Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    8.233
    Резлутатите се добри ама уште второ мислење чекам.Фала на помислата.

На mal.ecka, SummerGirl, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.141
    Допаѓања:
    191.821
    @Chantal веќе имавме родителска, имавме power point презентација :D а и сигурно 4-5 пати до сега веќе бевме на запознавање, на разгледување, на разговори.. рекоа ќе стаса дома се што треба да купиме и инструкции за првиот ден ама ништо не стасува, веќе 3 недели поминаа нерва почна да ме фаќа, ја сум човек што си сакам да се организирам и да купам се да не чекам последен момент.

Од градинка ништо не најавиле дека таму ќе прават конуси, а тоа би било супер. :?: Ама како и да е, моиве ќе ги вадам порано од градинка поради што ќе патуваме и веќе ќе почне времето да ме гази. Сакам што можам да купам и средам овој период.

Супер идеи ми дадовте за конусот. Фала ви.

На Chantal, SummerGirl и JasBee11 им се допаѓа ова.
  3. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.737
    Допаѓања:
    5.723

За ќерка ми памтам некаде во јули стигнаа сите писма што треба да се купе , инструкции , па за први родителски се тоа , скоро во сите градинки прават конуси со децата ама можеш и сама да најдеш било каде и по müller и книжарите има баш убави и разни големини , доколку порано завршуваат со градинка прашај си дали ќе спремаат и они , да си знаеш и за од таму ако добива

За купување материјали во два дена ќе средиш се , скоро каде и да отидеш даваш листата од школо и продавачките или асистентите ќе ти го најдат сет материјал ти само шари ќе си одбереш.

На Yowannty, SummerGirl, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    13.346
    Дете со температура скоро 40 е поактивна и повеќе сила има од мене во моментов.
    Ги пуштиле некна на 12 степени на дождот и ветрот да си играат надвор. Утоп мокри. Вчера одам да ја земам од градинка, гори. Никој нњ ја ни приметил да ми се јави.
    Денеска друго девојче од групата го приметиле исто со температура па се јавиле кај мајката. Сега ми пиша мајката да праша како е моето и да каже за нејзиното.
    Инаку цела група чекаме да помине и неделава и да видиме дали некое од нашите се заразиле и со магарешка кашлица, пошто инкубација неверојатно и до три недели може да трае, а во нејзината група било детето.
    Маж ми не однесе последно за продолжениот викенд на плажа (poolparty) и откако сме се вратиле речиси и не сме го виделе.
    Дома не знам дали еќ има нешто и за јадење. Да станам и да сварам макарони со путер и пармезан. Оти само тоа има.
    Малово се соблекло голо од шо му дадов ибупрофен, а мене ме тресе шо ја гледам.
    Вчера пола ден не симна од 40 надоле, ме премори шо ја гледав. Денес и со 40 скока. Ѓаволи :devil:

Убав викенд женски :sun:.

На SanelaS, SummerGirl, Marge и 4 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.904
    Допаѓања:
    39.321
    Дека се е лошо и телефонот сликата ми е бела со линии и црни кругови
    Постепено неколку дена се расипува екранот па цело време се трудев да направам бејк ап дека ајфон и дури денес успеав па да пишам дека може ќе ме занема како и друг пат ама овој пат не сум трудна туку се е ужасно до тој степен што и тел ќе ми цркне
    Од 35 до 65 години ќе имам убав живот се надевам
    Да се врати времето не може а многу време е околу 10 години и се тенчи се додека не пукне

На SanelaS, SummerGirl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    5.271
    Халло :bandit:

детска соба во која две деца расфрлиле играчки е дефинитивно некст левел на хаос ]:) Големиот е веќе некое време во лего фаза и ништо друго не го интересира, ама затоа лего расејува насекаде, а малото па пукнато е да пипне се со што си игра големиот, што значи јас 90% од денот лежам на под и гледам дали има некое ситно лего залутано некаде, за да не го лапне малото :x

