На сител ги даваат,леле колку се разочарани Антич уплакан,и Владо,души. Да им докажеме дека ние не сме разочарани од нив,дека иако не го освоија медалот, секогаш ке бидат наши херои. Не знам за вас,ама јас пред ова првенство воопшто не гледав спорт,ама овие 20 тина дена ми беа незаборавни,секогаш ке паметам каква гордост чувствував,на секоја статија што ке ја прочитав,секоја слика и секој спот што ке го гледав ме лазеа морници и ми идеа солзи во очите, никогаш нема да заборавам колку живо се чувствував. Момци,секогаш ке ве бодриме,па вие сте најубавото нешто што и се случило на Македонија во овие 20 години. Спојлер И да се засрамат оние што пишуваат во стилот да му се исуши раката,да си правел операција на раката ,не знам што уфф колку се изнервирав,гниди едни,нашле они да зборат
Иако останавме на 4то место иако не ја добивме бронзата Нашите кошаркари секогаш во нашите срцаа ГиСакаме Сите..ГиСакаМакедонија <3 Стојаноски
леле бе не треба да се разочаруваат , знаеме сите као е тоа е тоа .. ко прочитав тука дека се разочарани солзи ми надојдоа ...
е не ми се верува алоооо луѓе 4 место на европско првенство и плус дирекно учество во словенија во 2013 дај што ви е????????????????? сите знаеме да се палиме по ком и да коментираме како бил глуп и како утнал кош или гол, ама не сите можат да стигнат на нивно место, и што дур победуваа супер беа а сеа не чинат? сељачка работа. нека станат и нека повежбаат малку да бидат подобри па да може на нив да се гордее некој а не на фб да дремат и да критикуваат копиљаци глупи!
Ова е победа сепак е успех 4то место, најважно србите и грците се зад нас. Јас гордо чекорев по улиците со знамето и секој ќе ме прашаше или ќе ме речеше изгубивте одговарав; И да сме изгубиле јас го сметам за победа. Бидете горди зашто сте Македонци, секој не може да биде Македонец. Алееее алееееееееее алеееееее 4то местоооо
Абре каков пораз одии ајдее пак сме си најдобри па како игравме ѕверски Криво ми е што утре нема со кој за да ги пречекам ама тоа е ке си ѕиркам од тв
Значи овде во прашање беше ПРОКЛЕТАТА среќа на Русите, и да, ПРОКЛЕТИОР судија ГРК...!! Таков беше моментот, но никој во себе да не ја бара кривицата, никој не беше крив!!! А на тие глупавите идиоти кои ги критикуваат нашите момци има да им е*ам се по список до 7-мо колено !!! Момци Македонија е Горда на вас !!! А јас сум НАЈГОРДА !!! Сепак дотуркавме до 4-то место ! Тоа е ГОЛЕМ успех !
За влакно ни избега третото место но сепак и ова е успех . Останав без глас од толку што се дерев и навивав Само едно ќе кажам НИЕДЕН ПОРАЗ НЕ СЕ БРОИ,ВИЕ СТЕ НАШИ ХЕРОИ БРАВО МАКЕДОНИЈА
не е фер значи стварно,20 секунди пред крај изедначено,како не не послужи среката на крај да му се сневиди,се изедов жива од нервирање.самарџиски требаше да му направи фаул да не даде кош тој..како шо праеше мекејлеб 3 пати едно по друго..па и на крај слободни фрлања им судеа и толку беше..и да ја дадеше илиевки тројката пак ке не тепаа со еден..не е ферррррррррррррррррррррр,нема правдааа.наш требаше да биде медалот.
Да навиваме Тони Паркер да даде под 19 коша и нашиот Бо да биде прв стрелец на првенството!Иако ни малку нема да му се лутиме ако биде втор но сепак да стискаме палци за нашето царче
Браво Браво! Честитки за момците !Убаво ќе беше да ги тепаме и да биде 1:1 еднаш Русија еднаш и Македонија али верувам дека дадоа се од себе....па луѓе и тие се веќе уморени. Сега единствено што преостанува утре свечено да ги пречекаме и да им се заблагодариме беа одлични и го добивме 4 место!! Не добија златен медал , но затоа добија златна почит!