Македонска кошаркарска репрезентација

Discussion in 'Спорт' started by rossonerka, Sep 1, 2011.

1. ani22

ani22 Истакнат член

2. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Искрено ми е криво што вака се зезаат со Кириленко,не го сакам но мислам дека човекот е добар играч поголемиот дел од победата зависеше од него и тука убавината нема врска .. до душа тој к*р го боли за тоа си има прекрасна жена и дете но ете народот секако ке најде време за другите
    Луге дај треснете ги тие работи, некои од тоа пари праат си бркаат работа а вие грозен бил таков бил .. Каков таков се наполни пари и ја направи русија горда на него баталете го него и преминете на нашите херои тие се најважни за нас ;)

3. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се е океј,секоја чест за нашите херои и целата организација што ја имаше последниве 30тина дена.
    Само малце ме вадеше од кожа тоа што после изгубената утакмица со Русија се изнаслушав коментари од типот: Русите пички . Како прво и основно несмееш во животот никогаш да си дозволиш такво нешт да каеш.Дечките играа добро.Минатиот пат можам да се согласам дека судиите стварно испаднаа тешки педери,а и Русите имаа среќа,ама овој пат...

Имаше и коментари од типот: Врска немаме од играње кошарка затоа изгубивме.Овој Дамјан дебил како можеше топката да му падне бла бла.
    Па добро бе народе знаете под каков притисок се? На секој може да му се случи.
    Луѓево незнаат да ценат.Или си Македонец од почеток до крај,или не си.
    Добри бевме супер бевме додека ги тепавме Хрватска,Босна,Грција,Литванија и.т.н ама изгубивме од Русија и незнаеме да играме.

За Мекејлеб немам коментар.Преубав ми е,пресрцка...Уште кога слушнав дека плачел...Многу беше уморен денес,се гледаше.
    Викате секоја четвртина различна девојка а? :D

4. vendiii

vendiii Популарен член

АНДРЕЈ КИРИЛЕНКО СО НИЗА НА КОМПЛИМЕНТИ ЗА НАШИОТ ХЕРОЈСКИ НАСТАП

Македонија е пример како се игра за својата нација

"Искрено, Македонија овде ни беше пример на сите како треба да се игра за националниот тим, со сето свое срце, со сета своја желба, со сета своја енергија, на секој натпревар. И вечерва ни подготвија тежок натпревар, кој беше одлучен во последните секунди. Покажаа, докажаа дека заслужено се тука, во првите четити селекции на првенството. Убеден сум дека ќе бидат во исто вакво издание и на оние олимписки квалификации за Лондон следната година. Апсолутно го заслужија тоа.

Оваа беше наша, би ја нарекол, 'работна' победа, тешка, во секој случај. Го сакавме тоа трето место, таа бронза, успеавме во тој наш обид поради што сум многу среќен"- кажа НБА руски суперстар.

LivingGlam likes this.
  5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Абе Борче, сите се уморни, ама покажи малце волја, глеј тука жени ти паѓаат на колена, да ти пољубат нозе, соживеј се со моментот! Некако како изгубен ми беше денес на бина, му вика Предраг да се сврти за да види како публиката го поздравува, некако глупо ми беше сето тоа. На Американците може ова им е секојдневие, добро утро, добар ден, ама Борче гледај што значи за нас 4то место на Европско Првенство, и гледај што значиш ти за Македонија!

6. palacinka

palacinka Истакнат член

Јавно признавам дека ПРЕДРАГ САМАРЏИСКИ ми е симпатијааааааааааааааааа!!! :$ Го обожавам чоекот, најубав е, готово се заљубив во него :inlove: :inlove:
    ................................................................................................
    Како и да е, сите 12 беа одлични, секоја им чест :clap: :clap: :clap: на Македонија и требаше ваков настан, љубов и радост во срцата што ќе не спои. Затоа што ВО МАКЕДОНСКОТО ЛАВОВСКО СРЦЕ ИМА НЕИЗМЕРНА ЉУБОВ!!! ЗНАЕМЕ КАКО ДА СЕ САКАМЕ И ДА СЕ РАДУВАМЕ... ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!!!

http://www.youtube.com/watch?v=B_DblmlP01k

7. angie

angie Истакнат член

Elennaa likes this.
  8. rossonerka

rossonerka Популарен член

2 коментара кои ми оставија впечаток од србиве

,,a meni drago, nekako.... nisu skakali na sudije, glumili faulove, oslepljivalil se ko onaj turcin prosle godine. igrali ljudi kosarku... i mogu ovi nasi da nauce od njih kako se tope dresovi kada se ne igra za pare vec za nas budale sto cekamo utakmicu ceo dan i grizemo nokte 4 cetrtine... bravo makedonci."

‎"Osvojili su 4. mesto na Evropskom prvenstvu, vratili se u domovinu bez medalje, a ipak imali jedan od najboljih doceka sportskih reprezentativaca jedne drzave ikada, fenomenalno stvarno, docek kao da su osvojili ceo svet. Respect!"

