Ќе пишам подолго. Дали му направија рентген? Можеби сакале одма дека барем кај нас термин има за 2-3 месеци и до тогаш може многу заб да го заболи и да треба забот со сила да се поправа или вади и детето ќе има трауми. Штом закажале одма значи сте веќе касно. Не соработува ич за со лах гас? И морам и да ве карам одма сите. Кога не даваат термин се жалите. Кога даваат брзо се жалите. Они значи процениле дека забите треба што побрзо да се поправат. Тоа што побрзо кај нас е за неколку месеци.
Има скоро 6 години. Досега одиме редовно на контроли и и' имаат лиено четири заби без анестезија и не правеше проблем. Исто и кај нас е тешко да се смени педијатар ама они ми велат: "Еве оди таму и таму и само кажи дека ние сме те пратиле и без проблем ќе ве примат и одма ќе го потпише документот, таа е супер ние со неа имаме супер соработка.." А како може таа да го знае детето подобро од педијатарот кај кого сме од раѓање па така одма да потпише. А и не сум незадоволна од таму па ајде само поради оваа причина да го менувам. И направија рентген, на последната контрола беше се во ред. Сега на неколку заби има кариес кој треба да се среди и да се направат 1-2 пломби. Болки нема никакви. Друга опција ниту ми спомнаа ниту ми понудија, само одма ми донесоа документи за операција да потпишам... што секако не го направив без размислување.
И јас би барала попрво нов забар. Однесувањево ми е безобразно и ми личи ко за пари да го праат. Можеби/веројатно детето би совладало и без анестезија, па и не мора повеќе заби да се прават наеднаш, може еден по еден.
Дај ми број да се јавам и да прашам ако еднаш се поправиле заби без целосна анестезија, зошто не пак? Кај истиот забар или кај друг без целосна? Или адреса за @Adidas888 да помине. Ок значи не мора да објаснувам за целосна. Ама остај ние што рипаме одма. Мислам не сте разговарале доволно! Зошто тогаш да, а сега не? Кај нас не требаше ништо од педијатар и баш за тоа прашував на темава, која е логиката за целосна анестезија без да каже педијатар дека е детето здраво? Ама секако мене ме испрашуваа нели и јас им реков како да знам дека 100% нема ништо од ова? И ми рекоа дека да имало нешто ќе се приметело до сега. И сепак точно ми одговорија, јас што имам мозок црна хроника и немам појма од медицина, е само мој проблем. И што значи лиено заб? Пломбирано? И по моја логика, има педијатри што не потпишуваат за да се оградат и да немаат проблем плус и дојчовска бирократија и немаат таков печат. И затоа веќе забарот знае дека тој педијатар не потпишува такви работи. Нели овде секој за се нешто е овластен или неовластен. Туку да не заборавам, тие од водафоне се и кај нас и сабајле ми ѕвонеше и гропаше на врата и јас ѕиркам и си викам незаклучено уште да земе и да влезе со картичка. Ме потсеќаат на Јеховини сведоци кога ги гледам по улица.