Форумџика на годината

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.859
    Допаѓања:
    201.627
    Ако има негде петиција против ова да се потпише, кажи каде, одам прва(y)

Гледам на акција некој електричен сецко за зеленчук. Има ли некој што го бива за зелка, само зелката ми е проблем8-|

На јolene, Katie90, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.636
    Допаѓања:
    12.292
    Јас само да кажам оти овие дојчпвските мути од градинката веќе на нерви ми одат. Во право е 100% Санела.
    Се нешто се замара, се нешто се драми, не ги можам веќе.
    Особено што денес ја фатив едната како поглед упати кон другата додека нешто зборев.
    Значи може слободно да ме заобиколат и ич да не ме дружат. Мајка им ја бараат да ротираат околу мене. Ич не мора ни да ме прашуваат, ни да ми зборат.
    Само склет ме полнат мајке ми со тоа нивниот монотон начин на зборење кон децата. Низ уши ми чади. А деците им се ко препарирани и досадни, иправат глупости и имаат агресија повеќе од нашите.
    На убергабе ги чекаш по сто саати да завршат, болни деца носат нон стоп, и на крај погледи фрчат.
    Па ми вика ерциерин денес да седи малата до мене, да не трча низ ходникот додека трае убергабе и да не е гласна. И реков дас гетс нихт.
    Ми вика дох. И велам не.
    Кога ќе научи да си контролира емоции може би. А во понеделник имам ентвиклунгс гешпрех и ќе и кажам на само.

И така сонце надвор. Тргнавме од градинка накај дома со мутите горе споменати, пошто ќе одеа кон паркот накај кој се мине од кај нас, не поканија и нас и одбив уште одма. И после малата одлучи со ролерот да си фати пат од друга страна и реално услуга ми направи, пошто желба немав веќе ни да ги дружам, после реакцијата од едната :emo:.

На bubemconia, IronLady, Ava.84 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    8.973
    Втор пат како мајка се осеќам лошо за нешто што детето не ни осетило. Првиот пат кога ни стигна поделбата за школо кое дете кој клас ќе биде па не беше ставен со ниту едно од вуншкиндер. Фала богу се снајде иако почетокот му беше тежок, не беше ради децата, со наоѓање другари немал проблем.
    Втор пат денес, сабајле ме среќава мајката на другар му и ме прашува дали ќе оди на роденденот во недела, и кажав како не е поканет. Жената зачудено ми вика ама ганце класе е еингеладен, вчера во сандаче ни донесоа покана. Знам и лани кај истите деца беше цел клас повикан, беше и синко. Он не се замара ми вика не си играм со нив многу што ми е во ред да не е повикан ама ако викаш цел клас викај цел клас. А децата ( близнаци се) тие цел клас што го малтретираат.
    Од мајки мене сите ме нервираат, и балкански и руски и германски.
    Една децата заедно ни одеа градинка се дружеше со ќерка генерација се и точно знае која генерација е син ми, само ќерка и отиде во друго школо. Ме сретнува и ми вика кое оделение е син ти прво? Мислам ја интересираше да не ја поновил годината незнам дали дека странци или зашто.

На bubemconia, TutiFuti, IronLady и 8 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    45.547
    Имаме таен јазик , никој од страна да не не разбере :inlove: со пола македонски пола германски зборови .

Може да децата не е проблем што не се поканети , и така не дружат , ама за нас мајките е малку тешко .

Најмалото склопи контакти со две три деца од група во градинка . Си одат на гости , со мајките имам супер контакт иако мислев дека никогаш нема да дојде до тоа .

Се што ве нервира , игнорирајте .

На IronLady, Katie90, јolene и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    8.973
    Трокнерот ми е омилен збор, германски збор членуван со -от, право македонски. Мислам дека никогаш немам употребено сушара.
    Инаку јас станав баш добра другарка со мајката на најдобриот другар на синко, Германка е ама ептен се погодивме. Детето со оди на гости со повеќе деца, јас контактирам со повеќе мајки ама не ми се мајките омилени.

