Не знам каков ви е законот, по мое Август исто ко септември да е родена. Моето е пролетно дете, во одделение има и деца што допрва ќе полнат 12 во јуни, и такви што во септември ќе полнат 13. Таа неполна година разлика меѓу постарите и помладите, реално е видлива, мислам позрели се колку што се постари и полесно им е во школо ради таа зрелост.
Јас ко јас, пораново паѓање на забите би мк било знак да почне со 6. Малиов е во јули и се надевам дека ќе почне со 6.
Кога прашував и јас лани, ти ми пиша исто вака. И ние после долго мислење ја оставивме ќерка ми во градинка, која е родена на средина на Август и имаше шанса да бира. Дефинитивно најубава година и е оваа. Ги изнашетаа секој петок по музеи, планетариуми, театар и кино, пикнизи, шуми, абе сегде. Два пати неделно имаа часови по германски. Учеа исто доста општи работи, многу и е забавно и баш беше подготвителна година за школо. И средното што ми е Јули родено, да сме здрави и живи на ум сум да го оставам во градинка до 7 години. Ќе учат цел живот, нека ужива сега. Е најмалото ми е во Март, тоа сакало нејќело ќе тргне на 6. А за оваа година имаа објавено кај мене и дека ептен многу деца повторувале прво.