Форумџика на годината

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.701
    Гутен Таг,

Во селово мое снег не се задржува и се си функционира.

Едно мајчинско прашање имам. Каков јогурт купувавте/купувате за бебиња помали од година? Гемини вика натурјогурт био да земам дека грчкиот многу протеини имал да не ги преоптеретиме бубрезите. Друго сирење какво земавте? Кое има најмалку сол ? Рендана моцарела ? Ако имате повеќе време дајте идеи за ручек вечера за бебе или некој профил каде има вакви идеји. Посебно фингерфуд ме интересира.

На SummerGirl, Chimera, Marge и 3 други им се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    45.547
    Да ве поздравам , вака роденденски , 38 полнам :D
    И не си земав слободен ден , бев работев. А како ќе се зелегнев дома . Станата од 5 и 15 сабајле :doh:

Ги собрав дел од фамилијата на кафе и торта . Старата баба, вујкото на мм . Братму , татко ми и сестрата со сопругот.
    Свекрвата оправдано отсутна . И поарно да не правиме збрки со свекорот .

Сега спремам нешто за вечера .

@Katie90 мислам дека грчко кисело млеко со помала масленост е во ред.
    Идеи немам , се отишло во неповрат.
    Денес држев едно мало бебе , и се препотив искрено држејќи . Тежат ..

Градоначалникот, мојот шеф , да го речам . Дојде како и секоја година да честита роденден со флаша сект . Посака здравје и се најдобро. И gute Zusammenarbeit :$

@gjoker4e да пише што направиле денес .

На bubemconia, JasBee11, Masnickaaa и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    2.567
    На инстаграм @kidfriendly.meals @mylittleeater @solidstarts

На Katie90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    34.611
    Alles Gute zum Geburtstag мила, да си жива и здрав и со најубави моменти:party::^:.

Туку денес пострашно беше од -11, замрзнато-растопено.Снегот пукаше како мраз што пука пред топење.Златна пролет кога ќе дојде , да може човек фустани да си носи и штикли:bandit:.

На JasBee11, Katie90, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    38.886
    Сњ е ок ди сега

На јolene, Ava.84, Marge и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.859
    Допаѓања:
    201.612
    Се е ок и ќе биде ок, диши, немој да те мавне некој удар:*

Среќен роденден @MacenceEna :^:

На Katie90, MacenceEna, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.636
    Допаѓања:
    12.292
    Таков натура био земав. Од малите пакување, па секогаш ново и отварав.
    За сирење искрено ич не ми текнува. Гоуда ако не давав. Поима немам. Гледај да е пастеризирано само млекото предходно.

Среќен најсреќен Ена. Само убавини :sun::*

Кај нас денес беше млако дури 9 степени. Ама се уште не се растопи целиот снег, па надвор е шлакатарници.
    Маци во сите можни вирчиња се ишлапа. Сакав да одиме да се шетаме после градинка, ама пошто се намокри се вративме на дома. Сакав еден круг низ молот да видам дали останало нешто да се купи од попустите, ама да не веруваш тука се се разема. Немам галерија во близина, инаку јас таму најмногу си наоѓав на попусти. Се викам од вечер ќе ја однесам и ќе идам на шопинг и се ме мрзи од сабајле. А и станов Каков е од тоа што беше дома 3 недели, не можам уште се да исперам и доведам во ред некој.

На JasBee11, SanelaS, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.055
    Допаѓања:
    39.838
    Тука се растопи снегот. Минатата недела децава спомнаа дека можно е да не одат на училиште оваа недела ако има снег. Ама нема најава за снег. Цела недела ќе биде облачно. Вчера скоро цел ден врнеше. На некои места се лизгаше. Малку фалеше да паднам :D

@MacenceEna Среќен роденден :hug:

@Adidas888 јас ја купив вагата од Росман.

Во Росман и во ДМ има намалување на некои производи од Catrice козметиката. Си купив течен кармин и руменило. Се мислам и за сенки за очи :?:

Во маркетите на акција се благите кои ги продаваа за Божиќ. Три дена по ред купувам. За пола саат нема ништо дома :lol:

Како да остане цврст шлаг спреј? Пред 3 недели го купив. Правев топло чоколадо и сакав одозгора да си ставам шлаг. Наместо густ, излезе течен :?:

На JasBee11, SanelaS, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.943
    Допаѓања:
    189.439
    Оној во конзерва? Проба да го исклатиш прво?
    И обавезно троши го побрзо по прварање, оти мувла фаќа.

