И тоа што викаш. Не знам деновиве со маци постојано малку како веќе не сум ни способна да мислам. Абе напор жив знае да биде, после мозок ми зачадува. Не прекинато само ајде сега и ти играј се. Не мама ајде и ти. Ајде ајде ајде ајде... Абе аман. Прека сите деца ба шнупертаг си играат, од сите родители само јас со моето си играм. Да си помисли човек дека сум хелихоптер, не дека не ме остава на раат. Сега и избив оти крај нема со лигавење. Маж да теоретски вели ќе ја гледа. Јас ќе сум отсутна од пред 8 до 13.30 со се пат иако е работа од 9 до 12. Патот со јавен сообраќај ужас. Со кола маж ми истата дистанца 45 минути. Шо значи дека маж ми ќе си ги одработи часовите откако јас ќе се вратам. Значи до од прилика 22ч. А може и треба да пробаме искрено. Јас денака и пиашв не, ако се смени нешто ќе се јавам. Од тоа што немав време да размислам за идеата искрено. Ми чади мозокот. Друга причина е ако излезе друга работа од 1.9 а јас сум рекла ќе одам таму од 14.9 до 18.9 фактички ме зезнува. Ама вака да размислам ден -два па може ќе им се јавам. За една недела не ми се исплаќа да донсеувам баби овде. Повеќе со нив ќе изгубам да им објаснам отколку што на раат ќе ме остават. Ќе размислам до понеделник . Лелел абе луѓето на месечината се качија ја едно дете не можам да организирам. Вчера ја оставив со татко и за да отидам на елетернабенд и плачела. Плачела . Која фаза е значи ова бог да чува. Не е за тука муабетот знам ама да си кажам. А и мене ми се оди, да вклучам мозок малку.
На трудници ја даваат, за бебињата кога ќе се родат да имаат антитела. Оти РСВ е опасен за бебињата. Ако не ја примиш во бременост се дава во сезона на вируси есен, зима. И јас сум да се стави. @arwen93 и јас немам примано никакви вакцини. Не знам на кои вакцини мислат после пораѓај. Тие што ти ги кажа Санела имаат смисла да се стават.
Сум примила Tdap некаде крај на 8ми почеток 9ти месец со тоа што така го штитело и бебето. Значи, тетанус, дифтерија и пертусис нешто за некаква кашлица е ова последново. Искрено и јас бев изненадена дека требаше да примам вакцина. Па се распрашав што по интернет што по Германциве и одлучив да ја ставам и не погрешив. Цела среќа. Мм и ќерка ми навистина лошо поминаа со некој вирус 10 дена од кревет да не можат да станат и со висока тт која никако нит со сирупи не се симнуваше, ние со бебе немавме апсолутно никакви симптоми.
Епа таа де, за магарешка кашлица. Тетанус, дифтерија. Ама не мислам дека од вакцината не сте фатиле вирус. Таа скоро сите ја освежиме во бременоста. И маж ми лани на преглед го пратив, вакциниран се врати. Па пак цела година си беше болен од маци. Истата вакцина. Досадни се веќе матичните, само пари да се зема..а д аим речеш ехо на касата да стават, не може. Инаку за хонорарот. Сега читав, не ми се исплаќа за една недела само. Ќе имам проблем со фамилијарното осигурување оти приход. Па и таму да доплатам. Па ова Па она документи за една недела. Фала не треба.
Изгласани нови реформи . Боледување од прв ден , нема веќе земање боледување по телефон . Таман вчера кога ме фати стомачен вирус . Неможев на нозе да стојам . Пред лекар веќе во 8 дремев со синко . Да се јавам да земам боледување. Среќа требаше само картичката да ја покажам . Синко го пратив. Да требаше да чекам за термин имаше да се онесвестам таму . Денес поарна сум , ама пак сум многу со ослабнати сили. Сега мм вика дека е со исти симптоми. Повраќање и дијареа Треба деца да чувам значи. Вчера он ми чуваше грб , денес јас на него . Вчера го преспав цел ден . Аман од болештини
@Jolene и моево е во некоја таква фаза спрема татко му, порано не беше. Го чека пред вратата на тоалетот кога моча. Му седи во скут дури е на состанок. Надвор исто, дури е со мене си игра со сите, штом дојде татко му одма Папа папа. Сигурно нема да ти е лесно детето да ти плаче, ама тоа е можност малку да се одвикне од тебе. На маж ти нема да му е лесно, ама па тоа е само краток период. @MacenceEna ги изгласаа ли реформите или само ги најавија? Нели треба низ Бундестагот да поминат? Тоа со 4 години договор на определено е многу заебано, посебно за млади луѓе, да не знаеш на што си.
