1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    39.024
    Ќе пишам подолго.
    Дали му направија рентген?
    Можеби сакале одма дека барем кај нас термин има за 2-3 месеци и до тогаш може многу заб да го заболи и да треба забот со сила да се поправа или вади и детето ќе има трауми.
    Штом закажале одма значи сте веќе касно.

Не соработува ич за со лах гас?

И морам и да ве карам одма сите. Кога не даваат термин се жалите. Кога даваат брзо се жалите. :D

Они значи процениле дека забите треба што побрзо да се поправат. Тоа што побрзо кај нас е за неколку месеци.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    17.503
    Има скоро 6 години. Досега одиме редовно на контроли и и' имаат лиено четири заби без анестезија и не правеше проблем. Исто и кај нас е тешко да се смени педијатар ама они ми велат: "Еве оди таму и таму и само кажи дека ние сме те пратиле и без проблем ќе ве примат и одма ќе го потпише документот, таа е супер ние со неа имаме супер соработка.." :^)
    А како може таа да го знае детето подобро од педијатарот кај кого сме од раѓање па така одма да потпише:wasntme:. А и не сум незадоволна од таму па ајде само поради оваа причина да го менувам.

И направија рентген, на последната контрола беше се во ред. Сега на неколку заби има кариес кој треба да се среди и да се направат 1-2 пломби. Болки нема никакви. Друга опција ниту ми спомнаа ниту ми понудија, само одма ми донесоа документи за операција да потпишам... што секако не го направив без размислување.

На Chantal, gjoker4e, SanelaS и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.013
    Допаѓања:
    203.092
    И јас би барала попрво нов забар. Однесувањево ми е безобразно и ми личи ко за пари да го праат.
    Можеби/веројатно детето би совладало и без анестезија, па и не мора повеќе заби да се прават наеднаш, може еден по еден.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    39.024
    Дај ми број да се јавам и да прашам ако еднаш се поправиле заби без целосна анестезија, зошто не пак? Кај истиот забар или кај друг без целосна?
    Или адреса за @Adidas888 да помине. :rofl:

Ок значи не мора да објаснувам за целосна.

Ама остај ние што рипаме одма. Мислам не сте разговарале доволно! Зошто тогаш да, а сега не?

Кај нас не требаше ништо од педијатар и баш за тоа прашував на темава, која е логиката за целосна анестезија без да каже педијатар дека е детето здраво? Ама секако мене ме испрашуваа нели и јас им реков како да знам дека 100% нема ништо од ова? И ми рекоа дека да имало нешто ќе се приметело до сега. И сепак точно ми одговорија, јас што имам мозок црна хроника и немам појма од медицина, е само мој проблем.

И што значи лиено заб? Пломбирано?

И по моја логика, има педијатри што не потпишуваат за да се оградат и да немаат проблем плус и дојчовска бирократија и немаат таков печат. (facepalm) И затоа веќе забарот знае дека тој педијатар не потпишува такви работи. Нели овде секој за се нешто е овластен или неовластен.

Туку да не заборавам, тие од водафоне се и кај нас и сабајле ми ѕвонеше и гропаше на врата и јас ѕиркам и си викам незаклучено уште да земе и да влезе со картичка. :o
    Ме потсеќаат на Јеховини сведоци кога ги гледам по улица.

Последна измена: 19 март 2026 во 16:31
    На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.