Не добивме бронза, но имаме ЗЛАТНИ МОМЧИЊА. Браво. За почит сте. Нема врска што освоивте 4то место. Се боревте како лавови. Ве сакам. И Ви благодарам за сета радост и среќа што ни ја пруживте. Не направивте да се чувствуваме горди што сме МАКЕДОНЦИ. Ми идат солзи на очи. Премногу ги сакам.
Браво за нашите момци! Убаво напиша некој, што ќе ни е бронзата кога имаме момци кои вредат злато И ќе ги замолам сите кои се најдоа паметни да плукаат по нашите кошаркари да си ги затворат устите зошто ако навистина го цениме она што го постигнаа тие до сега и ако навистина ја сакаме и навиваме за Македонија треба да знаеме да поднесеме и пораз и што е најбитно да ги бодриме и во пораз. Ама македонски менталитет бре, додека победуваа сите ги сакавме, а сега веднаш се наоѓаат некој паметни да плукаат по нив. И не е точно дека не изиграа добро. Да не играа добро ќе губеа со 20 разлика, но напротив тие изиграа многу добро до последна секунда се бореа и беше неизвесно. И да, слободно можам да кажам дека не ги посака среќата на крајот. Штета што немавме уште некој повисок играч за игра под кош, но Боже мој треба да бидеме задоволни и со четвртото место.
Ќе се расплачам малку фалеше за да успееме.Сепак секоја чест на нашите, дупло подобри се и од литванци, финци и се, покажаа дека може некој да ги сотре и најголемите репрезентации, но и цел свет дозна за нас, нашата игра, што е и поголема реклама покрај ова што се деси, знам дека можеме и подобро од ова, сигурна сум дека не бива.Нареден пат ќе успеат, кога и да е, знам
во право си да играше Гечевски сигурно ќе победевме, а како кажа некој погоре ние играчи не смениве се со едни исти игравме цело време се до крајот ем замор ем возбуда се тоа допринесува, но секако треба да сме задоволни, чоек во Европа да си 4 од толку земји не е мала работа и како кажаа 8 победи, а 4 порази ееејј има Македонија и еве пред малку читав статија од странски новинар дека за нас долго ќе се зборува, најубаво изненадување сме на Еуробаскет. АЛЕЕЕЕ АЛЕАЛЕ АЛЕЕЕ!!!
Толку од Македончето. Пак ни се врати стариот мутав менталитет... Неможам бре да трпам одредени гниди на фејсбук кои до пред три саати беа најголеми патриоти и ги бодреа кошаркариве, сега да плукаат по нив. Дамјан ви е крив да. Дека тој беше последна надеж кога ни беше тесно шупчето на сите и сега сета вина е на него. Ма немој! Да се плукнам на таквото размислување... Ууу, се` ми иде да убијам. Па во текот на цела игра се собираа поени мајке ми, не последните 40 секунди! Гајле ми е. Јас сум горда и дотука што стигнаве и затнавме муцки на репрезентации кои очекуваа дека ке не смачкаат како од шега. И утре ке се дерам на плоштад како платина да освоиле! Браво уште еднаш за момциве!
И многу, ама многу ми е жал што Дамјан промарши, не дека изгубивме, туку дека ќе се изеде жив од мака зошто промаршил... Дамјан, НАЈДОБАР СИ. Имаш поддршка од сите нас! И доста со МРЧЕЊЕВО.. до вчера НАЈДОБРИ, сега го*на јадете. ДОСТА.
Да ви кажам за ко пребаруваув за девојката на Војдан, е сеа не знам дали му е или се шпекулира, ама барајќи ја вчера Радица Леловаа да видам што лепота е, пишувам Лела Радеска и ми излегуваат некои сликички мали Браво за дечкиве, немам повеќе коментари, сега бесцелно да ја коментирам утакмицава(ако изгубивме, тоа не е пораз, беше прашање на среќа, ама морам да спомнам дека Војдан само 5 пати фати топка цело време, ич не му додаваа. Напред наши, ве испративме и ќе ве дочекаме како херои, како што заслужувате. ЕДИТ: Море какво кривеење, нема вина Дамјан и не треба да се чувствува виновен, не играше цело време тој, на крај му додадоа и цел терет беше на него, плус голем притисок(плус не играше цело време) , трема, па и да згрешил, промарши и сега тоа е, се случува, сепак имаа среќа Русите повеќе од претходниот пат.
