1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.496
    Допаѓања:
    33.731
    Каква е таа клима?

2. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    1.882
    За од соба во соба, да не се монтира на ѕид.
    Инаку за пакетите јас би ги оставала во ходник кај сандачињата (иако нели тоа не е твоја работа) а ако се оштетени нека се жалат на доставувачот или амазон. Не си ти крива.

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.496
    Допаѓања:
    33.731
    Абе не е работата да ги оставам кај сандачињата, јас ако ги видам ќе ги зеам и ќе ги дигнам, ама шо ако не ги видам и децата скршат нешто? Кај да се жалам после?

Инаку ств незнам каква е таа клима, може некој линк или слика?
    Умирам по жешково, цел ден ми се врти.

4. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    1.882
    Јас еднаш си порачав јакна и доставувачот ја однел кај комшиите а они имаа куче и ми го дадоа пакетот издрпан и рекоа ваков им го донеле :?::rofl: среќа ништо не и беше на јакната па не се жалев никаде. Ти остави го во ходник ако е скршено прави се на тошо или речи тој од амазон го џитна безмилосно кај мене на тераса :D или ти е страв за дечињата да не се повредат? Не знам што би ти рекла… издери им се на дпд и дхл :rofl: обично увек се тие два тројца што носат на ист реон.
    Јас си се потпишувам со старото презиме кога ми доставуваат и тој неписмениот не сакаше да ми го даде пакетот еднаш и откако му покажав лична уште дискутираше со мене…
    Инаку еве ја климата ама е со црево што се поврзува со прозор. Јас барам без. Вакви има во Алди сега на акција за 149€.
    upload_2026-6-19_19-45-21.jpeg

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.496
    Допаѓања:
    33.731
    Фала ти за сликата.

Иначе неможам да се праам на тошо, пошо запишуваат на ливче дека го оставиле кај балконот на долните комшии и им го стават во нивното сандаче.
    Ееее да не запишуваа, ќе си ги земев за мене. :devil: Комшикава горе нонстоп си порачува од Зара.
    Ама некогаш носат и некои кршливи работи, а некни фрлиле пакет со апчиња внатре за една старица тука.
    Стварно се без осет. Се иам и карано со нив за оваа работа и пак ништо. Не се истите шо носат, нонстоп се други.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.241
    Допаѓања:
    5.247
    @Adidas888 ако се немаш договорено со комшиите да се оставаат пакетите кај тебе и ако немаат тие комшиите согласност дадено да се оставаат кај тебе, тогаш не сносиш никаква одговорност. Проблем на доставата е, барем според моја логика. Јас да сум како тебе, ќе ги враќам во дхл сите пакети, нема да ги носам по комшии, па нека си проверат дхл што е проблемот. Имав ситуација кога доставач од амазон ја доставил пратката на погрешна адреса, па дури и слика имаше од пакетот пред нечија врата. Да шетнев околу, ќе го најдев, ама ни под разно не помислив на тоа, ниту имав согласност дадено за достава на друго место, ни ништо, нивни проблем. Фино лепо контактирав селер, ми вратија пари и ајт.

Инаку неделава мислам имаше клими во лидл, такви мали, колку вршат работа - не знам. Ние на први кат сме, имаме баш големи дрва пред тераса и не сме осетиле топло дома сега за сега. Кога живеевме во стан на поткровје, имавме голем вентилатор, на под долу ниско стоеше и вршеше работа.

@arwen93 и мојава количка е под скали, немаме лифт и ние. Не сум прашала дали би сметала да ја оставам на друго место, ама по правило знам дека не смее во случај реттунг динст да би требало да помине, не смее ништо да блокира, инаку е казниво. Ама штом веќе некоја баба има ставено количка таму, значи пролазно е и не смета. Прашај во фервалтунг најубаво.

Инаку, ми цркна пеглата вчера и дете за прв пат го пуштив во градинка како кравче да го џвакнало :D Мислам дека е уште под гаранција, ама треба да побарам сметка ако стои воопшто. Какви се оние пегли што пеглаат вертикално? Вршат ли работа? Се мислам да земам таква утре, за моментално, па да пробам таа што ми е под гаранција да ја вратам и да ја поправат.

Сум дремнала со малото, сега ќе чмаам до никое време :tmi:

На JasBee11, Adidas888 и arwen93 им се допаѓа ова.
  7. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    2.908
    @Adidas888 не стои твојот потпис дека си го примила пакетот никаде. Јас би ги сликала и би пишала директно на ДХЛ поплака дека и покрај тоа што немаат дозвола ги фрлаат пакетите на твојот балкон од соседите. Не си ти Paketstation. Кажи дека ова долго трае, многу е стресно за тебе и опасно е за твоето дете и дека нема да го толерираш веќе тоа. Ако имаат направено фалсификат на твојот потпис , сликај ја испратницата и кажи дека следно ќе пријавиш во полиција и ќе гo тужиш доставувачот за фалсификат и нив како фирма дека се информирани за проблемот, а ништо не превземаат.

На JasBee11, Marge, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.496
    Допаѓања:
    33.731
    Не, мој потпис нема никаде. Само е пишано на ливче дека е оставено кај мене или кај овој другиов маченик до мене.
    Која е страната на дхл, каде да им пишам?

9. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    2.908
    @Adidas888 Јас кога земам за комшиите секогаш се потпишувам така да најверојатно доставувачот се потпишува место тебе.

Ти најдов e-mail и телефон. Контактирај ги.
    0228 4333112
    impressum.paket@dhl.com

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.