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Убедливо најсмешен момент ми беше денес кога водителот викаше Перо, а публиката Антич, и така неколку пати, и само вика ВЛАДО и овие се збунија АНТИ...ИЛИЕВСКИ. :rofl:

А Бо или беше преуморен, и преутепан, или многу се срами и не сака да се експонира. Како одеше без воља некако, како да се смееше зашто мораше. Многу ми беше жал за него, како изгубен е, а и требаше да му честитаат на англиски, барем да разбере нешто, а не вака како изгубен да оди, се разочарав некако. :(

10. VikiToO

VikiToO Истакнат член

и мене тоа ми беше криво .. оваа водителкава шоубаво го праша на англиски како се чуствува Борче одговори и после му кажува на македонски ти благодарам што го направи ова за Македонија |( мислам Хелоу ! а овој па душа мила само ја гледа и се смешка
    изгубен беше се гледаше кога ке слушне дека викааат по него ке се насмее и ке крене раце но тоа е дека не разбира само Антиќ видов дека му преведува и објаснува што и како , а другите како да го занемарија ми беше ептен жал ми идеше да влезам преку монитор да го изгушкам :( срцка

Divinebutterfly likes this.
  11. UnA...-7

UnA...-7 Истакнат член

После долго собирање импресии и јас да си кажам нешто :) Дека сум среќна и горда е малку да кажам...она шо го осеќам нема збор шо можи да го опиши.Секоја чест дечки!!! Вие сте едно од ретките шо ја претставиле Македонија како шо треба ;) Дали ви текнува на она ,,2 милиони луѓе имаат среќа да живеат во Македонија,останатите ја немаат таа среќа но имаат се друго,, После ова шо се случи можам само да кажам ДА имаат повеќе материјални работи ама за СРЦЕ како македонското можат да си почекат :!: Ве обожавам :*

И еден посебен поздрав да таканаречените интелектуалци шо се најдоја паметни да расипват забава и да мрчат.Земете си ги вашите магистерско-докторски дипломи и избришете си го ..... со нив.И од интелегенција немате! Ама за нив подетално ко ќе најдам соодветна тема :) Не го личи тука...

Ииии за крај-ПРЕДРАГ MARRY ME!!! :inlove:

Amelia likes this.
  12. Kasha

Kasha Популарен член

Историјата се повторува!
    1903 - Крсте Петков Мисирков - Шчо напраифме
    1981 - Родителите на Кириленко - Что мы сделанный
    2011 - Владо Илиевски - Леле што направивме

леле се пресмеав! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

13. tanja6

tanja6 Популарен член

луге да не имате некое линкче кога се качија на сцената со изјавата на антик,го пропуштив тој момент и криво ми е баш сакам да слушнам шо кажа,по сајтовите само од меккејлеб кога го преставија има..
    го гледав интервјуто на илиевски веднаш после натпреварот со русија,и алал му вера,даде одлична изјава земајки го во предвид фактот во каков емоционален шок и физичка исцрпеност се наогал во моментот,еве доказ дека спортистите не се само мускули туку и памет ;) такви луге треба да не преставуваат во светот а не како некои манекенки и пејачи што ги пракаме,шо не знаат англиски и незнаат асална реченица да сврзат.и мене ми иде да си пукнам од мака дека не бев на дочекот денес..навистина достоен и заслужен пречек..и јас еве да се приклучам кон "напалените" шо би рекол некој :D ама толку ми е убав антик луге,преубав значи(ми беше убав и пред да одат на првенство го глеав на а1 екслкузив мислам имаа прилози со него) :D милина да ти е да го гледаш.одсекогаш сум сакала високи дечки развиени а и келави :D а овој и едно фациче шо има убаво уфф.ај да не зборам више..и немојте да ми се лутите ова ми е единствен напален пост за кошаркариве.. ;)

14. Offspring

Offspring Форумски идол

На Бо му преведуваат цело време, т.е. Мираковски му преведува.

Друго. Ред е спортски да ги прифатиме поразите, и да прекинеме да измислуваме де за Кириленко де за Наваро демотивации и глупости. Крај краева Русите имаа само еден пораз, а Шпанија се заслужено прво место, колку и да не боли.

Се надевам дека од Јануари вака ќе им се радуваме и на ракометарите. Ќе излажам ако речам дека не се почувствував горда овие неколку дена :)

15. Zoza

Zoza Истакнат член

е сега и јас да си кажам нешто...мака ми беше што избувиме ама не многу ние сме победници...уморна едвај ја догледав шпанија франција ама не успеав да гледам кога има дава медал ниту на нашиот Бо...кога видов дека следното еп е во Словенија што мислете како изреагирав? Ауууу па ја од сега му реков на дечко ми: кога и да играа Мк јас сум таму :!: со знаме со сила за навивање и со вишок нерви за судите :lol:

уште нешто вчера на ртс вестиве кога беше за спорт прво дадоа за нивните одбојкари како ги пречека со злато и после следеше У Македонии данас је био дан победи сачекали своје хероје на најзаслужни и најлепши начин :!: е така мили мои после следи Си1 словенска е опет за Мк пречекот...и на крај отвараш на нет некои смрдли кои јадат трици за нив и ти се дига секој нервен атом :devil:

едвај чекам 2013 Љубљана Словенија кошарка каде Македонците ке држат пак часови по кошарка :lol:

може некако видео кога Бо излева со Мк знаме да си прими медалот :tmi:

16. interesna

interesna Популарен член

Во Словенија ќе биде Светско првенство во кошарка, а 2015 европско во Хрватска, 2012 олимписки игри Лондон. Така јас знам, ако некој знае подобро нека поправи, да си знаеме ;) .

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

2013 сигурно ќе биде во Словенија, а за 2015 изгледа уште не се знае.. :)
    http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?I ... 61D92B6EFA

18. rossonerka

rossonerka Популарен член

2014 светското е во Шпанија, на 4 години е минатото беше лани во Турција. Eвропското е на 2 години, следно Словенија, дај боже време и пари да се има и се путуе!

19. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

се заврши работата :clap: :rofl: :rofl:

20. Peppermint

Peppermint Популарен член

Не се сомневам дека ке бидеш таму и ке навиваш за нашите, како и многу други македонски навивачи кои ке дојдат во Словенија. И од сесрце се надевам дека нема да дофрлаш копук, или коњ кога некој од нашите ке промаши тројка или слично. Затоа што овде на форумов гледам де е дозволено, но таму мегу нашите навивачи незнам како би поминала.