На IronLady, SummerGirl, SanelaS и 3 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    38.886
    Ова со кое одделение прво е 100% прашање за дали ја поновил годината од некој што веќе очекувал одговор да и истовремено се радувал на тоа.

Се надевам дека не е целиот клас поканет. Можеби лани бил целиот, а годинава да не е.
    Или да е поканет ама да ја изгубил поканата?
    Мислам дека е некое недоразбирање и дека ако е поканет целиот клас ќе беше и он поканет.

Мојата еднаш заборавила да ми покаже покана и не отидовме на роденденот. Кај девојче од клас со кое се дружи премногу. Не знам дали мајката ми поверува на вистинската приказна. Ептен глупава ситуација беше. Видов слики на вац ап и ја прашувам малава кога и е роденден и ми вика наредна недела и дека има покана во ранец. :o

Малиот ти има сам од себе кажано дека цел клас е поканет освен него?

Мисли позитивно. :l:
    Јас до сега само од мене имам такви “грешки” направено, на пример кога не покани едно девојче и јас умрев од срам пред мајката ама нели и тука ве прашав и рековте кого сака да покани.
    На следните родендени се канеа ама тогаш некои бубачки ја имаа фатено малава. :wasntme:

Моиве мајки другарки ги чуваат децата во стаклено ѕвоно. Којзнае зошто такви другарки имам. :D
    Јас купувам киндер бонбони и она вика да не им давам на децата 7 и 8 години дека некои бубачки имало во нив и ми покажува видео од тик ток па бубачките на Гугл. :o
    Со неа најмногу се дружиме.
    Ако децата се поканети на роденден без неа не ги пушта, кај мене ја канам и неа за да дојдат и тие деца.
    И во градинка не и одеа децата кажав мислам, директно во школо.

На SummerGirl, јolene и Ava.84 им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    8.973
    @gjoker4e среќа па нема на што да се радува таа, ама таква е денес ме виде одма прашува кај одиш на работа?
    а за роденденот не сум 100% сигурна дека сите се поканети ама и лани имаше едно црнче не беше поканети од машките и мислам едно или две девојчиња не. Поканата не е затурена го прашав синко.

На SummerGirl, gjoker4e и јolene им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.859
    Допаѓања:
    201.627
    :D Мој чоек(highfive)
    Мајки, и тие се луѓе. Овде ретко ги има нормални.Дека во ,,село,, живеам ваљда :?:.
    Познавам дури 3,4, една од зградата напред шо децата никогаш не си играле, една од старата зграда, една што се среќаваме на шетање куче (и моето од 5 кила, сака да го истепа нејзиното од 25:D) и другарка ми. Со таа со кучето заедно имавме рака во гипс, преѓе се изнамуабетивме на таа тема:D. Од ќерка што учеле заедно децата, значи дури цела една:muscle:.

На SummerGirl, јolene, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    34.611
    Мене така на големата другарка ај овде да одиме ај онаму.Одиме она со дечко и ,маж ми на работа и ептен ми е глупо како да им светам|(.
    Добро што бебе добија па не ме малтретира толку:$.Ама каде и да одам јас се сама маж се е на работа како самохрана мајка сум :envy:.Како овие мажи им работат по толку кратко не разбитам.

На малата покана и даде другарка и мајката ќе ги носела 3 деца кај нив.Ме прашува преска дали сама ќе дошла или и јас ќе дојдам.Велам сама јас на работа сум:bandit:.

Ич не ми се дружи леле:worried:.Преска и на колешката и кажав ми фали едно цвеќе меѓу нас да не те гледам, она па ајде шкафот ќе го ставиме ако сакаш.Сакам та не тебе ќе те гледам:lol:.После и велам и дупки две ќе си направам за да те посматрам што правиш:rofl:.

