1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.190
    Допаѓања:
    34.108
    Можеби ако имаш сестра/брат во Мк да поднесе и да ти извади.

Едит: Само фалби, а ништо не функционира онлајн да извадиш. Јас со Ујп пробував онлајн ама од Нова Год. не им функцинирало веќе тоа за ТМ преку Смс па одеше мајка ми директно.

2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    13.393
    Не знам лај живееш. Кај мене е полно деца. На сите игралишта. Јас си разговарам со родители на игралиште стално. Дете ми е постојано во гужви што некна ми рече сакала дома да си поседи малку.
    Деца до 3 -4 години не ни се способни да се заиграат заедно, туку се гледаат едно друго. Дури после следува заедничка игра.
    Барај и други игралишта, не мора само на едно кај не одат. Ние ги ротираме постојано игралиштата оти се здосадува.

На arwen93 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.671
    Допаѓања:
    34.729
    За какви игралишта збориш? Лулашки ли?

Кај мене а богами и во центарот нема деца. Бар не деца шо се дружат. Сите се држат со групата или фамилијата со која дошле. На игралиштата за фудбал или кошарка само повозрасни има. На местото кај шо праат скејтборд има 15-16 г деца и повозрасни.
    Сега ме замисливте, ама буквално никаде немам видено деца да се дружат во групи, освен школарците кога одат или си идат од школо.
    Ама изглеа тоа е оти во голем град сме, па се плашат да ги пуштаат сами надвор.

4. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    18.292
    Реално, ако сè имаш внесено точно нема зошто да се стресираш до степен да не можеш да спиеш. Е сега ако си ја имаш мувата на капата тоа е нешто друго.

Не се глупи тие во Finanzamt, ако нешто им изгледа сомнително ќе ти пуштат писмо да пратиш некој документ ако треба. Ако имаш за сè покрепа чему тогаш тој стрес.

Иначе за штоер класа еден (што претпоставувам дека си) 450 еур и не е некој голем поврат. Си можела и повеќе да извлечеш ама сепак сè зависи од тоа толку работиш т.е колку ти имаат задржано Lohnsteuer преку платата.

Плус ако не си сигурна во тоа што го правиш и ги правиш работите на жими мајка подобро плати си стотина евра на некој што е стручен на темата, барем мирно ќе спиеш.

5. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    910
    Кај нас исто така игралиштата се полни и децата зависно некогаш се заигруваат некогаш не, имало случаеви да сме начекале и некое скроз осамено игралиште ама тоа зависело од населбата и времето, воглавно секаде има народ, повеќе или помалце.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    2.258
    Мојата е 16 месеци и не можам да си ја замислам сега да се заигрува со деца. Пред зграда се собираат 7,8 годишни она им се смее им праќа пољупци. Во градинка на пир груп еднаш кога бевме се затегнаа со едно девојче за кукла. Таа вика Ема пупе мојава вика нааајн. :rofl: Тоа им е играњето сега, мое е, не, мое е. Ама голем екстроверт е не знам на кого се метна ваква.