Ima li nekoj shto mu se povtoruva istata sudbina na sekoi cetiri godini? Za novata rabota ne se pocuvstvuvav 100% Na starava edvaj stanuvam I sekoj den kasnam Do utre bi trebalo da go imam stariot profil Mk kirilica nemam Edvaj cekam da se razbudam od koshmarov I taka
Dodeka sme zivi I zdravi neli dobro e I posle loshoto doaga dobro, taka da ne znam shto da Kazan I shto da pravam. Se cuvstvuvam kako vo bezkisloroden prostor. Ke mi go vratat profilot do utre mislam, ne znam pasvord, ekranot mi se skrshi. Ne sakam da sum zalopojka I negative. Ovoj pat mi e najlosho ama mozebi posle ova ke dojde se ona shto go posakuvav...
Луѓее ај и овде да прашам… дали има некој што правел операција на папочна кила? Заедно со оп на жолчка ќе ми прават и ова… депре сум деновиве. Не сакам да е ќерка ми сама без брат/сестра ама почнав да се мислам дали воопшто би второ… 3та операција во 2 години ќе ми биде ова… прво лапаро хистеро, па царски и како резултат на бременоста еве уште една операција…
Важно е ти да си жива и здрава се ќе помине.Папочна кила и килата општо како и жолчката се рутински операции и не се страшни.Сестра ми ја правеа во мк и ништо страшно. Мене ме правеа на кила лани амбулантно си бев дома за 4ч. Едноставно животот секогаш ни праќа предизвици што не ги сакаме .Верувај пред мене имам исто две операции и плус две поминав во рок од 4-5 години, не си единствна , важно е да бидеме ок.
Ne sakam da pishuvam deka na latinica e zabraneto ama nikoj ne pishuva. Taka da izvini femina. Denes tri jaki kafinja I cel den sum pod stres. I onaka sum pa nesvesno go troduplirav. Selo gori, a jas vizueliziram, pishuvam dnevnik na blagodarnost I vision board napraviv. Moderna baba. Kosata mi e uzasna pa samo repce so pletenka ili pungja ja nosam. Edvaj stanuvam na sabajle, dremnuvam preku den I edvaj cekam da dojde vecer da legnam da spijam. Jolene malava moja beshe ista kako tvojata, na 6 godini otprilika se smeni I Sega mi e najdobra drugarka I ogromna podrshka, sega ne mozam bez nea, da ne e ona jas nemashe da znam da se spravam ni so maliov. Ona e ekspert za bukvalno site situacii. Ne znam kako da se smiram ama sigurno e od kafinjata.
Извинете што упаѓам,дојдов само да те гушнам. И да ти кажам колку многу сличности имавме,и поголемата моја која беше ѕверка како твојата,сега е мала дама,паметна,културна,воспитана и моја најголема поддршка и другарка. Биди добро,зошто ти си посебна,те гушкам.
Пуста да останам зошто ли на трето читање ми текна кој е? Одма требаше да ми текне дека е Пинокио. Отвори, донирам! А ти Џокерче правац на лекар да ти дадат нешто или упат за негде. Кога бев таква не ме земаа озбилно ми дадоа некои глупости на крај завршив на кардиологија.
Ja ushte ne kapiram. Koj kaj sto? Morgen. Doma sme razvadile se. Теписи перевме. Едвај чекам да се ислеам од овде и да ги фрлам. Ама без теписи станов ехо ехо ехо, мислам до автопат ќе не слушнат. Синоќа се качува бабата од под нас, леле ќе и се извинував што сме гласни. И она жална, за помош идеше, сопругот и паднал не можела да го крене сама. Срце ми се скрши. И за нив и за мои и за негови и за сите. Додека сме здрави и прави, свет можеш даа поместиш. Ама кога ќе почне телото да попушта, умот да си оди, а потомци далеку жално. Сме и рекле многу пати, и за купување и за што и да треба може да ѕвони во секое време. Маж ми после ми рече деменција имал човекот. За денека им реков да спијат до 8 и да не ги видам уште со петлите ко вчера и двајцата. Еве уште спијат. Да си поуживам уште 30 секунди и штом спомнав, се знае ќе почне акција . Убава недела друшки. Ние неделава роденден на маци ќе славиме. Лани три пари славеше, годинава еве 5 пати ако не и се собере. Ама многу е друштвено детето . Важно живи и здрави да сме . Убав ден женски. Со сонце за сушење алишта . Едит за Гош, проработе кафето. Ќе пуштам клетва и јас.
Друшки дали дете може да се вози напред во кола во сите земји од Германија до Македонија. Како е законски
Само Германија, Австрија и Унгарија може. Во Словенија, Хрватска, Србија и Македонија само бебиња до 2 години е дозволено, над 2 години мора назад по Закон.