На IronLady, SummerGirl, sanja.burgundy и 4 други им се допаѓа ова.
  10. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.636
    Допаѓања:
    12.292
    Јас имам генерално проблем со пријателства и знам. Свесна сум си. И баш од таа причина не сакам ни некои длабоки врски сега да градам. Ама без везе. Особено кога некоја од групата им фали, нон стоп ми пишуваат пораки да излеземе. Добро и одиме надвор заедно и се.
    И вчера мислам ги одбив и денес ги одбив, а и пред распустот одбив една, веројатно ќе престанат и да ме викаат веќе. Ама таа едната што ми пишува стално, ми збори, некна од другата ја издаде дека купиле стан. Не ми ни кажа, не се ни пофали, а баш ја прашав како сте. И тоа. Не дека ми е гајле, туку не знам оти ми пишуваат и ме викаат, кога повеќе сакаат меѓу нив да се дружат.

Е сега ко пишав без врска и ја не знам оти мрчам :D. А за погледот мрчам. Од страна изгледа ко да немам контрола врз детево, ама она е за разлика од нивните многу многу по темпераментна. И јас не можам да се лигавам полека со неа ко на глава ми се качува, ко они што прават со нивните, а нивните нон стоп плачат само. Мојата прави акција, не плаче :D.
    Инаку вчера запознав мајка наша, со девојче 3г. Живеат на цели 300м од нас :D. Може па со неа ќе се погодам, кој знае, на вакво криво дрво ко мене, никој не му се погодува:tmi:.

На IronLady, SummerGirl, Katie90 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    5.023
    И мене ми е криво кога нема да го поканат моево на некој роденден, иако сум свесна дека не секој секому одговара и го учам да бира со кого ќе му одговара да си игра и дека не секој може да му се допаѓа и он не може да му се допаѓа на секого и тоа е во ред, ама криво ми е кога нема да го поканат. Или кога ќе каже дека му кажале дека не е кул во градинка :D Тоа најмногу големите, не му даваат да им се меша во штипки, кај помалите тој бил коловоџата ]:)

Ова Ена што кажува за зборувањето, мене ми станува и проблем во секојдневието. Морам да го искоренам. Кога го слушам детево како зборува, баш клучни зборчиња на германски ги кажува, таман да не можат бабите да го разберат :x Го корегираме и него, ама треба повеќе изгледа.

Инаку, имам за частење :d: Потпишавме купопродажен договор за станот денес :nod: Сите туто комплето на нотар бевме :tmi: Нотарот чита, јас се препотувам дали ќе седат децата мирни, ама океј беа, а и нотарот и продавачот на станот беа супер стрпливи и многу фини :inlove: Радост, возбуда, страв, неверување - се ми е измешано во мене. До утре ќе ми легнат работите, па ќе почнам да размислаувам во правец на уредување/преуредување и трошење пари на непотребни, ама убави ситници :D

Од рубриката на поздрави и честитки - многу голема благодарност до сите што дававте информации и насоки за купување на стан тука, благодарност до дизајнерката што ми даде решение, што ни на крај памет немаше да ми текне, за како да го претвориме станот од трособен, во четирисобен ако имаме потреба и сите што несебично споделувавте на што и како да се внимава :f:

Отидовме на вечера да прославиме, малово заспа во кола, го земав да го пресоблечам, дека беше пицнат во фармерки и еве го, нема намера да спие. Со среќа нека ми е вечерва ]:)

А и мене очиве веќе ме болат, ми се спие, ама се надевам дека ќе се извлечам и најдам пола саат еден чај да испијам и да си направам анализа на денов на тенане :coffee:

На Gavgamela, bubemconia, IronLady и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.859
    Допаѓања:
    201.627
    Честитки @Marge да ви биде полн новиот дом со радост и смеа:f:

На SummerGirl, JasBee11, јolene и 3 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    45.547
    Јас сум многу комуникативна , стварам лесно контакти .
    Ама некогаш социјалната батерија ми е така празна , да неможам сама со себе не па со некој да зборам .
    После 18 часот се враќам на себе и можам еден до два саата да бидам комуникативна .

@Marge честитки , само убави работи да ве следат . Баш ми е мило . :l:

Големата влезе да ја мие косата , ми го зеде редот , сега чекам полу гола да влезам и малку да се средам .

