Понеделник, Имав испланирано да ги ипсратам двајцата и да раскренам низ дома. Ама како и секогаш кога така планирам, крипе цу . Оваа година се убија од работа. Исто сега и четврт и петок пак се затворени. Нон -стоп е дома малата. Ама барем оваа година не е од болести дома и за тоа сум преблагодарна. Убава недела женски. Нема да е толку пеколна оваа.
Конечно свежо надвор, дури и ладно некако ми дојде утрово. Однесовме дете во градинка, отидовме со малото да прошетаме и ми се јавија од градинка дека на големиот му тече крв од нос и никако не му престанува. Одма сменивме правец со бебе и отидовме пешки да го земеме големиот, И уште па воспитивачките се чудат дека многу крв течело, не престанувало, а него стварно претходните денови од топлото му течеше крв од нос и јас мислев и денес е од тоа. Кога, излеговме од градинка и го прашувам дали случајно се чепнал во носе, ми вика - не мама, јас се сопнав и паднав директно на нос И воспитувачките ништо не ми кажаа и наводно се чудат зошто му тече крв од нос Малото сега едвај заспа, со денови не е спиено како што треба од топлово, големиов па ме тера да си играме нешто и омилен дел од играта ми е - мама, Ауген цу Маж ме лути што не ме слуша за некои работи, препекав да размисли да ја продаде неговата кола, ама тој ја чува од чисти емоции буквално, без да уклучи разум дали стварно му е потребна. И сега од пред некој ден, покажува некој фелер и ако излезе дека мора да се прави, ќе кошта баш скапо. Скроз непотребен трошок. И секогаш кога ќе помислам на тоа колку зборев на таа тема, а он одбиваше макар да ме слушне убаво што зборувам, ми се спојуваат сите жички од лутина Така, си се испожалив од сите Јас битно најсупер сум, срцка Долг ќе биде денов… @bubemconia препорачано еднаш мислам дека за 8 дена ни стигна, ако добро ме држи памтењево. Има опција преку дхл да стигне нешто и за 24 саати, нас еднаш битни документи така ни праќаа, мислам 50€ кошташе таа услуга на времето.
Блазе си ви кај ве олади. Јас веќе сум нервозна, многу нервозна. Дома е таков хаос, што немам видено. Нит е ишмукано, нит испеглано. Испрани се ама сите алишта, така што претпоставите си колкав куп за пеглање стои. Има 5 пакети што треба да се прегледа и врати. Дома е веќе 28.5 надвор е 30 спарно и пржи сонце. Нема шо да ја занимавам веќе. Се се изигра низ дома. А и шо ќе игра. Скокне два пати, се угрева и не и е добро, се жали. Паркирана е пред тв да гледа песнички. Сабајле стана цела испотена, и откако дојде пораката дека ќе е дома, не можеш ни промаја да правиш. Веќе цела недела спиеме на провев, сегде отворено. Страв ми е ќе се настине. Не се покрива, голо спие. Ко демек ќе врнеше во 9, во 12 во 2 сега веројатно ни нема ни да врне денска. Маж ми додека дојде да се смениме дома црви ќе не јадат. А ме мрзи и да се спремам да барам надвор сенки да ја носам. Не ми се оди нигде. Колку да си поплачам, па белки заврне да можам вечерва да пеглам. И нешто не можам ни да спијам ноќиве. Дали е жешко, дали хормони, дали месечини или се на куп. Ај ќе се испратам .