А шо има да се мислиш. Јави се и прашај/закажи. Не е ништо не вообичаено. Впрочем другар ми стоматолог на неговото дете во ординацијата му го извади запчето. За другите нешта после ќе пишам, ако останам будна. Маци денес 3 саати спиела во градинка. Којзнае кога ќе заспие вечер. А мене секогаш ми се лоши кога ќе чујам два саати спиела, одма после такво спиење се разболувала .
Јас со дете 9 години прв пат слушам дека млечни заби се вадат. Можеше порано да кажете! Се консултирав сега со чатот, ќе пораснал крив забот ако предолго не падне млечниот заб во време кога новиот излегува. Јас знаев само за криви заби од прерано изваден млечен заб! Значи од прерано и од прекасно изваден млечен заб, може да дојде до искривување на новите заби! Заклучок! И од мала вилица, и за тоа знам од лично искуство! 4-8 заби здрави ми се извадени нз точно, во средно, за фиксна протеза. Тука за прв пат дознав дека непцето се сечело горе некаде ама не прогуглав сеуште, одма забар сменив! За поширока вилица, ама не сакам никакво сечење на 30 години, таман ми е вилицата, кога ќе ставам 2 мл филери на усни ќе е исто како сечена. Trauma Bindung се викало тоа во паихологијата, треба Trauma Trennung да направам и се ќе се среди само од себе
Мене на телефон ми се јавија и ме убедуваа дека на сметка сум имала 0,5 биткоин Тие од водафон не мора да се превара, просто мора да бидат напорни ако се продажни агенти што работат за процент.
Кај за малку ќе работев Сега знаете и дека биткоин имам Пола, пола, шо има везе Да требаше јас да бидам продажен агент, ќе продадев-ништо
Леле чекајте да ви кажам, добивме место во кита . Е сега јас нели сакав у други едни од тие три шо кажував. Ама ко бев на отворени денови или ги контактирав, излезе нема место. Тие едните работа ми понудија во замена за место и тоа. И на крај бев во една на 2км скоро од тука и таму со лајтунгот си направив муабет малку и ја претставив малата. Од денес официјално почнаа делбата на места и оп, стигнува мејл сега во 5пм место во таа градинка за ќеќе. И така. Сега му викам на маж ми да пресмета колку пари ќе му заштедам шо нема да плаќа приватна градинка од септември. Нека помине ден-два да видиме дали и од некоја друга ќе добиеме место, што повеќе ќе одговара, ако не фала многу, ќе си го прифатам ова и ич не ми дреме. Мислам и ви пишував за оваа градинка веќе. Инаку кај нас сите градинки се од отворен тип. Не се по групи. Ама овде барем само две групи по 25 деца се. Сегде друго беа по 75 деца барем. Ај частам. Кој ме знае лично, може и на кафе да ми помине. А мене сабајле мејл ми стигна од АОК ќе ми врателе 400 евра, само треба да оставам податоци. Е сега шо ја уствари кај ТК сум осигурана, друго дваесет е. Нормално одма репорт спам и така.
Ликот и сликичка си ставил во влез од него да го контактираме . Ахам важи . @јolene честитки и јас се распишував емајлови за од догодина да ги земат ќе наполнат во април 3 и ми вратија као демек август септ. Ќе делеле места за 2027 ова не им го разбрав искрено (Eine Aufnahme hat nichts mit dem Anmeldedatum zu tun. Wir nehmen die Kinder nach Geburtsjahrgang auf ( 5., 4., und 3., jährigen).] Де појаснете ми го мојте се '24 родени. Изгледа ич да не се надевам дека ќе ги земат од 3г.