого да славам. Дали вреди ова ќе видиме за некоја година..Имајте убав празничен ден.
Јас го многу сакам овој празник и сакам да спремам традиционално не ми е тешко, исто ме фаќа носталгија кога гледам дека сите се на ручеци со фамилиите за божиќ а ние сами дома не ни ручаме заедно. Но бадник сакам да бидеме само ние, но денеска сме во поголем круг. Ќе помине но искрено не ми е по ќеф.