На SummerGirl и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    5.023
    @Katie90 имаш и на Амазон голем избор на книги со рецепти за фингерфуд за бебиња. Јас знам дека имав некоја Е Книга земено од Амазон и ми се најде ептен, одлични беа рецептите. Мислам дека рендана моцарела ставав јас, за јогурт - немам поим.
    Се сеќавам само на два рецепти: плескавички од јаболки и кромид, сварени и исечкани на коцки, се цедат и се додава јајце и лажица брашно (јас динкелмел ставав). Се зема со лажица и се пржи на малку масло (рапсоил мислам беше), излегуваат како плескавички. Исто и палента сум правела, со сечкан зеленчук внатре и откако ќе се свари, сум ја ставала во плехче и рендана моцарела одозгора, да се запече и како штанги ја сечев, да јаде сам. Исто давав лепче од интегрално брашно (јас роггенмел користев), има рецепти на нет, намачкано со путер давав за вечера и плус нешто зеленчук и јајце. Сутлијаш исто за вечера можеш да даваш, со малку овошје внатре.

Скоро се сум заборавила од спремање храна за бебе, а за месец/месец ипол треба да почне да јаде малово :?:

@MacenceEna најсреќен роденден :^: :party:

Кај нас денес топло, нема ни С од снег веќе. Прошетавме со малото неколку круга низ маало и се прибравме. Сабајле го оставив детуле во градинка со плачки, сакал дома. Отидов порано да го земам, бидејќи цел ден го мислев, е зошто сум отишла порано, нели сум знаел колку му е забавно во градинка :doh::D И така, се прашувам какви ќе бидат тинејџерските години со него (lalala)

Дете мало заспано, дете големо чекам маж да го прибере во соба и да го запие, а јас да се протнам во дневна.

Чај и Емили ин Парис на репертоар :tmi::inlove:

На IronLady, JasBee11, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    34.611
    Емили ме разочара последната сезона.Габриел двапати го имаше, Антоан не ни знам дали го имаше иако он и Силви ми се најубави иако се стари:inlove:.Колешката па во Алфи заљубена|(.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.055
    Допаѓања:
    39.838
    Да. Таков. Пред секоја употреба го тресам. Имаше чуден вкус. А рокот е добар.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.943
    Допаѓања:
    189.439
    Чим чуден вкус фрлај тоа. Нема врска рокот, поради што се течни а при отварање губат вакум и фаќаат мувла, мене така на два пати и веќе ми е страв да земам. Ај првиот пат отворен и во фрижидер не памтам колку долго го имав, ама вториот пат кратко го имав и брзо ми фати мувла.

На Biljarkata и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    5.023
    И јас немам никакви очекувања од оваа сезона, најмногу до сега ја гледав поради облеката што ја носат Емили, Минди и Силви. Ама во оваа сезона и тоа ми изгледа префорсирано, мислам дека обидувајќи се да остават уште поголем впечаток со облеката, претерале со чудни комбинации. Ама за тепање време, супер ми е :inlove:

Алфи и мене ми е многу убав :$:D А и тој маж и на Силви ми е убав, како и да се викаше ^_^

На Katie90 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    38.886
    Вчера за прв пат почувствував колку многу изморува психичкиот стрес. Во 19:00 бев во кома, како камион да ме прегазил. Тоа беше некое чудно чувство, како батеријата да е скроз празна и заспав во истиот момент во несоодветно место и позиција.

Беше многу подобро од што очекував освен што се сеќава дека на сила и ја ставија маската со наркоза газ, а рекоа дека нема да се сеќава на ништо.
    И реков дека сонувала, и рече ок ама изгледало многу вистинито.

Многу борбено дете е. Тој сирупот од претходно за смирување воопшто не делуваше. Се разбудила одма кога завршиле, кога отидов беше будна. Викаат да лежи, она стана облече чизми и во веце, и јас ја држам, вика што ме држиш што е работата можам сама.

Само што се разбуди зборуваше без престан како и секогаш.

Значи во моментов сите заби и се здрави! :l:
    И добро е што отидовме, ако одложев само полошо ќе направев.

Рекоа дека петто дете била дента. Значи скроз како нешто рутинско е тоа ама сепак за мене најстрашното нешто до сега.

