Зависи кој Аусбилдунг. На некои пишува Б1, на некои Б2, за Ц1 ми нема паднато во очи ама можно е и да постои таков.
Аусбилдунг е општ поим за образование. Обично аусбилдунгот трае 3 и пол години.Ако добиеш 3 и пол години тогаш значи стварно си на аусбилдунг ама ако имаш само 2 години си умшулунг.Во тие 2 години ти е и пракса и теорија и пруфунг.Ете јас така знам.Не сака Дојчлан за возрасните да плаќа плус една и пол година , па затоа го добиваат материјалот збиен.Ова мене ми го објасни учителката по германски .Вака и јас како тебе се бундев.Па после разбрав дека е така.
Мене ми кажаа дека трае 3 години ама ако јас сакам може и со две, односно ти како што викаш. Ама не мора со две дека сум возрасна, туку само ако сакаш. Инаку е со точно 3 години. Може истото го збориме. Значи иако сум возрасна може со 3 години. Не би требало да ме излажат дека е со три, па во тек на аусбилдунгот да испадне со две дека е. И дека биле поделени во две групи предавањата, до 26 години, и од 26 до 52 ли беше или не знам точно кога може да се запише. Ама ај ќе прашам за ова ти што викаш.
Дали сте зеле бугарски пасош на дете овде во амбасадата во Минхен? Добивме писмо како опомена бидејќи бебо нема уште пасош. Како што е ситуацијата во Мк изгледа нема скоро да одиме за да земиме македонски, а во македонската амбасада во Минхен слушам дека долго траело. Па се одлучивме засега да му извадиме бугарски а само мм има бугарски јас сум со офентал. Што друго документи треба освен извод на родени и како е со термини и чекање?
За различните плати едно генијално песниче да ве раздрма феминистички од петици https://www.facebook.com/SUCHTPOTENZIAL/videos/415850409103116/?vh=e&d=n
Tocno mislam deka i koga povtorno bi birala pak bi odbrala da odam na skolo nekoi raboti nema sansi da gi naucis na rabota osobeno kako da se obratis kon nekoja institucija danse napise mail baranje zelba itn.
Ја да напоменам дека во основно и средно имав германски па може затоа не би избрала школо овде. На факултет требаше да бираме меѓу англиски и германски ама ја избрав англиски мислев во Америка ќе се селам. Да знаев ќе изберев германски.
Видов на страната имаат прием од 7ипол, и можеш да ја земеш 1ипоч,2ипол или 4ипол, а цена не пишува. Супер фала Ви многу.
Poroduvanjeto i tretmanot vo bolnica mi bese kako vo hotel so 5 zvezdi vnimanie cistota hrana ama da sum na tvoe mesto ne bi trgnala.So koronava se e vo haos, dodeka da najdes ginikolog pa termin pa zdravstvo da sredis i mal broj drugi dokumentacija baska leto e .
Денеска донесоа закон со кој следи штрафе ако слика некој долно женско здолниште (без одобрение клар) и повредени/починати во незгода. Па предупредете ги мажите
@Taurus777 не знам од која тема те цитирала Санела, ама во право е. Преселба не е едноставна работа, дури да се најде смештај, здравствено осигурување, па уште корона и ти трудна... Праќај маж сам, нека се стабилизира, во мк какво е, такво е, постабилно е во твојата ситуација. Толку време сте чекале, почекај уште некој месец.