Уште се бориме со одењето во градинка на големиот, веќе сме беспомошни со маж и не знаеме како понатаму. Од градинка навидум се трудат, ама мислам дека е само мачкање очи. Закажав педијатар наредна недела, ќе барам упат за кај психолог и помош од педијатар да ме упати што и како понатаму, затоа што навистина не знаеме како веќе :|

На тема работа, собрав храброст и аплицирав за една работна позиција (миниџоб додека сум на породилно) што ми е скроз надвор од комфорт зона и бев скроз шокирана кога ми се јавија и ме викнаа на интервју, ама морав да одбијам, бидејќи никако не ми одговараше терминот, а беше за жал фиксен. Ама среќна сум што сепак направив чекор (fingers) Некогаш мислам дека цел свет повеќе верува во мене, отколку јас сама во себе :|

Инаку, цел август ќе го поминеме во Македонија, по желба на маж ми, а знам дека тој ќе биде прв што после 2-3 дена ќе почне да кука дека сака назад, ама ајде. Децава заспиваат најкасно до 20:30 часот, а во Македонија дури после 20 часот паѓаат тт надвор и може да се излезе. Најискрено, не знам што ќе правиме :x

А овде па, не престана да врне, ден незнамкојпоредвеќе :?:

Убав викенд :f:

На SanelaS, јolene, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    13.346
    Кој беше експертот за ханд-мунд-фус?
    Имаше температура два дена, денеска маж ми ја прометил има рани во уста. Горе на непцето и под јазик видов едно. На раце и нозе нема ништо?
    Не јаде баш денска и вчера не дека којзнае колку јадеше. Во четврток демек убаво во градинка јадела, после качи тт и нормално не јадеше веќе.
    Инаку е багабонт прав. За во градинка кога? Не треба потврда од доктор нели?

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.479
    Допаѓања:
    193.351
    Афти се тоа

9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    13.346
    Не знам Алиско. Чудно изгледа само надзат кон грлото се и таму е црвено.
    Другарка и сабајле со осип по нозе и раце била. Другар и кашлал ептен. Децата во понеделник храна од уста си менуваа..
    Малиов не го тестирале на итната не можело, ама им дале антибиотик во случај ако добие напади на кашлица уште еднаш а во понеделник да го однеле на матичен.
    Сега и мајката не знае дали е магарешка кашлица или не. На моето е веројатно некој коксаки.

10. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    5.271
    Моето кога го фати тој вирус, исто изгоре од тт добри два дена и после тоа се појави осипот. Најмногу имаше на раце и нозе, ама на колена и лакти беше кај него, на јазик имаше само едно мислам. Такви беа како меурчиња со вода, рекоа враќање во градинка кога веќе ќе немаат течност меурчињата, тогаш веќе не е заразно. Терапија/лекови ништо не дадоа, помина само од себе за недела дена некаде.

На јolene и JasBee11 им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.479
    Допаѓања:
    193.351
    За таа магарешката кашлица се вакцинирани

12. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    13.346
    Она нема по тело. Температура денеска исто немаше и скроз нормална си беше. Од сабајле веројатно доручекот беше погоден па можела да голта. После случајно ја видел маж ми. Такви ситни се надзат кон грлото, таму е и црвено грло и на внатрешно на образите има. Ама ептен ептен ситни се што не можам ни да ги загледам убаво да ги анализирам. Нормално не можам ни да ги сликам.
    Пошто денска си беше нормална си играше и возеше точакче надвор сама, утре и понеделник ќе ја чувам. Ќе се јавам на матичен во понеделник ама не планирам да ја носам ако нормално нема потреба.

Вакцинирани се Алиске ама пак се заразуваат..ние сме сите дома со освежени вакцини, не се плашам освен за ќерка ми. Сепак да ти кашла дете со напади и да не може да се смири не е пријатно за никој. Ама што дојде ќе тераме, само нека минува шо и да е.

