На 11 ја прими и ќерка ми. Втора доза мислам од 15м натака се става. За во градинка ти треба втора доза заклучно 2г и 1 месец да е примена. Барем кај нас беше така, инаку нема да смееш да го носиш, се додека не се вакцинира. Едит. Денес загледав на малата едното запче и се искривило од цуцлата. А последната недела оти болести нели и се стресно по цел ден со цуце. Неподносливо. Денеска пробуваме по малку да редуцираме, по цел ден се дере за цуцла. Сега си мислам нека ја уште 3 дена да залечи грло и после морам да ја тргам. Па тоа дерење по цуцла, тантруми, ќе се преписи од мака. @joana18 . Скроз тргна и толку? Ништо друго, и колку време плачеше? Не знам дали ќе издржам. Искрено се плашам. Разбира, јас сакав демек полека да ја спремам, ама она вика јас сум мала и ми треба цуцла. Мислев ќе може да се договориме, ама нема надеж. Денес буквално еден саат плачеше во колата за неа и псоле дома исто 40 мин се дереше. Па оди на балкон отвара врати, претура низ ѓубре кај сум ја фрлила да ја бара. Зема стол се пентери и бара по полици каде што нормално ги тргам.
Јас одма ја тргнав, така ми цуцаше и ја фрлив позади кревет каде она немаше дофат и реков нема повеќе и толку. Проблемот беше за заспивање. Таа тешко заспиваше а тогаш и без цуцла. И читав книги за да заборави и така може по саат време. Првиот ден беше ок вториот имаше повеќе плачки и така околу 2 недели. Во градинката тогаш престана и да спие бидејќи неможеше да заспие. Ми ја вратија цуцлата. Треба да бидеш спремна на плачки сега разбира ќе се буни но не треба да попушташ.И да колку порано толку подобро, буквално за се за цице за цуцла за млеко во шише. Јас незнам бебе како ќе одвикнам од цицање. Ноќеска сум толку преморена а тој се буди постојано само му давам да цица и се смирува моментално. ( во муабетот да си кажам мои маки). И мене најмногу ми беше ради говорот и забите. Јас сум носела цуца до 3 години и имам мн криви заби, може не е до тоа, но може и да биде. Инаку денес сум цел ден со температура, ќе одам утре на итна ако ми е вака. Дали ќе ми земат крф да испитат или ќе ме лечат со ибу и парецетамол? Тоа секако пијам. него каде е @gjoker4e ?