Форумџика на годината

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    45.073
    Многу тивко овде :|

Викендов полека заминува , од утре пак по старо . Работа , дома , обврски .
    Вчера излеговме во еден трговски центар, иако мразам шетање по гужва. Многу народ, секаков народ .
    Имав еден ваучер од Rituals. Некоја свеќа или некој спреј за дома сакав да земам. Ама и тие со цените забегале.
    35 евра лупнав за спреј . И една ќеса не ми даде . Јас па глупа не побарав . И после џабе се нервирав . Во спат ме сопре еден од sos Dorf да ми кажува колку деца биле без покрив над глава .
    Се обидов да му речам дека јас обично давам Spende vor Ort , вака не знам каде ќе отиде и слично . Среќа попушти и он и си заминав .
    И се на се , не ми се шета по молови . Подобро онлајн ќе порачам нешто.

На крај купивме од Македонецот , скара за мене . Со човекот се запознав. Го позна мм и ми пријде. Малку македонски зборуваме.
    И тоа.

Денес пак фудбал турнир . Големата се спремаат за карневал . Тренинзи цел викенд . Ние мајките се спремаме исто.
    Барем два викенди ќе се забавуваме . Пиеме . Убава атмосфера има нашиот карневал , мало село ама од далеку доаѓаат . И цела сала се полни . Сите во штимунг.

Да земам слободни денови од мини џоб-ов за тие денови , иако не ме ни планирале сигурно . Тоа е кога си имаш работа со скоро неписмени и глупи луѓе.

И така да не се нервирам на таа тема пак . Една другарка чека бебе , па со дрога другарка треба да се собереме да купиме некој поклон . Јас сошив една блузка. Со машничка .
    Штета што не наоѓам време за хобито. Се друго ми е побитно .

На Ava.84 и Marge им се допаѓа ова.
  2. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    764
    @Marge честитки за станот.

За деца за дружење многу убаво ни беше во стариот град. Дури и вчера се сретнавме со уште две деца во една игротека за да си поиграат

Во новово место, врие на шпилплатц од негова возраст од деца и сигурно летово ќе најдеме друштво. За новата градинка почна со едно дете заедно, ама тоа многу почна да го тепа и воспитачлите му најдоа на моето ново друштво. Сега си игра таму со две деца и само збори за нив.

Што се однесува до дружење со деца, јас сум мнооогу пребирлива. Нејќам моето да си игра со секое и по секоја цена. Дали од ко дете ме нервираше оти мајка ми ме тераше баш со сите да си играм и баш сите да ги викам на роденден, да не делам никој. Така јас нема да правам, кој сака детето тоа. Две три другарчиња му се доста на оваа возраст.

А дека сме ние толку комуникативни и со еден куп луѓе се дружиме годинава 4 роденден ќе му правам во две три групи. Еден за децата што си се дружи (германските), еден за нашите т.е. за децата на куќните пријатели.

Не можам сите заедно, многу се, а и некако сум на мислење дека секогаш излегува нешто лошо кога мешаш повеќе друштва заедно.