На mal.ecka и Marge им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.479
    Допаѓања:
    193.351
    Ете толку штитат вакцините
    Туку да не навлевам у таа тема
    Оздравувајте побргу

14. WarriorMind

WarriorMind Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    6.840
    Здраво женски, знаете ли предлог за добар гинеколог во околина на Фајнген, Битихем...
    Итно ми е.

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.608
    Допаѓања:
    34.370
    Конечно и ние малку да се подновиме дома :inlove:
    Ни стигна некни нешто од нов мебел па денеска разместуваме, штрафиме, пустиме... :rofl:
    Маж ми вика дека џабе сум купувала сега кога ќерка ми ќе го уништи и овој, поарно да сме почекале да порасне. :rofl:
    Ама мене не ми се чека.

Туку ми остана во спалната едно ќоше празно, сакам да ставам некое големо цвеќе во саксија ама вештачко да биде. Каде можам да најдам такво? Во Баухаус видов такви ама сите беа живи.
    Или шо друго да ставам?

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.550
    Допаѓања:
    18.168
    Јас имам читано дека не е убаво дома вештачко цвеќе да се става.
    Иначе ако си решила, во Икеа имам видено доста голем избор на вештачки цвеќиња во сите големини. Толку реално изгледаат, што не се ни познава дека се вештачки.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    13.346
    Стави некои полици, некоја фотелја шо си запнала за цвеќе.

За собни цвеќиња сакав да кажам. Јас многу ги сакав и имав порано. Мислам сега имам пак ама во зградава во ходник красат.
    Е сега пролетта требаше да се пресадат оти големи, а мали им беа саксиите. Се купи земја, саксии се набави. Тоа ко ги извадивме, во корењата едни гнасни гнасни некои суптества- дали црви или полжави некои видови не можам да ги дефинирам. Ама ми се згади цела идеа да имам големи собни цвеќиња. Решив кога ќе се иселувам од овде ги оставам бакшиш. Некако не можам да си замислам со такви суштества да делам дом. Буи ми е.
    Тетка ми е на мислење дека тие не излегуваат од земјата, ама ако нека ги. Исто земјата беше купена од продавница, не беше соберена од било каде, само што 2 години седеа во иста земја и немав време да ги средам.

На JasBee11 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  18. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.550
    Допаѓања:
    18.168
    Ова времево почнува да удира на психа. Средина јуни а такво сиво, тмурно и ладно. Во петокот морав да барам по вреките со дигнатите настрана зимски алишта за да си најдам подебело палто за да отидам на работа оти толку многу беше ладно. :bandit:

На mal.ecka и JasBee11 им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.608
    Допаѓања:
    34.370
    Нема место за фотељја, или саксија или некоја вазна за таму.

Не сум за природни цвеќиња, и кактус умира кај мене. :rofl:
    Имав неколку цвеќиња, шо сокршија децата, шо овенаа.... не поживееја толку долго за да видам суштества во нив :rofl:
    Мене на балконот ми излегуваа полжави без куќички. Ептен гадни ми беа. Откако ја исековме палмата пред балкон шо ни беше, ги нема више.
    И Џери имав, и него го снема.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    5.011
    Допаѓања:
    34.737
    Мој човек:rofl:.Изгледа оти кактусот од бившиот шеф ми беше затоа умре или од многу вода:bandit:.
    Ама на работа ќе добиеме сите исти цвеќиња, моите стојат и траат најдолго , а другите имаат по милиони цвеќиња дома , а јас едвај една орхидеа,што за мутертаг ја добив и само ми се чудат колешките што им правам на цвеќињата:lol:.

Џолејн мунд фус најодвратна летна болест.Големата ја фати 3 пати ,малата 2 пати и така само плакање и тренирање нерви .Побрзу да оздравеете:hug:.Ништо не помага освен ибупрофен.

Се спремаме за крштевка и за Мк се чуствивам како да имам од тие пиштолите за фрлање пари што летаат пари без осет:drunk:.
    cash-cannon-tales.gif

На fairy88, mal.ecka, Adidas888 и 3 други им се допаѓа ова.