Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.532
    Допаѓања:
    199.254
    Ако има негде петиција против ова да се потпише, кажи каде, одам прва(y)

Гледам на акција некој електричен сецко за зеленчук. Има ли некој што го бива за зелка, само зелката ми е проблем8-|

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    11.744
    Јас само да кажам оти овие дојчпвските мути од градинката веќе на нерви ми одат. Во право е 100% Санела.
    Се нешто се замара, се нешто се драми, не ги можам веќе.
    Особено што денес ја фатив едната како поглед упати кон другата додека нешто зборев.
    Значи може слободно да ме заобиколат и ич да не ме дружат. Мајка им ја бараат да ротираат околу мене. Ич не мора ни да ме прашуваат, ни да ми зборат.
    Само склет ме полнат мајке ми со тоа нивниот монотон начин на зборење кон децата. Низ уши ми чади. А деците им се ко препарирани и досадни, иправат глупости и имаат агресија повеќе од нашите.
    На убергабе ги чекаш по сто саати да завршат, болни деца носат нон стоп, и на крај погледи фрчат.
    Па ми вика ерциерин денес да седи малата до мене, да не трча низ ходникот додека трае убергабе и да не е гласна. И реков дас гетс нихт.
    Ми вика дох. И велам не.
    Кога ќе научи да си контролира емоции може би. А во понеделник имам ентвиклунгс гешпрех и ќе и кажам на само.

И така сонце надвор. Тргнавме од градинка накај дома со мутите горе споменати, пошто ќе одеа кон паркот накај кој се мине од кај нас, не поканија и нас и одбив уште одма. И после малата одлучи со ролерот да си фати пат од друга страна и реално услуга ми направи, пошто желба немав веќе ни да ги дружам, после реакцијата од едната :emo:.

На Marge и SanelaS им се допаѓа ова.