1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.822
    Допаѓања:
    39.043
    Швајцарија не е за со мали деца, посебно не со бебе.
    Доволно е што породилното е само три месеци, доволен показател дека не е за нови фамилии, трудни и бебиња и мали деца.

Германија е за фамилија со мали деца. Со големи деца е подобро Швајцарија.

Во било која држава- Затоа и се вели дека првата генерација е жртва. Го жртвуваш твојот живот за децата и следните поколенија да имаат подобар живот.

И секој случај е индивидуален. Швајцарија е прекрасна држава ама јас да се отселам во моментов или во наредниве неколку години би немала пари за кирија, сметки и храна. А тоа е нели најосновно за живот.

Во моментов во шпилплац има три вида на фамилии. Моиве деца по кратки ракави.

Деца по долги блузи. Очигледно овие нај таман се за 22ри март.

Деца со јакна, капа и шал. :?:

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    7.586
    Тешко е да, прескапо, ама не и дека не постојат опции. Пример јас работам само втора смена од 17 часот маж ми само прва до 16 часот. Друга опција е да го запишете во кита 2-3 дена целодневна и ти да работиш тие денови. Син ми оди во кита уште од 16 месеци два дена, 3ипол год има сега. Има државата помош за ова, пиши ми лп ако ти треба нешто повеќе инфо.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.