Кај нас во школо нова глупост. Градот донел нов закон првачињата имаат право на згрижување т.е. не смеат да ги одбијат за место. Тие од 2,3,4 одд. Може да предадеме за хорт дали ќе има место никој не гарантира, по кој критериуми ќе се бира кои деца може да добијат место исто никој не знае ( ова на официјалниот состанок така кажаа). Дали работат двајцата родители на деца од 3 тоа, а на ова од прво двајцата се невработени и градот им плаќа не е важно тоа од прво ќе оди на хорт, родителите на тоа од трето ќе си се снаоѓаат сами. Можеби едното дете ќе добие место, ама братчето нема да добие место. Јас не знам како не им е срам да ги кажат информацииве вака јавно. Јас искрено се мислам дали воопшто да го запишам во хорт, не ми е неопходно на пладне само два саати се разминување со маж кога сум втора, се секако ретко работам втора. Од делот за учење нешто влијание не видов големо. Искрено ме нервира фактот дека имаат предност родители што не плаќаат над родители со работа и што плаќаат. Па некако за инат не сакам да им ги оставам парите.
А правевте ли црп Ена? Ние така лани, полани, на брис ништо немаше ама црп у вис беше, па антибиотик среди работа.
Според Законот од 12 години смее само дома да седи ама сега да не донесат и нов закон од 8 години па затоа. Дека нели и порано влегуваат во пубертет па 8 години се новите 12. Кај нас веќе нема место во школото и од годинава прво одделение се во една градинка што се затвори ама се отвори нова за неа на друго место. Од што има премногу нови доселеници и секое дете мора во школо да оди.