А и свеки дојде на кратко , ме изненади. Не ја очекував ич , ми донесе поклон во плик .
    Свекорот почна да дава трицифрен поклон во плик . Се пушти човекот .

На SummerGirl, JasBee11, јolene и 4 други им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.644
    Допаѓања:
    7.734
    Честитки @Marge со здравје да си седитемво него.
    Јас суж исклучителнп дружељубива особа и нон стоп сакам да си поканувам луѓе, како и другарчиња на големиот и да се дружат ама по ситуацијата со психо мути пробувам да бидам повнимателна и почнува да ме нервира кога некои само кај нас сакаат да дојдат. Инаку пишав во една група дека подарувам кукли нови и ете ми пишува мајка од градинка викам супер ете за вас се. Чекав 2 недели да ги земе и ми сметаа веќе и пишувам ако има време да сврати да ги земе оти живее во друг влез и таа ми пишува као неможам сега дрско некако и од тогаш не се ни појави..
    За кога не го покануваат и мене ми е мака изгледа повеќе од него. Се на се чуден народ среќавам ,сега пак на роденденот на моето уште не ми ни вратија некои дека неможат да дојдат зарем па и тоа им е тешко.

На SummerGirl, JasBee11, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    34.611
    @Marge честитки , со здравје и слога да си живеете:f:.

На SummerGirl, JasBee11, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    17.695
    @Marge честитки :l:
    Јас имам две ептен добри другарки- Мајки. Едната е Германка, другата е од Словачка и двете се многу кул. Излегуваме и без деца понекогаш (ова ретко). Тие ми се прва опција кога треба да се причува дете за спонтан термин, си помагаме кога има потреба. Додуша тие се со фамилии и пријатели тука и испаѓа дека тие мене повеќе ме помагаат. Ама ги земам и јас нивните деца кај мене на поседок. Има уште една Босанка и со неа супер се разбираме а и женските ист темперамент имаат. Пред некои месец една мајка ме нашла на фејсбук , од тогаш само ми излегуваат предлози и барања за пријателства од рандом мајки а не се ни дружиме.:wasntme:

На IronLady, SummerGirl, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    8.973
    @Marge честитки, со здравје да си седите во станот.
    @Dancewere и мене другарките ми тие од Германија и од Словачка. Со оваа од Словачка почнавме да се дружиме кога ни беа мали децата па дури и фамилијарно се дружиме, другата ми е другарка зошто син ми се здружи со син и ама најпогодена ми е

На IronLady, SummerGirl, Dancewere и 5 други им се допаѓа ова.
  18. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.636
    Допаѓања:
    12.292
    Ја да кажам оти на шпилплац бев денес со мајката, баш онаа истата со погледот од вчера :emo:. Намерно реков да денес, за да видам како и што ќе тече разговорот и искрено сега цела сум во прашалници :tmi:.
    Дали вчера не ми биа сите :*::*:на ред или филм си направив, денес буквално се течеше убаво и опуштено. Чудо инфо ми даде за околината тука, разговор на милион теми. Децата се играа и среќни беа заедно.
    И така. Од утре пак ладно.

На SummerGirl, IronLady, JasBee11 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    1.486
    @Marge честитки баш ми е мило за вас.
    @MacenceEna Среќен Нека е да си жива и здрава.

јас не сум комуникативна. Се дружев со една мајка и ми одеше муабетот но нејзината смени градинка и повеќе не се гледаме. И не сум по смал толк, неможам да се снајдам во такви ситуации а и некогаш јазикот ми е бариера.
    А и те како ми фали некој да ја причува барем на пола час да не се влечеме сите по термини.

Дома хаос е мал збор да се каже . Неможам ништо да држам под контрола буквално само играчки по подот и вчера и купив повторно играчка :@ иако пред некој ден собрав цела црна ќеса со играчки и ги сокрив.

На SanelaS, SummerGirl, IronLady и 7 други им се допаѓа ова.
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.644
    Допаѓања:
    7.734
    Кај заминавте вака сите ?

На SummerGirl, јolene, Marge и 1 друга личност им се допаѓа ова.