Еј може снимаат крими филм. Кај нас на работа вчера, имаме комшии во индустриска зона куќа со три влеза значи 3 фамилии. Колеги си излегле во дворот да пушат и слушнале раухмелда како писка.Едниот колега му паднало чудно ,иако другиот му викал не се замарај, се јавил на пожарна.Додека дојде пожарната почна да излегува чур од прозорот.Дојдоа 4цистерни со може 20 пожарникари , толку полицајци и успеа да го изгаснат пожарот. Ама луѓе колку спори беа пожарникарите што ми идеше да земам јас да влезам.Влегоа во куќата од задниот влез и еден пожарникар ја отвара предната врата и вика малцајт, а куќата гори. Среќа не беше голем пожарот инаку ќе изгореше цела куќа. Комшиите кога ги видоа пожарникарите избегаа од куќата.Ок е да излезат ама да ги снема?После пожарникарите пробуваа кај нив да ја разбијат вратата ама не успеаја.Сите сумјат дека се илегалци некои. Значи колегата да си отидеше без да пријави ќе изгореше куќата повеќе. Затоа е добро дека Џоки пријавила оти еве полицијата пак контролирала ако биле некој криминалци сигурно ќе ги фатеа, ама нема ни толку очигледни да бидат.
Многу ми се спиеше Колата е на паркинг само обратно свртена Човеков ако не е криминалец (нема несакајќи убиено некој и се крие и го крие) е дефинитивно психопат
Абе друшке и тебе да ти е работата да упаѓаш на сила во домови и ти нема да се стресираш кога гори. Они отрпнале веќе. Јас па убаво мислење имам за пожарникарите, немој сега да си ми кршела филм . Мислам на нас бавно може ни изгледа, ама они знаат што прават. Плус има правила и прописи по кои мора да се држат и најважно од се, нивните животи се пред несреќата. Нормално нели. Не знма дали се сеќавате пред една година во мк имаше пожар и немале соодветни обувки, па се испогорелеле луѓето. Мене нели оти пожарната слаба точка ми се, па си ги бранам и цел реферат ќе си пишам за нив. А и маж ми ме чита инаку . Не бев сигурна, ама дознав вчера . Чао срце А за пожарникарите, лани кај нас во комшии исто алармот се вклучи. И ги викнале пожарната. Луѓето на одмор отидени. Дојдоа со 5 камиони, од сите страни гледаа проверуваа од каде може да се влезе и имат протоколи. Нема чад беше прво шо рекоа, па псоле разбија прозор да влезат. Ние секој ден им одиме со малта да ги гледаме. Салата за вежбање им е накај нашиот пат за дома и таму ги гледаме како тренираат. Ни маваат рака нон стоп, пуштаат сино светло за деца специјално . И најважно, дојдоа за 5 мин кога маци имаше атемнот и ја спасија буквално ја вратија во живот. После не преносоа во болница. За мене се најголеми херои
Аман нека се врати овој накај NRW да не ми седи под прозор. Значи јас без докази само да го видам човеков гледам дека има направено некое кривично дело и повеќе изгледа како несакајќи. Најважниот детал ми избега, каде исчезнаа црните кеси? Они ги оставија под едни маси, и некој ги зел после. Ги оставија со бели ракавици и бели маски на лице (сигурно не е медицински отпад ). А кесата што ја оставија на другата страна беше друга боја и не беше тешка и мислам дека им беше само колку демек ѓубре фрлаат. Толку човек под стрес не е чист. Кога дојдоа полицијата и два пати стоеше со грб,
@gjoker4e true crime Story ова твоето . Вчера беше толку убав денот , сончев , прекрасен . Цел ден со децава бевме во двор . Си играа , тоест малото играше , другите се веќе големи . Ако вака биде топло летото ќе имаме прекрасно лето . Денес на жал се задали времето . Дожд малку и одма е ладно . Био кантата секогаш ја забораваме да ја ставиме на улица и ете ја пак е полна со следно празнење . Имам куп обврски . Многу луѓе ќе се соберат дома . Имам три торти за правење утре. Треба маси да местиме , мебел цвеќе да разместуваме. Сабајле првата мисла ми беше дали имаме доволно шољи за кафе. Што се целосни. Имам еден сервис од свеки на таванот . Треба да го симнам и да го измијам. Таман за семејството. Така демоде . И за другите гости има убав модерен сервис. Вчера почнаа да доаѓаат првите честитки во плико од комшиите . Изгледа уште ја имаат таа традиција да носат поклон во плик на конформантите . Ќерче се радува. Во 11 имам термин за шишање и фарбање . Па да купам свежо цвеќе за декорација . Да купам некои патики. Ич не ми е гајле што ќе сум со патики , штикли не купувам нема кај да ги носам после Едно палто зашто залади и отиде платата Аман .
Мх малата да ги гледа. Херои се како не.Тоа кажа и еден колега не може да одат брзу може експлозија да има и да загинат затоа.