Во петокот децата имаа фестивал во школото. Не отидов. Ми беше многу топло. А и децата ми рекоа Мамо не доаѓај. Си дојдоа испотени. Вчера бевме во Лидл. Откако излегов од таму, ми се слоши. Се потпрев на колата, а маж ми ги полнеше торбите. За денес ми рече да шетаме, ама го откачив. Излезе со еден пријател.
2017 год. прв пат дојдов во Германија на 3 месеци во лето на истово место кај што живеам сега. Госпожата си понесе 2 пара купаќи, 5 шорцеви, 30 маици и еден дуксер за секој случај. Цело лето го поминав во тој дуксер и плус си купив јакна. И тоа беше првото и последно лето во Германија што го искусив да биде така ладно. Од тогаш Германија глуми дека е во Африка.
Тој фустан што ми се допаѓа е дури за 2-3 недели достапен. Други нешта гледам за 2-3 дена. Од отто групата се, така што да сериозни се и прилично долго на пазарот. Па ќе нарачам сигурно. Гледам кодот за попуст е само уште вечер, па ќе гледам пред полноќ да завршам со нарачката. Кај нас малку заврна денес, колку да ја качи влагата и утре да не може да се дише. Тоа преска врне, јас да искористам балкон да исперам со вода . Не ни успеав цел да го исплакам престана. Може и ме забележаа комшиите, ама ќе.се правам неудрена. Не сакам и јас нормално на суво време да им тече вода во двор, да им шлакам. Ама така најбрзо ми се чисти, па и ајс сум човек. Еве балкан изјава од мене .
И јас добив едно такво дувалче што се врти на поклон и изненадена сум колку лади чудово. Само си го местам од соба во соба, иако кај нас не е ептен жешко. Ама сега пред 15 минути штракајќи да видам за шо е едното копче го расипав нешто и сега малку се слуша шушти кога работи. А си работеше перфектно.
И овде е многу топло може цела недела , ќе продолжи вака. Денес заврна. Имам вентилатор но нема врска, денес помислив дека дува топло. Ладно не чини, топло не. Оваа година ја немаше мојата омилена температура 20-22 степени или па ние ја избегнавме , дека не бевме тука. Имаме две свадби во мк, но не одиме… не се толку блиски.
Сега јас треба да ви позавидам Кај мене е 37 степени Најниска ноќна е 23 степени Школото до 12:15 само Hitzeschutz