Последниот пат правев јас ситни топчиња, бомбици, со мелени Biscoff бисквити и Philadelphia, супер пројдоа, не смеевме со јаткасти плодови, а овие беа баш едноставни за правење.
Презаситена сум од градов, никако не се пронаоѓам. Што е најтрагично не знам ни што точно сакам. Освен град што нуди многу опции, ама Германија е преголема и не знам ни од кај да почнам. Пропуштивме шанса за една куќичка… пошто сум неодлучна. Сега ми е криво од една страна ќе се средевме, а од друга страна не ми се останува овде. И само се мислам што ако ни следниот град не ми се погоди? Колку треба да лутам? Со мали деца колку е изводливо?! Како одлучивте да останете таму кај што сте?
Во еден ден : -и пријател во кома - и судска покана, а адвокатот болен - и инспекција на работа па морам терминот за германско државјанство да го откажам и којзнае кога ќе добијам нов - и акциите паднати (а таман ќе ги продававме оти парите ни требаат) Си мислев нема ништо убаво денес ама легнав да спијам до детето (што уште не спие) и ми текна да се заблагодарам на Бога за тоа што го имам, здраво дете, супер брак и живи родители. За пријателот исто се молам на Бога, а другото може се да оди во drei schöne или три лепе...
Јас не одлучив, сеуште , и после 15 горини се надевам дека има некоја следна дестинација за мене, само да се доизгтради детево малку, па ќе видиме што носи времето Инаку, на муабетот за работно време во другата тема, прогуглав пошто нешто ме збуни. Јас знам дека многу отпуштања ќе има, западни региони нагоре (кај и да е тоа) ќе имале помалку импакт. Сепак, треба да имаме работа, за негде да бидеме. Така што, појма немаме кај ќе не одведе ветрот. Или што ќе ни навее. Со мали деца, предшлоски, сепак е полесно. После , како растат, си градат свои социјални врски, секое поместување ради нив е покомплицирано.