Здраво на сите. Нова сум тука, веќе некое време во Германија. Искрено ми се допаѓа ама уште не сум снајдена убаво. Се откажав од мојата професија затоа што не ми одговара начинот на живот, дајте идеи за нова работа . Сакам да се пробам во нешто ново а не знам во што, цела држава е во аусбилдунг а јас не сум баш загреана за тоа. Друго, едно општо прашање , се исплати ли навистина тука? Имајте убава вечер.
Јас турско во 20:00 пиев така да не е касно за кафе. Дали се исплати е многу дискутабилно и за секој различно. Маж и жена во брак, за едниот се исплати, за другиот не. Исти човек, од 20 до 25 години може да му се исплати, од 25 до 30 да не му се исплати. Сакам да кажам, секој за себе, пробај и ќе видиш. За секој има различно значење “исплати”. Јас ќе досаѓам малку со новата работа. Така и пред три години па ме истрпевте. Пред седум години исто. И пред осум. Многу сум била досадна значи леле. Што ми досаѓаат, само проблем ми отворија. А да си отидам јас кај симпатијата? Нема да имам повеќе пари и нема да има време за да му недостигам. Така да, отпаѓа тоа, ама сепак да размислам гласно. Да работам само прва смена и иста плата? Или флексибилно или само втора и дупла плата? Поголема плата и стрес или иста плата и без стрес? Да ми е блиску и иста плата или подалеку и дупла плата? Со или без одговорност? Лесен пат до таму или назад или ако е комплицирано? Од 15ти јули или од 1ви август? Нозете не ми одат на оваа работа. Едвај издржав една недела без симпатијата и после две недели одмор ама како ќе отидам од понеделник односно вторник еве не знам?! Цело време се замислував како стигам, некој ме изнервира во првите пет минути и се враќам дома и си пишувам кранк цел месец. Покрај работа ме мачат уште милион други работи. Се изморив од мислење и премислување за се. Чатот вика да ги прифатам работите што не можам да ги сменам.