1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    јас се обезбедив со линк добар кој нема да сецка и да моѓам да гледам

мада искрено вчера се разочарав од копукот антич али јбг ипак заслужуват дечкиве и повеке од дочек

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Во 10:30 пристигнуваат на аеродром а 13:30 ќе бидат на плоштад :)

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ужасно ми е жал што нема да бидам таму кога ќе дојдат, ми се плаче дури. Многу, многу сакам да ги пречекам, да ги видам и да им се поклонам.

Сакам и за ова да коментирам http://www.vecer.com.mk/default.asp?Ite ... 8.facebook

Поради кого се бореа, за кого го оставаа срцето на теренот? За овие, за нас. А, ние како им враќаме. Срамота е ова што го пишуваат. Нека им служи на чест. Толку.

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    А знаете дали ќе има директен пренос на тв ? :)

5. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
  6. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Ајде сите да ги подржиме нашите репрезентативци со нашето присуство денес на плоштад

Тие се нашата гордост!!! :l: :l: :l: :l: :l:

На starbucks, Beauchamp и SexyLady им се допаѓа ова.
  7. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    И мене не ми отвора.Ако можеш пастири го текстот па да прочитаме :) Инаку преносот ке почне во 11 или 13:30 :(

8. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/42 ... osarkarite

Не ми се верува какви се луѓе постојат , од вакви идиоти и искомплексирани глупи суштества страда Македонија.. што направиле овие за вака да зборуваат .. со еден збор ИДИОТИ!!

9. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Има сега на канал 5 :)

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Има сега и на сител.Лело колку е полно.Браво за тие што се таму :clap:

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    http://www.kurir.mk/sport/kosarka/42731 ... Makedonija
    Евробаскет: Најмоќните коментари поврзани со Македонија

Успехот на Македонија на Евробаскетот во Литванија наиде на позитивни критики како во домашните, така и во странските медиуми. Прочитајте дел од најмоќните коментари поврзани со нашиот настап во Литванија.

1. „Македонците очигледно добро ќе треба да се намачат за да дојдат до четвртото место, доколку сакаат да стигнат во осминафиналната групна фаза. И тоа за нив ќе биде добар успех“ - црногорска „Арена“ по стартниот наш пораз од Црна Гора.

2. „Македонија ја изненади Хрватска.... Покажаа дух, срце, желба за победа, нешто што ние немавме на овој натпревар“ - хрватски „Индекс“.

3. „Непобедлива фаланга“, „Македонците гинат за своите навивачи“, „Какви лавовски срца“, „Грците добија лекција од фалангата на Александар“ - дел од светските наслови по големиот триумф над Грција.

4. „Грците го избришаа името Македонија од ТВ екраните за време на директниот пренос, ама Македонците го избришаа паркетот со нив во Литванија“ - коментар на српски „Блиц“.

5. „Новиот позивен број за Грција +7258...“

6. „Бо Мекејлеб? Не познавам таков. Кај нас има еден Борче Македонски“ - капитенот Перо Антиќ, во интервју за интернет страната на ФИБА.

7. „Ако на седум Македонци додадете еден Американец тогаш добивате моќ еднаква на 300 Спартанци“ - руски „Спорт-експрес“.

8. „Знам да пцујам на македонски“ - одговор на Бо Мекејлеб во интервју за „Њујорк тајмс“, на прашањето што знае од македонскиот јазик.

9. „Кога ќе го погледнете Марин Докузовски како диригира со својата селекција, тогаш веднаш ја чуствувата најбајковитата симфонија во своите срца“ - руски „Вести“.

10. „Ајде да видиме што ќе суди сега Ламоника. Енац, офсајд...? Што и да суди Македонија е во полуфиналето“ - коментаторот на ТВ Сител, Игор Трпевски пред слободните фрлања на Владо Илиевски во последната секунда од четвртфиналниот дуел со Литванија.

11. „Македонците се од некоја друга димензија. Повредени, преполовени, уморни... а сепак не победија пред 15.000 навивачи“ - литвански „Баскетнет“.

12. „Кога ќе ја погледнам Македонија ме фаќа носталгија. Се потсетувам на нас од 1992 година“ - Арвидас Сабонис.

13. „Македонија игра нова нетипична кошарка. Треба да се најде лек за таква кошарка. За да ги победите треба добро да се намачите“ - селекторот на Шпанија, Серџо Скариоло.

На Tinker-Bell, veronikaveronika, Divinebutterfly и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.240
    Ааааа колку ми е криво што не сум во Скопје :( :( :(

ГИ САКАМ СИТЕ !!! :l: :l: :l: :l: :l: :l:

На SexyLady и love23 им се допаѓа ова.
  13. livert

livert Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    115
    И јас се сложувам дека е премалку требаше барем 100 000 евра премија да земат !А инаку од таквите како дотичната што ја спомнавте се срамам да кажам дека сум од Македонија најискрено! Репрезентацијата НЕ ИГРАШЕ ЗА ПАРИ сите играа со срце никој не беше платен , реално повеке изгубија на пр. Антиќ оваа сезона потпиша за 1(еден) милион евра предходно играше за 2 мил. во Русија Гечевски е тука некаде кој сега неможе да игра за својот клуб затоа што е повреден И ПОСЛЕ НЕКОЈА ИСФРУСТРИРАНА БУДЛА КЕ СЕ НАЈДЕ ДА КАЖЕ ДЕКА ИГРАЛЕ ЗА ДЕБЕЛИ ПАРИ!!!!???? ЗА 8000 еу ???!!!!
    п.с. Некои НБА имиња не прифатија да играат за нивните репрезентации баш поради тоа што не се платени и не сакаат да се замараат, да се повредат и да си ја зезнат кариерата земајки милиони.

14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Aј некој нека ми даде линк онлајн за да го гледам пречекувањето,само да не зулу? :doh:

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    леле колку полно!!!! АААААААААА,идам за саат време!! :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    А во 12:30 пред тц Бисер.Can't wait ^_^

17. Marcey

Marcey Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    944
    Не е битна бронзата ниту победата - Битна е трагата што сме ја оставиле во историјата !!! МАКЕДОНИЈА :l:

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.240
    Колку е убаво. Се наежив. Замислете само како се чувствуваат кошаркариве во моментов :)

Одамна не сум била олку исполнета и среќна :* :*

19. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
  20. CrAzYShAkA

CrAzYShAkA Истакнат член

Се зачлени на: