1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    34.627
    Секое школо си има распоред и хорт и точно се знае пред распусот кој активности ги имаат додека е распусот.Хорт ги чуваат во школо колку што ви треба.Не учат има воспитувачи.
    Секоја грединка е различна па може да е затворена ама и тоа се знае однапред.Кај нас градинката не се затвара ама мора детето 3 недели одмор да има во лето оти работат со помали капацитети.

На Ednostaven, SummerGirl, јolene и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    2.721
    Адидас ако мора да се смени тогаш О2 ќе те известат дека треба да си бараш нов оператор кога они нема да можат веќе да ти понудат интернет. Друго да ти кажам дека јас престанав да остварам врата. Порано кога отварав викав иш кајн дојч мајн ман арбајт ганцен таг . Ако нешто е морално чекам по пошта писмо и официјално да ми закажат термин. Оние што доаѓаат на врата секогаш нудат поскапо и можеш многу лесно да се зафркнеш.

@Ednostaven Ич не е лесно со деца, распусти, термини, тогаш ќе сфатиш колкав луксуз е да имаш фамилија во близина.
    Не знам како е законски ама децата на таа возраст од моја гледна точка се многу мали да ги оставиш сами. Како што ти одговорија феминките ќе ги планирате одморите спрема распустите на децата и деновите кога е затворен хортот и градинките. Е место да добиете е најчесто како да сте добиле на лото.
    Друго ако не стигнува одморот опција е да се прошета некоја баба на 1-2 недели.
    Во Германија нема спонтаност ама добра организација и се се постигнува.

Последна измена: 5 март 2026 во 22:24
    На JasBee11, TutiFuti, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.662
    Допаѓања:
    12.455
    Ова е кога ќе чуеш нели 30 дена одмор годишен те следува, си велиш ии оооу. Колку многу е тоа. И после видиш градинка ти е затворена 32 дена во годината, со партнерот ако успеете да земете една недела заедно одмор е супер. Па од горе и кога е болно дете менаџирање денови и така.

Јас не стасав до фустанот, додека дојде на ред да порачам се продаде. Исто и на дете ветив нешто и тоа додека дојде на ред отиде. И така.
    А ни на работа не одам, срам да ми е:x.
    Арно барем се стопли малку, па сме постојано надвор, одма се е подруго.

На Ava.84, Katie90, JasBee11 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    2.721
    За фустанот и за малата што си сакала да купиш шаде мармаладе ама ве чека нешто поубаво!

За одморот супер е ама сите имаат многу одмор па тоа е. Да не го плашиме членот, ќе си се снајдат. Позитивно е што ќе станат многу подобри во организација.

На JasBee11, TutiFuti и јolene им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.104
    Допаѓања:
    31.699
    Сега читав на нет, преваранти биле овие. На други места се претставувале како Телеком или шознам, повеќе институции, и те терале да потпишуваш некаков договор, значи сакаат да ти фалсификуваат потписот.
    Пазете се женски. А оваа ако се врати пак, ќе ја заклучам дома и ќе и викнам полиција. А може и ќотек да добие.
    Кога и кажав дека во О2 плаќаме 40е, она рече дека кај нив ќе сме плаќале 25е :rofl:
    И виде дека почнав да сумљам и одма избега.

Последна измена: 6 март 2026 во 14:44
    На SummerGirl и TutiFuti им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    38.934
    И да викнеш полиција џабе е. Они пробуваат и некаде ќе упали. Фактички легално е, никој не те тера со сила. Германија. Дипломатска држава. Кој се заебе може да откаже договор после 1-2 години, зависи што потпишал.
    На никој не се отвора врата.
    Кај мене без престан да ѕвони некој не отворам. Отворам само кога ќе се најави некој.
    Струја, вода, интернет, било што, ако треба да дојдат, прво стига писмо во сандаче со термин.
    Секој што е ненајавен е превара.

Ти си долго тука мислам, чудно прв пат да ти доаѓа некој. :rofl: :rofl: :rofl: Си викам од одење ваму таму, никогаш не си била дома очигледно. Од одење лично, а да не е онлајн. :rofl: Дека нема шанси после толку време во Германија, да ти ѕвонат прв пат такви.

На SummerGirl, Adidas888 и TutiFuti им се допаѓа ова.
  7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.942
    Допаѓања:
    34.525
    Таквите "водафонци'' и кај нас доаѓаат често :D. Старте од зграда си направат муабет фино лепо со нив накрј ги откачат . Додека пак пред неколку години во ффм кај мајка од наша комшика се обиделе и да ја ограбат. Од тогаш жената страв во коски има дури и на дхл не им отвара ;) ама затоа често стојат известувања кај ми е пакетот :D.

Тоопло време убаво за шетање ама кој да шета не испотепа алергијата на полен. :@

На SummerGirl, Adidas888 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.898
    Допаѓања:
    123.269
    Како може градинка да е затворена? :|
    Кој ги чува децата ако родителите се на работа?

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.104
    Допаѓања:
    31.699
    Прв пат дојдоа кај мене :rofl::rofl::rofl:
    Не сакав сцени да праам, си викав може стварно се од Водафон, затоа прашував тука :rofl:.
    Е сега едвај ќе ја чекам пак да ми дојде. :rofl: Ко ќе ја заклучам дома, леле :rofl::rofl::rofl: Ќе испашта и туѓи гревови додека дојде полиција
    the-memefication-of-cassie-in-every-episode-is-fking-v0-a1q0v4f4h73e1.jpg

На gjoker4e и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    38.934
    Нашата градинка е шест недели затворена и јас имам шест недели одмор од работа и таман е. Значи ниту една градинка не би требало да е затворена повеќе од шест недели бидејќи шест недели е одмор во Германија.
    Школото е дупло повеќе недели затворено, тука почнува проблемот. :D
    Јануари- една недела
    Февруари- една недела
    Април- една недела
    Мај- една недела
    Јуни- една недела
    Август- четири недели
    Септември- две недели
    Октомври- една недела
    Декември- една недела
    Во мојата покраина, секаде различно, чисто сликовито сакав да напишам дека цела година е затворено :D

На fana му/ѝ се допаѓа ова.