Жално е што читам коментари на фб против нашите кошаркари. Зар заборавија на сета среќа и радост која ни ја пружија? Не за џабе некоја од овде рече дека Македонец е патриот само кога победува. Јас сум горда на нив, на успехот кој го постигнаа, на тоа што ме направија среќна, на тоа што се бореа храбро до самиот крај за нас, за нашата земја. Тие се нашите лавови, наша гордост, нашите херои, тие дафинитивно треба да влезат во книгата по историја, зашто ова е историја за нас, ова не се случува секоја година. Овие момчиња треба да се памтат и по 100 години.
Момци фала ви за тоа што не сплотивте како народ и не направивте горди што сме Македонци, фала ви што сите ги заборавија своите проблеми бар за миг и навиваа заедно, фала ви што овој период го направивте посреќен за да шеташ по улиците каде луѓето исполнети со еуфорија како што одамна не биле. И за крај фала ви што направивте да пораснеме во очите на сите и да дознаат сите дека не сме толку мали и безначајни како што се веруваше. Фала ви за срцето и душата оставени на паркетот и нема разочарувања, главите горе Македонци момците постигнаа нешто значајно за сите нас... МАКЕДОНИЈА ВЕ САКА
БРАВО!!! Беа одлични, се бореа со сето срце и без местенки. Горди сме на вас дечки. За две години не ни бега и финале. Спојлер http://www.demotivacija.mk/mozhebi-ne-sme-mnogu-podobri-30417.html абе да, сигурно
толку од кошарката ...се шалам ке останат во нашите срца се бореа за 3 добиа 4 ..ако па и от тоа сме задоволлни Сега да навиваме за французите оти шпанците се многу брадилави (гробари ) ДАМЈАН ,ПЕРО, ВОЈДАН, БОШКО, ИЛО, НАЈДОБРИ БЕВТЕ !!!! МАКЕДОНИЈААА
аман бе неможе секој пат да победуваме зарем нашиве сакаа да изгубат-иначе не изгубивме што сакате колку пати победивме?До каде стигнавеме ?КОЈ ги победи домакините? Ајде ви се молам ...е ке пишуваат на фб а пред тоа ставаа лајкови на вие сте наши херои и разни работи па ХЕРОИ СЕ
БРАВО ЗА НАШИТЕ МОМЦИ,ТИЕ СЕ НАШИТЕ ХЕРОИ,ПОРАДИ НИВ ЦЕЛ СВЕТ НАУЧИ ЗА МАКЕДОНИЈА. НАЈЈАКИ СМЕ СО ТЕШКИ МАКИ НЕ ПОБЕДИЈА. М А К Е Д О Н И Ј А
Медалот ќе беше само материјален доказ за способностите на нашите момци, знаеме ние колку тие вредат и што сторија за нашата земја. Браво и секоја чест уште, заслужија почит! А еве и Бог плаче за поразот од тие грди Русишта, маме им педерско .
леле бе какви се овие насиве лујге...ги сака кога победува а сега се и сесто писат..па ние се горрдееме со нив браво за нив па и да не стигна до тука пак ке се горедеевме а и сега..... браво за децките,.....али овие насиве лјуге сега кога изгубија се и сето писуват срам да им е нанив сто така писувале
Ма тие што пишуваат против нашите кошаркари се само лажни патриоти и сигурно љубоморни искомплексирани машки што завидуваат на досегашниов успех и се туфкаат од место што не постигнале ништо во животот, па нашле на фејсбук да дремат и да критикуваат идиоти.
РАзочарани се нашите на сител ги даваат ама што ако не добија бе медал ее па јас ке им направам од глина ако е до толку сега хехехе