Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    17.723
    Да електричен ама стар модел, го купив на старо уште кога дојдов во Германија и уште ме служи, градов не е како Штуттгарт рид дол, ама сепак не е ни рамница. Плус ја секаде одам со точак и ќерка ми уште ја возам на фаррадситз,така да на таа тежина кога има угорнина ја вклучувам батеријата, на рамно не вклучувам. Плус е што сум физички активна, јас и сакам да возам точак, убаво чувство и енергијами дава, а и за излети, за балет, хор, активности што ми се подалеку не морам да купувам автобуски карти.

На SummerGirl, Katie90, Masnickaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    5.045
    Морген :f:

Сончево и кај нас :sun: Скроз сум неактивна последниве две недели,освен што носам деца на прошетка, на пешачење и на лулашки. Иако мислам дека и пешачење со “топка” од 9-10кг во кенгур, треба да се рачуна за спорт :D Машала, едвај го носам, големиот на годинка беше 9кг 8-| Маж по цел ден во станот, се работи турбо, надежно е дека денес ќе се заврши конечно со ламинатот и ќе може да се селиме. Со душа го чекам април месец, да знам дека сме иселени и дека можеме да се вратиме на нормално секојдневие, навистина ми доаѓа премногу и немам време да здивнам и да најдам ни минута за себе :|

За градинките, кај нас е затворена само 3 недели во текот на годината и овде онде по некој ден, кога имаат Фортбилдунг, ама тогаш секогаш има Нотбетројунг. Две недели за Божиќ и една недела во лето и во таа недела има и државен празник, значи 4 работни дена излегуваат. Тогаш прават дезинфекција на градинката. Не ми се случило до сега да затвараат групи поради персонал или да кратат време. Баш вчера ми се јави воспитувачката дека после 3 ќе спојувале групи, а дете не сакало да оди во друга група, а јас секако имав во план да го земам порано, бидејќи требаше да оди на рок концерт :rock::D И иако знаат дека сум дома на Елтернцајт, никогаш не ми спомнале ако може дете да остане дома или нешто слично. Ви викам јас, дојдете си во мое село :D

Бев на хоспитација во средата и се беше океј, на Елтернгешпрехот ми викаат дека дете не било баш добро со ножички, не знаело да сече, нешто фината моторика му била слаба страна, дали сум сакала некоја за поддршка, како фруфордерунг :^) Реков океј, нема никаква штета од тоа, ама детево дома супер си сече со ножички и прави линии и цик/цак и океј си бои и име знае да си напише. А дури од септември е Форшулкинд, 5 ќе полни за месец дена. Нели е малку претерано од нивна страна со предлог за Фруфордерунг? Што мислите?

Ова Џокерче што спомна за се помалку Штелленангеботе го приметувам и јас. Не само за миниџоб, туку за сите позиции. Мислам фирмите се помалку и помалку вработуваат, а и вработените не се толку храбри како порано со менување работа. Барем мој впечаток е тоа.

Инаку имам најавено потенцијална гостинка за денес на гости, жена на колега на маж ми, што му помага со станот. Сакам да дојде и да се запознаеме, ама каков хаос ми е дома и знам дека нема да стигнам да средам, потајно се надевам дека ќе откаже :$

Свекорот е уште тука, ама не зборам за тоа, ќе се изнервирам :D

Ви посакувам убав сончев викенд :sun:

На JasBee11, SummerGirl, јolene и 2 други им се допаѓа ова.