На TutiFuti, bubemconia, JasBee11 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    1.058
    Браво Џоки. :hug:
    Ние, родителите понекогаш ги преувеличуваме работите од страв дека нешто лошо може да се случи. Иста сум и јас, иако секогаш се трудам да мислам позитивно, сепак ми се вртат еден куп црни сценарија во глава.

На JasBee11, SummerGirl, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    38.886
    Денес не се сеќава кога и ја ставиле маската. Фала Богу! Само тоа ме измачуваше од вчера.
    Вика дека не и е јасно како ниту легна во тој креветот, а сите заби и се поправени, и дека памти само како сме стоеле до креветот и одеднаш пак стоиме до друг кревет. :whew:
    Ама чудно што вчера се сеќаваше како и ја ставаат маската. :?:

Инаку јас и реков дека одиме за да и стават маска со лах гас и да и направат рентген слики. И отпосле дека иако не се сеќава на ништо дека цело време се смеела од лах гасот.

Сеуште не можам да се смирам ако верувате, ми брмчи главата. Ама ајде уште денеска можеби и од утре се ќе биде пак нормално.

Вчера ми олесна кога видов дека анестезиологот жена е постара и си викам има искуство, имаше 60 години мислам ама истовремено беше многу свежа и здрава и се, како секоја година на скијање да оди. На 50 не личеше, некако постара од тоа.

Има три клиники за вакви работи и сите се топ, за сите има само добри оценки и коментари и по фб групите и секаде.

Очигледно кога бев дете ваков живот посакував! :l:
    Сеуште се сеќавам како во прво одделение ми ги извадија сите предни заби одеднаш, на сила, како некој од нив шамар ми удри. :worried:
    И изгледа затоа сите ми пораснаа криви ама не сум сигурна 100%.

Ама да пишам дека и покрај тоа никогаш немав страв од забар. Секогаш со мерак сум одела на забар, и столот ми беше преубав и сите зафати. :D

На Marge, IronLady, Katie90 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    34.611
    Мене серијата колешката ми ја препорача, ама сите ја гледаме за убавата облека:inlove:.
    Што вика колешката добро па кој оди вака дотеран, јас и викам кај нас сите вака одат и плус во штикли па нека и е мака што е германка :rofl:.
    Ама Емили ептен ми е слаба, колешката ми кажа имала проблеми есстурунг нешто, ама немам гуглано:(.

Важно јас се шишав краток боб како Емили само плус со шишки.Мислам кој дава 60 евра за феизер за дома сам да си гу шиша шишките?Е тоа сум ми фалеше нешто на фризурата -шишки и си ги ептен погодив како што сакам:inlove:.

Конечно во плус температури и се стопи снегот и мразот.Ама дожд врнеше што му текна не знам|(.

На IronLady, Katie90, JasBee11 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    45.547
    Јас таа серија ја имам заобиколено , некако не ме влече да ја гледам .

@Ava.84 со здравје фризура и шишки.
    Јас носам шишки од мала , пробав да ги пораснам едно време ама пак се вратив на нив. Не сум таа јас без шишки .

Сабајле некаде кај седум , стасува порака од градинката дека поради Glatteis некои вработени неможеле да стасаат на работа . Се времето 3 степени , нигде не е мраз . Во моето село со шума патот е прооден и пуштен . Само нешто бараат за да не работат . Па Notfall Stufe 3 , само деца на вработени.. Аман . Досадни се . Оваа недела само затвораат , па работат скратено . А сите ние работиме . Никој не остана дома .
    Ко да дома седат цел ден и не и излегуваат . Претерано.

Сега малку земав сила да направам ручек . Кофтиња и пире. Да се јаде нешто.
    Досадни секој ден да се готви и да се мисли што да се готви :|

На Biljarkata, IronLady, Katie90 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.701
    Гутен Таг,

Фала ви на сите за идеите. Сакав да давам за доручек јогурт со боровинки на бебе затоа прашував. Воглавно за оброци се инспирирам од готовите кашички.

Тим Габриел инаку сум. Од жените Камила мислам се викаше бифшата негова, преубава жена. Серијата е релативно глупа ама за него вреди да се гледа. И викате го нема него во последната сезона.. Штета.

Среќен роденден со задоцнување @MacenceEna.

На IronLady, Ava.84 и SummerGirl им се допаѓа ова.