СПД се на власт? Предлозите им се Многу убаво. Азилантите нека се котат како зајци, а ние ќе работиме како коњи Јас уште не работам. Оваа недела треба да одам на разговор за работа. Во октомври ми го укинаа здравственото осигурување преку сопругот. Вработената ми вика Треба да ја платиш сумата. Имаше лист колку да платам. После тоа ме прашува Ти мажена си?
Да, да... Плус има некаков договор со Турција од пред 60 години ако некој турчин тука работи и е осигуран цела фамилија да е осигурана во Турција покрај него. Тоа останува. Додатокот за лекови што го плаќаме исто ќе се качи на 10 евра. Посета на лекар се планира да се доплаќа по 10 евра. Дали се' ова ќе помине ќе видиме. Ама за здравственото на сопружници сигурно ќе помине оти сите се согласни. CSU малку Маркус Содер се бунеше или барем глуми дека се буни, ама ништо и тој си легна на брашното.
Ако помине предлогот на CSU/ CDU ќе ве фати само ова со здравственото и тоа само кога детето ќе е над 6. Од друга страна ќе добиете олеснување на данокот и нема да е толку лошо. За најголемиот данок да ве фати ќе треба да сте над 210000 евра бруто како семејство. Ако помине предлогот на SPD што е исто многу веројатно, треба сите инженери, доктори, занаетчии да си ги спакуваме куферите.
Ние сме во тек на дијагностицирање, уште не сме ја добиле дијагнозата. Ама знаевме за аутизмот уште пред да ја запишеме во оваа градинка.
Значи без сигурна дијагноза не смеат од градинката да не ве примаат , и да ве враќаат назад. Тоа се само спекулации , без дијагностицирана состојба на детето . Може требало порано да реагирате , да не оставате така .